Administrer bildene dine med Gallery

Gallery er et fotogalleri utenfor nettet. Du kan bruke det til å redigere, finne og administrere bilder uten å være koblet til internett. Gallery fungerer også med SD-kort på Android-enheter.

Tips: Gallery er tilgjengelig på Android-enheter.

Last ned Gallery

For å få Gallery må du laste ned og installere appen

Finn bilder fra andre apper og SD-kort

Du kan finne bilder og videoer på telefonen og på SD-kort i Gallery:

• Bilder: For å finne alle bildene og videoene dine på ett sted, trykk på Bilder Foto.
  • Mapper: For å finne bilder og videoer organisert etter enkeltapper og SD-kort, trykk på Mapper Mapper

Tips: Du kan stoppe WhatsApp fra å legge til medier i telefongalleriet. Finn ut hvordan du slår det av i WhatsApp

Finn bilder av personer eller ting

Du kan søke etter bilder og videoer som er gruppert automatisk av Gallery.

Viktig: Ansiktsgrupper er ikke tilgjengelige i alle land eller regioner.

1. Åpne Gallery på Android-telefonen din.
  2. Trykk på Bilder Foto.
  3. Trykk på en av gruppene øverst.
  4. Finn bildet eller videoen du leter etter.

Tips: Hvis du ikke finner noen grupper, kan det hende at Gallery ikke har gruppert bildene dine ennå. For å la Gallery gruppere bildene automatisk, la telefonen være koblet til strøm over natten.

Endre og opprett mapper

Slik organiserer du bildene og videoene dine i nye mapper:

1. Åpne Gallery på Android-telefonen din.
  2. Trykk på Mapper Mapper og så Mer Mer og så Ny mappe
  3. Skriv inn navnet på den nye mappen.
  4. Velg hvor du vil ha mappen.
    • SD-kort: oppretter en mappe på SD-kortet.
    • Internminne: oppretter en mappe på telefonen.
  5. Trykk på Opprett.
  6. Velg bildene dine.
  7. Trykk på Flytt eller Kopiér.

Flytt bildene dine til et SD-kort

1. Åpne Gallery  på Android-telefonen din.
  2. Trykk og hold på bildet eller videoen du vil flytte.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Flytt til mappe.
  4. Velg mappen på SD-kortet som du vil flytte bildene eller videoene til.

Tips: For å velge flere bilder eller videoer, trykk på Bilder Foto og så Mer Mer. Trykk på Velg elementer, og velg bildene og videoene du vil flytte. Du kan også trykke på Velg alle.

Del bilder og videoer

1. Åpne Gallery på Android-telefonen din.
  2. Trykk på et bilde eller en video du vil dele.
  3. Trykk på Del Del nederst.
  4. Velg appen du vil bruke til å dele bildet eller videoen.

Rediger og slett bilder og videoer

Gjør bildene dine bedre automatisk
  1. Åpne Gallery på Android-telefonen din.
  2. Trykk på bildet du vil forbedre.
  3. Trykk på Auto Automatisk nederst.
  4. Trykk på Erstatt

Tips: Når du trykker på Erstatt, erstattes den opprinnelige versjonen av den automatisk forbedrede versjonen. Denne handlingen kan ikke angres.

Rediger bildene dine
  1. Åpne Gallery  på Android-telefonen din.
  2. Trykk på bildet du vil redigere.
  3. Trykk på Rediger Endre nederst.
  4. Rediger bildet. Du kan rotere, beskjære og velge filtre.
  5. Trykk på Lagre en kopi øverst til høyre.
Tips: Redigeringene blir lagret som et eget bilde, og originalen er fortsatt tilgjengelig i galleriet.

Slik beskjærer du bilder:

1. Åpne Gallery  på Android-telefonen din.
  2. Trykk på bildet du vil redigere.
  3. Nederst trykker du på Rediger Endre og så Beskjær Beskjær.
  4. Dra kantene på bildet innover med to fingre.
  5. Trykk på Lagre en kopi øverst til høyre.
Tips: Det redigerte bildet ditt blir lagret som et eget bilde, og originalen er fortsatt tilgjengelig i galleriet ditt.
Rediger videoene dine

Slik trimmer du videoer:

1. Åpne Gallery  på Android-telefonen din.
  2. Trykk på videoen du vil redigere.
  3. Trykk på Rediger Endre nederst.
  4. Trykk på glidebryteren under videoen.
  5. Flytt glidebryteren til høyre og venstre for å endre lengden på videoen.
    • Trykk på volum opp- eller volum ned-knappen for å endre videolengden i tilgjengelighetsmodus.
  6. Trykk på Lagre en kopi øverst til høyre.
Tips: Den redigerte videoen lagres som en separat video, og originalen er fortsatt tilgjengelig i galleriet ditt.
Flytt bildene dine til papirkurven
  1. Åpne Gallery  på Android-telefonen din.
  2. Trykk på bildet du vil slette.
  3. Nederst trykker du på Slett Fjern bildet og så Flytt
Flytt en mappe til papirkurven
Du kan flytte en mappe og alt innholdet til papirkurven.
  1. Åpne Gallery  på Android-telefonen din.
  2. Trykk på mappen du ønsker.
  3. Trykk på Mer Mer øverst.
  4. Trykk på Flytt mappen til papirkurven.
Viktig:
  • Når du flytter en mappe til papirkurven, blir bildene og videoene i den lagt til enkeltvis og ikke samlet i den opprinnelige mappen.
  • Hvis du flytter en mappe til papirkurven og gjenoppretter elementer som var i mappen, gjenoppretter Gallery mappen eller oppretter en «Gjenopprettet av Gallery»-mappe og gjenoppretter elementene der.
  • Hvis du flytter en mappe som inneholder elementer som ikke er bilder eller videoer, til papirkurven, kan du fortsatt finne mappen og elementene på enheten i filbehandleren.
Slik fungerer papirkurven
Elementer som flyttes til papirkurven, lagres i 30 dager og slettes deretter for godt. Du kan gjenopprette elementer fra papirkurven til der de var før, eller slette dem for godt, innen 30 dager.
Viktig: Du kan ikke legge til elementer i papirkurven hvis den er full eller det er lite plass på enheten.

Slå ansiktsgruppering på og av

1. Åpne Gallery på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Innstillinger
  3. Slå på Gruppér lignende ansikter.
Finn ut mer om ansiktsgrupper
Gallery lager modeller av ansiktene i bildene dine for å gruppere lignende ansikter sammen. Ansiktsgrupper er private og deles ikke når du deler bilder.
For å slette modellene dine, slå av ansiktsgruppering.