Administrer hvordan du bruker tid på Android-telefonen din, med Digital balanse

På noen telefoner kan du få informasjon om hvordan du bruker tid på den, for eksempel hvor ofte du låser den opp, og hvor lenge du bruker hver enkelt app. Du kan bruke den informasjonen til å forbedre den digitale balansen din. Du kan for eksempel angi apptimere og planlegge skjermendringer.
Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 10 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Konfigurer Digital balanse

For å finne Digital balanse som en app, åpne den i Innstillinger-appen og slå på Vis ikonet i applisten.

Første gang du åpner Digital balanse, må du konfigurere profilen din.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Digital balanse og foreldrekontroll.
  3. Under «Digital balanse-verktøyene dine» trykker du på Se dataene dine.

Tips: Du kan også administrere kontoen til et barn, hvis du er standardforelderen på barnets enhet. Finn ut mer om Family Link.

Administrer apptiden din

Viktig: Innstillingene kan variere fra telefon til telefon. Kontakt enhetsprodusenten for å få mer informasjon. Finn ut hvor mye tid du bruker i apper
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Digital balanse og foreldrekontroll.
  3. Diagrammet viser dagens telefonbruk. Trykk på diagrammet for å få mer informasjon. Eksempel:
    • Skjermtid: Hvilke apper du har hatt på skjermen, og hvor lenge
    • Opplåsinger: Hvor ofte du har låst opp telefonen din og åpnet bestemte apper
    • Varsler: Hvor mange varsler du har mottatt, og fra hvilke apper
  4. For å få mer informasjon eller endre appinnstillinger, trykk på en oppført app.
Begrens hvor mye tid du bruker i en app hver dag

Viktig: Enkelte jobb- og skolekontoer fungerer muligens ikke med apptimere.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Digital balanse og foreldrekontroll.
  3. Trykk på diagrammet.
  4. Ved siden av appen du vil begrense, trykker du på Angi nedtelling Apptimer.
  5. Velg hvor mye tid du kan bruke i appen. Trykk deretter på Angi.
Tips: Når du går tom for tid, lukkes appen, og appikonet dempes. Husk:
  • Apptimere tilbakestilles ved midnatt.
  • For å bruke appen igjen før midnatt, følg trinn 1–4 ovenfor og slett apptimeren.

Administrer tiden din i Google Chrome

Viktig: Innstillingene kan variere fra telefon til telefon. Kontakt enhetsprodusenten for å få mer informasjon. Finn ut hvor mye tid du bruker på nettsteder
  1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på Digital balanse og foreldrekontroll.
  3. Trykk på diagrammet Og så Chrome Chrome.
    • Hvis du ikke ser alternativet umiddelbart, trykker du på Vis alle apper.
  4. Rull og trykk på Vis nettsteder du besøker Og så Vis. Du finner nettstedene du har besøkt, og hvor lenge du har brukt dem hver dag.
  5. For å få mer informasjon om tiden du har brukt på et nettsted, trykk på det.

Skjul tidligere besøk på nettsteder

For å slutte å vise tidligere besøk på et nettsted, trykk på det i listen. Nederst trykker du på Fjern tidligere besøk Og så Fjern. Hvis du besøker nettstedet i fremtiden, vises det i listen igjen.

Begrens hvor mye tid du bruker på et nettsted hver dag
  1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på Digital balanse og foreldrekontroll.
  3. Trykk på diagrammet Og så Chrome Chrome.
    • Hvis du ikke ser alternativet umiddelbart, trykker du på Vis alle apper.
  4. Ved siden av nettstedet du vil begrense, trykker du på Angi nedtelling for nettsted Apptimer.
  5. Velg en tidsgrense og trykk på OK.

Reduser forstyrrelser når du vil koble av

Planlegg endringer for å gjøre deg klar til å sove
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Gå til Digital balanse og foreldrekontroll.
  3. Trykk på Sengetidsmodus.
  4. Velg hvordan sengetidsmodus slås på:
    • Basert på tidsplan: Angi start- og sluttider samt ukedager.
    • Når enheten lades i løpet av sengetiden: Angi «Etter»- og «Før»-tider, og lad telefonen i løpet av den perioden.
  5. Tilpass: Når sengetidsmodus er på, kan du også slå på en av eller begge disse innstillingene.
Tips: Hvis du vil slå sengetidsmodus raskt på og av, kan du legge til modusen i Hurtiginnstillinger-panelet. Når sengetidsmodus er på, ser du kanskje Gråtoner også i panelet.Finn ut hvordan du kan endre vanlige innstillinger raskt.
Sett distraherende apper midlertidig på pause
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Digital balanse og foreldrekontroll og så Fokusmodus.
  3. Velg hvilke apper du vil sette på pause. Når fokusmodus er på, kan du ikke bruke disse appene eller motta varsler fra dem.
  4. Bruk fokusmodus når du vil unngå forstyrrelser.
    • For å slå fokusmodus på eller av, trykk på Slå på nå eller Slå av nå.
    • For å få fokusmodus til å slå seg på automatisk, trykk på Angi en tidsplan.
    • For å oppheve pausen for apper midlertidig når fokusmodus er på, trykk på Ta en pause og velg en tidsgrense.

Tips: På noen telefoner kan du legge til fokusmodus i hurtiginnstillingene. Finn ut mer om hurtiginnstillinger

Unngå forstyrrelser

Du kan endre relaterte alternativer fra Digital balanse-innstillingene. Finn ut hvordan du kan