Met 'Digitaal welzijn' beheren hoe je je tijd besteedt op je Android-telefoon

Op sommige telefoons kun je informatie opvragen over hoe je je tijd besteedt op je telefoon, zoals hoe vaak je de telefoon ontgrendelt en hoelang je elke app gebruikt. Deze informatie kun je gebruiken om je digitale welzijn te verbeteren. Zo kunt u app-timers instellen en schermwijzigingen inplannen.
Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 10 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Digitaal welzijn instellen

Als je 'Digitaal welzijn' als app wilt vinden, open je deze in de app Instellingen en schakel je Pictogram weergeven in de app-lijst in.

De eerste keer dat je 'Digitaal welzijn' opent, moet je je profiel instellen.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
  3. Tik onder 'Je tools voor digitaal welzijn' op Je gegevens bekijken.

Tip: Je kunt ook het account van een kind beheren als je account het standaard ouderaccount op het apparaat van je kind is. Meer informatie over Family Link

Je tijd in apps beheren

Ontdekken hoeveel tijd je in apps besteedt
  1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
  3. Het diagram toont je telefoongebruik voor die dag. Tik voor meer informatie op het diagram. Bijvoorbeeld:
    • Schermtijd: Welke apps er op het scherm zijn weergegeven en hoelang
    • Ontgrendelingen: Hoe vaak je je telefoon hebt ontgrendeld en bepaalde apps hebt geopend
    • Meldingen: Hoeveel meldingen u heeft ontvangen en van welke apps
  4. Tik op een app in de lijst om meer informatie te bekijken of app-instellingen aan te passen.
De tijd die beperken je dagelijks in een app besteedt

Belangrijk: Bepaalde werk- en schoolaccounts werken mogelijk niet met app-timers.

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
  3. Tik op het diagram.
  4. Tik naast de app die je wilt beperken op Timer instellen App-timer.
  5. Kies hoeveel tijd je in die app kunt besteden. Tik vervolgens op Instellen.
Tip: Als je geen tijd meer hebt, wordt de app gesloten en wordt het pictogram gedimd. Houd rekening met het volgende:
  • App-timers worden om middernacht gereset.
  • Als je de app vóór middernacht opnieuw wilt gebruiken, volg je stap 1 tot en met 4 hierboven en verwijder je de app-timer.

Je tijd in Google Chrome beheren

Ontdekken hoeveel tijd je op websites besteedt
  1. Open de app Instellingen.
  2. Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
  3. Tik op het diagram En dan Chrome Chrome.
    • Als u deze optie niet meteen ziet, tikt u op Alle apps weergeven.
  4. Scroll en tik op Door jou bezochte sites weergeven En dan Weergeven. Je ziet de websites die je hebt bezocht en hoeveel tijd je elke dag op deze websites hebt besteed.
  5. Als je meer informatie wilt over de tijd die je op een site hebt besteed, tik je erop.

Eerdere sitebezoeken verbergen

Als je eerdere bezoeken aan een website niet meer wilt weergeven, tik je op de site in de lijst. Tik onderaan op Eerdere bezoeken verwijderen En dan Verwijderen. Als u in de toekomst naar de site gaat, wordt deze weer in de lijst weergegeven.

Beperken hoeveel tijd je dagelijks op een website besteedt
  1. Open de app Instellingen.
  2. Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
  3. Tik op het diagram En dan Chrome Chrome.
    • Als u deze optie niet meteen ziet, tikt u op Alle apps weergeven.
  4. Tik op Timer instellen App-timer naast de website die u wilt beperken.
  5. Kies een tijdslimiet en tik vervolgens op OK.

Afleidingen beperken als je wilt ontspannen

Wijzigingen inplannen om je voor te bereiden op bedtijd
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Ga naar Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
  3. Tik op Bedtijdstand.
  4. Kies hoe de bedtijdstand wordt ingeschakeld:
    • Gebaseerd op schema: Stel de begin- en eindtijd en de dagen van de week in.
    • Tijdens opladen als het bedtijd is: Stel de tijden voor 'Na' en 'Vóór' in en laad je telefoon gedurende die periode op.
  5. 'Aanpassen': Als de bedtijdstand is ingeschakeld, kun je ook een of beide van deze instellingen inschakelen.
Tip: Als je de bedtijdstand snel wilt in- en uitschakelen, kun je de stand toevoegen aan het venster 'Snelle instellingen'. Nadat de bedtijdstand is ingeschakeld, zie je 'Grijstinten' mogelijk ook in het venster.Meer informatie over hoe je snel algemene instellingen kunt aanpassen.
Afleidende apps tijdelijk onderbreken
  1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht en dan Focusmodus.
  3. Kies welke apps u wilt onderbreken. Als de Focusmodus is ingeschakeld, kunt u deze apps niet gebruiken en ontvangt u geen meldingen van deze apps.
  4. Gebruik de Focusmodus als u afleiding wilt voorkomen.
    • Als u de Focusmodus wilt in- of uitschakelen, tikt u bovenaan op Nu inschakelen of Nu uitschakelen.
    • Als u de Focusmodus automatisch wilt laten inschakelen, tikt u op Een schema instellen.
    • Als u apps tijdelijk wilt onderbreken als de Focusmodus s ingeschakeld, tikt u op Neem een pauze en kiest u een tijdslimiet.

Tip: Op sommige telefoons kunt u de Focusmodus toevoegen aan 'Snelle instellingen'. Meer informatie over 'Snelle instellingen'

Onderbrekingen verminderen

Je kunt gerelateerde opties via de instellingen voor 'Digitaal welzijn' wijzigen. Meer informatie over: