Brug Digital balance til at styre, hvordan du bruger tiden på din Android-telefon

På nogle telefoner kan du få oplysninger om, hvordan du bruger tid på din telefon, f.eks. hvor ofte du låser den op, og hvor lang tid du bruger i hver enkelt app. Du kan bruge disse oplysninger til at forbedre din digitale balance. Du kan f.eks. indstille apptimere og planlægge skærmændringer.

Vigtigt!

Konfigurer Digital balance

Du kan finde Digital balance som en app ved at åbne den i appen Indstillinger, trykke på Digital balance og børnesikring og derefter aktivere Vis ikon på applisten.

Du skal oprette en profil, første gang du åbner Digital balance.

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Digital balance og børnesikring.
  3. Tryk på Mere Mere og så Administrer dine data.

Tip! Du kan også administrere dit barns konto, hvis du ejer den forældrekonto, der er angivet som standard på dit barns enhed. Få flere oplysninger om Family Link.

Tilføj widgetten for skærmtid

Brug widgetten for skærmtid til at se de 3 apps, du bruger mest hver dag.

På enheder med Android 9 eller nyere:

1. Hold fingeren nede på startskærmen.
  2. Tryk på Widgets Widgets.
  3. Hold fingeren nede på widgetten for skærmtid. Du får vist billeder af dine startskærme.
  4. Træk widgetten hen til den ønskede placering, og løft fingeren.

Administrer din tid i apps

Find ud af, hvor meget tid du bruger i apps
  1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Digital balance og børnesikring.
  3. Diagrammet viser, hvordan du har brugt din enhed i dag. Få flere oplysninger ved at trykke på diagrammet. F.eks.:
    • Skærmtid: Hvilke apps du har haft på din skærm og i hvor lang tid
    • Aktiveringer: Hvor ofte du har låst din enhed op og åbnet visse apps
    • Modtagne notifikationer: Hvor mange notifikationer du har fået og fra hvilke apps
  4. Du kan få flere oplysninger eller skifte appindstillinger ved at trykke på en app på listen.
Sæt en grænse for, hvor meget tid du dagligt kan bruge i en app

Vigtigt! Apptimere kan muligvis ikke anvendes på visse arbejds- og skolekonti.

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Digital balance og børnesikring.
  3. Tryk på diagrammet.
  4. Tryk på Indstil en timer Apptimer ud for den app, du vil angive en begrænsning for.
  5. Vælg, hvor lang tid du kan bruge i den pågældende app. Tryk derefter på OK.
Tip! Når du løber tør for tid, lukker appen, og dens ikon nedtones. Husk!
  • Apptimere nulstilles ved midnat.
  • Hvis du vil bruge appen igen før midnat, skal du følge trin 1-4 ovenfor og slette apptimeren.

Administrer din tid på Google Chrome

Find ud af, hvor meget tid du bruger på websites
  1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Digital balance og børnesikring.
  3. Tryk på diagrammet Og så Chrome Chrome.
    • Hvis oplysningerne ikke vises med det samme, skal du trykke på Vis alle apps.
  4. Rul ned, og tryk på Vis websites Og så Vis. Du får vist de websites, du har besøgt, og oplysninger om, hvor lang tid du har brugt på dem hver dag.
  5. Du kan få flere oplysninger om dit tidsforbrug på et website ved at trykke på det.

Skjul tidligere besøg på et website

Hvis du ikke længere vil se tidligere besøg på et website, skal du trykke på websitet på listen. Tryk på Fjern tidligere besøg Og så Fjern. Hvis du besøger websitet på et senere tidspunkt, vises det på listen igen.

Sæt en grænse for, hvor meget tid du dagligt kan bruge på et website
  1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Digital balance og børnesikring.
  3. Tryk på diagrammet Og så Chrome Chrome.
    • Hvis oplysningerne ikke vises med det samme, skal du trykke på Vis alle apps.
  4. Ud for det website du vil begrænse, skal du trykke på Indstil timer for website Apptimer.
  5. Vælg en tidsgrænse, og tryk derefter på OK.

Sov bedre med Sengetid

Sådan indstiller du en sengetidsrutine
  1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Digital balance og børnesikring og derefter Sengetid og derefter Rutinen Sengetid.
  3. Vælg, hvornår Sengetid skal aktiveres.
  4. Opret en sengetidsrutine på to måder:
    • Brug en tidsplan: Angiv start- og sluttidspunktet for din søvn samt dine foretrukne ugedage.
    • Aktivér under opladning: Angiv tidspunkterne for "Efter" og "Før", og oplad din enhed i dette tidsrum.
Tilpas dine indstillinger ved hjælp af sengetidstilstand
  • Forstyr ikke ved sengetid: Se, hvordan du undgår forstyrrelser.
  • Deaktiver Sengetid ved næste alarm: Deaktiverer sengetidstilstand ved din næste alarm. Hvis der ikke er indstillet nogen alarm, deaktiveres sengetidstilstand på det planlagte tidspunkt, eller når du stopper med at oplade enheden, afhængigt af din rutine.

Du kan også tilpasse dine skærmindstillinger ved sengetid:

• Gråtoner: Indstiller skærmen til sort/hvid.
  • Hold skærmen mørk: Deaktiverer den altid aktive skærm ved sengetid.
  • Nedton baggrunden: Nedtoner din baggrund og låseskærm ved sengetid.
  • Mørkt tema: Gør skærmens baggrund sort ved sengetid. Hvis du vælger denne mulighed, anvendes "Mørkt tema" kun, når sengetidstilstand er aktiveret.

Tip! Du kan hurtigt aktivere og deaktivere sengetidstilstand ved hjælp af kvikmenuen. Se, hvordan du hurtigt skifter ofte anvendte indstillinger.

Sæt midlertidigt distraherende apps på pause
  1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Digital balance og børnesikring og derefter Fokustilstand.
  3. Vælg, hvilke apps du vil sætte på pause. Når Fokustilstand er aktiveret, kan du ikke bruge disse apps eller modtage notifikationer fra dem.
  4. Brug Fokustilstand, når du vil undgå forstyrrelser.
    • Du kan aktivere eller deaktivere Fokustilstand ved at trykke på Aktivér nu eller Deaktiver nu.
    • Hvis du vil have Fokustilstand til at aktiveres automatisk, skal du trykke på Angiv en tidsplan.
    • Du kan midlertidigt annullere pauser for apps, når Fokustilstand er aktiveret, ved at trykke på Hold pause og vælge en tidsgrænse.

Tip! På nogle telefoner kan du føje Fokustilstand til kvikmenuen. Få flere oplysninger om kvikmenuen

Få færre forstyrrelser

Du kan ændre relaterede valgmuligheder via dine indstillinger for Digital balance. Se, hvordan du: