Apua hätätilanteessa Android-puhelimella

Voit tallentaa ja jakaa hätätilannetietoja Omaturva-sovelluksen kautta. Puhelimesi voi myös ottaa automaattisesti yhteyttä hätäkeskukseen tietyillä alueilla ja tietyillä operaattoreilla.

Tärkeää:

Hätätilanteeseen varautuminen

Tärkeää: Kuka tahansa, joka saa puhelimesi käsiinsä, voi nähdä lukitusnäytön viestin ja hätätilannetiedot avaamatta puhelimesi lukitusta. Voit laittaa tämän asetuksen pois päältä Turva-sovelluksesta Turva-sovellus.

Omaturva-sovelluksen käyttäminen

Omaturva-sovellus on saatavilla joillakin Android-laitteilla. Sovellus näkyy Play Kaupassa ja asetuksissa Omaturva-nimellä. Omissa sovelluksissasi se näkyy kuitenkin Turva-sovelluksena Turva-sovellus.

Vinkki: Jos haluat poistaa Turva-sovelluksen sovellusvalikoimastasi, voit poistaa sen käytöstä. Lue lisää Android-puhelimen mukana tulleiden sovellusten käytöstä poistamisesta.

Mitä voit tehdä?

• Android 12 ja vanhemmat versiot, jos Omaturva-sovellusta ei ole asennettu puhelimeesi: Voit kirjautua sisään Google-tililläsi sekä lisätä hätäyhteyshenkilöitä ja terveystietoja.
  • Kun Turva-sovellus on asennettu: Voit käyttää hätäpuheluita, hätätilanteen jakamista, turvatarkistusta ja kriisitiedotteita.

Mitä tarvitset

Jotkin Omaturva-sovelluksen ominaisuudet edellyttävät sijaintipalveluiden ja lupien (esim. hätätilanteen jakaminen, kolarin havaitseminen ja kriisitiedotteet) laittamista päälle. Joidenkin käyttäjätyyppien kohdalla sijainnin jakaminen on käytettävissä vain tietyissä maissa ja tietyillä alueilla. Lue lisää sijainnin jakamisesta.

Sijainnin jakamisella voit jakaa reaaliaikaisen sijaintisi laitteilta muille ihmisille. Kun jaat sijaintisi toiselle henkilölle, hän näkee nimesi, kuvasi ja reaaliaikaisen sijaintisi kaikissa Google palveluissa, myös Google Mapsissa. Jaetut sijaintitiedot voivat sisältää seuraavia asioita:

• Nykyinen sijainti tai aiemmat sijainnit
  • Tämänhetkinen toiminta, kuten ajaminen tai käveleminen
  • Laitetiedot, kuten akunkesto ja GPS-yhteydet
  • Omat paikat, kuten koti, työpaikka tai määränpäät
Hätätilannetietojen lisääminen Omaturva-sovellukseen
Voit lisätä puhelimen lukitusnäytölle henkilökohtaisia hätätilannetietoja, kuten veriryhmän, allergiat ja lääkkeet.
  1. Avaa puhelimen Turva-sovellus Turva-sovellus.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse Omat tiedot.
  4. Lisää hätätilannetiedot.
    • Terveystiedot:
      • Valitse Terveystiedot.
      • Lisää tietoja, kuten veriryhmä, allergiat tai lääkkeet napauttamalla päivitettävää kohtaa listalla.
    • Hätäyhteyshenkilöt:
      • Valitse Hätäyhteyshenkilöt ja sitten Lisää yhteystieto ja valitse nykyinen yhteystieto, jonka haluat lisätä.
Vinkkejä:
  • Jos haluat hätätilannetietojen näkyvän näytön ollessa lukittuna, valitse Pääsy hätätilannetietoihin ja sitten Näytä, kun laite on lukittu.
  • Jos puhelimessasi ei ole SIM-korttia tai eSIMiä, voit ehkä soittaa hätäpuheluita, mutta et voi soittaa hätäyhteyshenkilöillesi. Lue lisää SIM-kortin asettamisesta laitteeseen.
Hätäpuheluiden käyttöönotto ja laittaminen päälle tai pois päältä
Jos olet hätätilanteessa, voit käyttää puhelintasi hätätilannetoimintojen aloittamiseen, kuten avun soittamiseen, sijaintisi jakamiseen hätäyhteyshenkilöille ja videon kuvaamiseen.
Tärkeää:
  • Puhelimessa on oltava SIM-kortti, jotta kolarin havaitseminen toimii. Katso, miten SIM-kortti lisätään.
  • Hätäpuhelut ei toimi lentokonetilassa eikä virransäästötilassa.
  • Hätäpuhelut on saatavilla Android 12:lla ja uudemmilla versioilla.

Hätäpuheluiden käyttöönotto ja laittaminen päälle

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Turvallisuus ja hätätilanteet ja sitten Hätäpuhelut.
  3. Valitse oikeasta alareunasta Aloita käyttöönotto.
  4. Puhelin voi aloittaa hätätoiminnot, jos tarvitset apua.
    1. Lisää hätänumero valitsemalla Aloita.
      1. Voit muuttaa paikallista hätänumeroa valitsemalla Vaihda numeroa.
      2. Kun olet lisännyt oikean paikallisen numeron, valitse Seuraava.
    2. Voit jakaa sijaintitiedot ja lähettää päivityksiä hätäyhteyshenkilöille valitsemalla Aloita käyttöönotto ja sitten Ota käyttöön.
      1. Valitse Lisää yhteystieto ja valitse yhteyshenkilö jolle haluat jakaa tietoja hätätilanteen aikana.
      2. Valitse, mitä tietoja hätäpuhelut jakaa hätäyhteyshenkilölle.
      3. Valitse Seuraava.
    3. Jos haluat jakaa sijaintisi hätätilanteessa, sinun on myönnettävä Omaturva-sovellukselle pääsy sijaintiisi, kun käytät sovellusta.
      1. Valitse Seuraava ja sitten Sovellusta käytettäessä.
    4. Jos haluat hätäpuheluiden aloittavan hätätallennuksen samalla, kun puhelimen muut ominaisuudet ovat käytössä, vieritä alas ja valitse Aloita käyttöönotto.
      1. Jos haluat kuvata hätätilannevideota, valitse Laita päälle ja sitten Sovellusta käytettäessä.
      2. Voit valita, että video jaetaan automaattisesti hätäyhteyshenkilöille, kun se on varmuuskopioitu laitteelle. Valitse Jaa automaattisesti varmuuskopioinnin jälkeen ja sitten Seuraava.
    5. Aloita hätäpuhelutoiminto valitsemalla jokin seuraavista vaihtoehdoista:
      1. Valitse Aloita toiminnot koskettamalla pitkään.
      2. Valitse Aloita toiminnot heti lähtölaskennan jälkeen. Jos haluat, että tämä soittaa hälytysäänen, laita päälle Toista hälytysääni.
  5. Valitse Valmis.

Hätäpuhelujen aloitustapa

Hätäpuhelut voi aloittaa hätätilannetoiminnot automaattisesti tai voit edellyttää vahvistusvaihetta ennen niiden aloittamista.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Turvallisuus ja hätätilanteet ja sitten Hätäpuhelut.
  3. Valitse Asetukset-kuvake "Näin se toimii" ‐kohdasta.
  4. Voit ottaa hätäpuhelut käyttöön kahdella tavalla:
    • Jos haluat lisätä vahvistusvaiheen ennen hätätilatoiminnon alkamista, valitse Aloita toiminnot koskettamalla pitkään.
    • Jos haluat, että hätätilatoiminnot alkavat automaattisesti viiden sekunnin lähtölaskennan jälkeen, valitse Aloita toiminnot automaattisesti.

Hätäpuhelut pois päältä

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Turvallisuus ja hätätilanteet ja sitten Hätäpuhelut.
  3. Valitse Asetukset-kuvake "Näin se toimii" ‐kohdasta.
  4. Valitse Laita hätäpuhelut pois päältä.
Viestin lisääminen lukitusnäytölle
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Näyttö.
  3. Valitse Näytön lukituksen alta Lukitusnäyttö ja sitten Lisää teksti lukitusnäytölle.
  4. Lisää viesti, esimerkiksi teksti joka auttaa palauttamaan kadonneen puhelimen sinulle.
  5. Valitse Tallenna.
Hätätilalähetyksiä koskevien ilmoitusten ylläpito
Tärkeää: Hätätilailmoitusten kautta voit ylläpitää tiettyjä ilmoituksia, kuten katastrofivaroituksia sekä uhka- ja AMBER-ilmoituksia.

Voit poistaa tietyn hälytystyypin käytöstä, katsoa aiemmat hälytykset ja säätää ääntä sekä värinää.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ilmoitukset ja sitten Langattomat hätähälytykset.
  3. Valitse, miten usein haluat vastaanottaa hälytyksiä ja mitkä asetukset haluat laittaa päälle.

Kuukausittaiset testit

Voit muuttaa kuukausittaisten testien asetuksia kehittäjäasetuksista. Kun laitat kehittäjäasetukset päälle, myös muut puhelimen asetukset voivat muuttua. Lue lisää kehittäjäasetuksista.
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tietoja puhelimesta.
  3. Napauta seitsemän kertaa kohtaa Ohjelmistoversion numero.
  4. Lisää PIN-koodi, salasana tai kuvio, niin voit laittaa Kehittäjäasetukset päälle.
  5. Valitse puhelimen Asetukset-sovelluksesta Ilmoitukset ja sitten Langattomat hätätiedotteet.
  6. Laita Testihälytykset päälle tai pois päältä.
Jos haluat laittaa kehittäjäasetukset pois päältä, valitse puhelimen Asetukset-sovelluksesta Järjestelmä ja sitten Kehittäjäasetukset.

Avun saaminen hätätilanteessa

Voit käyttää hätäpuheluita avun soittamiseen, yhteyshenkilöille ilmoittamiseen ja videoiden kuvaamiseen

Tärkeää: Et voi jakaa reaaliaikaista sijaintiasi hätäyhteyshenkilöille, ellei sinulla ole Wi-Fi- tai mobiiliverkkoyhteyttä.

Jos olet hätätilanteessa, voit käyttää puhelintasi hätätilannetoimintojen käynnistämiseen, kuten avun soittamiseen, sijaintisi jakamiseen hätäyhteyshenkilöille ja videon kuvaamiseen.

1. Paina puhelimen virtapainiketta vähintään viisi kertaa.
  2. Asetuksista riippuen sinun täytyy koskettaa punaista ympyrää kolmen sekunnin ajan tai odottaa, että automaattinen lähtölaskenta aloittaa hätäpuhelun.
  3. Kun aloitat hätäpuhelun, muut hätätilatoiminnot alkavat asetustesi perusteella.

Tärkeää: Jos olet laittanut hätätilanteen jakamisen ja videon tallennuksen päälle, nämä toiminnot alkavat samalla, kun hätäkeskukseen soitetaan. Lue lisää videon kuvaamisesta hätätilanteessa.

Videon kuvaaminen hätätilanteessa

Miten hätätallennus toimii

Hätätallennuksen aikana voit käyttää puhelintasi muihin asioihin. Voit esimerkiksi jakaa sijaintisi hätäyhteyshenkilöille ja pyytää apua paikallisesta hätäkeskuksesta.

Tärkeää:

• Videon kuvaaminen on suunniteltu niin, että voit kuvata videota hätätilanteessa ja muissa vastaavissa tilanteissa oman turvallisuutesi parantamiseksi. Huomaa tietosuojakäytäntömme lisäksi seuraava: Käyttäessäsi tuotteidemme ominaisuuksia video‑ ja äänisisällön kuvaamiseen, lataamiseen tai jakamiseen (esim. tallenteet hätätilanteista) saatamme tallentaa tietoja sovelluksen käytöstä, hätäyhteyshenkilöille jakamisesta ja videolinkin katselukerroista tai latauksista.
  • Hätätilanteiden tallenteet saattavat olla järkyttäviä ja ahdistavia hätäyhteyshenkilöille.
  • Jaa videoita harkitusti. On sinun vastuullasi varmistaa, että noudatat ominaisuuden käytössä kaikkia lakeja, mukaan lukien sovellettavia osavaltion ja valtion videokuvaus‑ ja salakuuntelulakeja.
  • Käyttämällä ominaisuutta vahvistat ymmärtäväsi ja hyväksyväsi yllä mainitut asiat. Lue lisää käyttöehdoistamme.

Jos avaat toisen kameraa käyttävän sovelluksen, hätätallennus keskeytyy. Kun hätätallennus keskeytyy, tallenteen video näkyy harmaana. Voit palata takaisin hätätallennukseen avaamalla Turva-sovelluksen uudelleen tai napauttamalla ilmoitusta näytön yläosasta.

Voit kuvata enintään 45 minuutin pituisen videon. Videon laatu on noin 10 Mt minuuttia kohti.

Miten automaattinen jakaminen toimii

Jos laitat automaattisen jakamisen päälle, videoosi johtava linkki jaetaan automaattisesti hätäyhteyshenkilöillesi aina kuvaamisen jälkeen. Jos et ole lisännyt hätäyhteyshenkilöitä, videota ei jaeta kenellekään. Jos et halua jakaa videota, sinulla on 15 sekuntia aikaa perua jakaminen kuvaamisen jälkeen. Jakaminen riippuu internetyhteydestäsi, joten kuvaamisen jälkeen videon lataamisessa ja jakamisessa voi olla viivettä. Hätäyhteyshenkilöt voivat ladata kopion heille jaetusta videosta.

Vain yksi jakamislinkki voi olla kerrallaan aktiivinen kutakin videota kohti. Jokainen luotu linkki on voimassa seitsemän päivää yksityisyytesi suojaamiseksi. Voit poistaa linkin käytöstä milloin tahansa. Voit pidentää linkin voimassaoloa poistamalla sen käytöstä ja luomalla uuden linkin.

Linkin poistaminen käytöstä:

1. Avaa puhelimen Turva-sovellus Turva-sovellus.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Omat tiedot ja sitten Videosi.
  3. Valitse videon vierestä Lisää Lisää ja sitten Lopeta jakaminen ja sitten Lopeta jakaminen.

Vinkki: Voit päivittää jakamislinkin valitsemalla Luo jaettava linkki.

Hätätallennus on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön hätätilanteissa oman turvallisuutesi parantamiseksi. Google poistaa aktiivisen jaetun linkin automaattisesti käytöstä, jos sitä jaetaan erittäin paljon.

Miten automaattinen varmuuskopiointi toimii

Tallenteet hätätilanteista ladataan automaattisesti pilveen, jotta datan häviäminen voidaan estää, jos puhelimesi katoaa tai tuhoutuu hätätilanteen aikana. Pilveen lataaminen edellyttää internetyhteyttä ja se saattaa olla maksullista, jos sinulla on rajallinen datayhteys. Voit hallinnoida ladattuja tallenteita milloin tahansa, kun olet yhteydessä internetiin.

Videoiden hallinnointi:

1. Avaa puhelimen Turva-sovellus Turva-sovellus.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Omat tiedot ja sitten Videosi.
  3. Valitse videon vierestä Lisää Lisää ja sitten Jaa tai Poista.
Vinkki: Jos poistat tiedoston, se poistetaan lopullisesti Google-tililtäsi. Tätä ei voi perua.
Vahinkosoitot

Jos soitat hätäkeskukseen vahingossa, älä katkaise puhelua. Ilmoita hätäkeskuspäivystäjälle, että puhelu oli vahinko etkä tarvitse apua.

Hätätilannetietojen löytäminen
  1. Pyyhkäise lukitusnäytöllä ylöspäin.
  2. Valitse Hätätilanne Ja sitten Näytä hätätilannetiedot.
Sijainnin lähettäminen automaattisesti

Jotta pelastustyöntekijät löytävät sinut nopeasti, puhelimesi sijainti voidaan lähettää soittaessasi tai lähettäessäsi tekstiviestin hätänumeroon (esim. 112 Euroopassa tai 911 Yhdysvalloissa).

Jos Androidin hätäpaikannus toimii maassasi tai alueellasi ja mobiiliverkossasi etkä ole poistanut hätäpaikannusta käytöstä, puhelin lähettää sijaintisi pelastustyöntekijöille sen kautta automaattisesti. Jos hätäpaikannus ei ole päällä, mobiilioperaattorisi voi silti lähettää laitteen sijainnin hätäpuhelun tai ‑tekstiviestin yhteydessä.

Hätäpaikannuksen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. ValitseSijainti ja sitten Sijaintipalvelut ja sitten Hätäpaikannus tai Googlen hätäpaikannus.
  3. Laita Hätäpaikannus tai Googlen hätäpaikannus päälle tai pois päältä.

Näin hätäpaikannus toimii

Puhelin käyttää hätäpaikannusta vain, jos soitat tai lähetät tekstiviestin hätänumeroon.

Jos puhelimessa on hätäpaikannus päällä, se voi käyttää Googlen sijaintipalveluita ja muita tietoja määrittääkseen mahdollisimman tarkan sijainnin hätäpuhelun aikana. Hätäpaikannus voi myös lähettää lisätietoja, esim. laitteella käytössä olevan kielen.

Puhelin auttaa valtuutettuja hätäkeskuspalveluita paikantamaan sinut ja tarjoamaan apua luovuttamalla niille dataa. Hätäkeskuspalvelut saavat datan suoraan puhelimestasi, eivät Googlen kautta.

Kun hätäpaikannusta käyttänyt puhelu on päättynyt tai tekstiviesti lähetetty, puhelin lähettää Googlelle käyttö-, analytiikka- ja diagnostiikkadataa Google Play Palveluiden kautta. Google analysoi näiden tietojen avulla, miten hyvin hätäpaikannus toimii. Google ei saa sijaintiasi tai muita tietoja, joista sinut voitaisiin tunnistaa.

Kun jaat sijaintisi hätäpaikannukselle, prosessi eroaa sijainnin jakamisesta Google Mapsille. Lue lisää sijainnin jakamisesta Google Mapsissa.

Sijainnin jakaminen hätäyhteyshenkilöille
Voit antaa hätäyhteyshenkilöiden nähdä sijaintisi ja akun varaustasosi sekä saada päivityksiä siitä, missä olet. Sinun on annettava Omaturva-sovellukselle lupa käyttää sijaintiasi.

Hätätilanteen jakamisen käyttövaatimukset:

• Vähintään yksi hätäyhteyshenkilö
  • Turva-sovelluksella lupa käyttää sijaintia, kun sovellus on käytössä
  • Internetyhteys, sijaintipalvelut päällä

Hätätilanteen jakamisen aloitus

1. Avaa puhelimen Turva-sovellus Turva-sovellus.
  2. Valitse Hätätilanteen jakaminen.
  3. Valitse, kenelle haluat jakaa reaaliaikaisen sijaintisi
    • Voit myös kirjoittaa viestin.
  4. Valitse Jaa
    • Voit katsoa tietoja hätätilanteen jakamisesta napauttamalla ilmoitusbanneria.

Vinkki: Jos sijainnin jakaminen ei ole käytettävissä maassasi tai alueellasi, Turva-sovelluksessa tulee näkyviin ilmoitus.

Hätätilanteen jakamisen lopettaminen

1. Avaa puhelimen Turva-sovellus Turva-sovellus.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Hätätilanteen jakaminen ja sitten Lopeta ja sitten Lopeta jakaminen.
    • Voit lisätä kommentin, jossa kerrot, miksi lopetit hätätilanteen jakamisen.

Vinkki: Hätätilanteen jakaminen päättyy automaattisesti 24 tunnin kuluttua.

Hätätilanteen jakamisen asetusten muokkaaminen

1. Avaa laitteen Turva-sovellus Turva-sovellus.
  2. Valitse Turvallisuus ja hätätilanteet > Hätätilanteen jakaminen.
  3. Vieritä näytön alareunaan ja valitse Asetukset.
  4. Valitse tiedot, jotka haluat jakaa hätäyhteyshenkilöille hätätilanteen jakamisen aikana.
  5. Laita Sijainnin jakaminen monella laitteella päälle tai pois päältä.

Vinkki: Kun "Sijainnin jakaminen monella laitteella" on päällä tietyllä laitteella, käytämme kyseisen laitteen sijaintia varmuuskopiona siltä varalta, että aloitat hätätilanteen jakamisen toisella laitteella, mutta se ei enää voi jakaa sijaintiaan.

Turvatarkistuksen ajoittaminen
Jos haluat, että puhelimesi tarkistaa tilanteesi ja ilmoittaa hätäyhteyshenkilöille, kun jokin on vialla, voit ajoittaa turvatarkistuksen. Voit esimerkiksi käyttää turvatarkistusta, kun kävelet tuntemattomalla alueella tai kun menet juhliin. Sinun on annettava Turva-sovellukselle lupa käyttää sijaintia, kun sovellus on käytössä.
  1. Avaa puhelimen Turva-sovellus Turva-sovellus.
  2. Valitse Turvatarkistus.
  3. Valitse Syy ja Kesto.
    • Voit asettaa tarkistuksen keston 24 tuntiin asti.
  4. Valitse Seuraava.
  5. Valitse kontaktit.
  6. Valitse Aloita.

Vinkki: Jos laitat hätäyhteyshenkilöiden ilmoitukset päälle, he saavat ilmoituksen, kun turvatarkistus on ajoitettu ja päättynyt.

Näin merkitset, että olet turvassa

Kun turvallisuuttasi tarkistetaan, näet ilmoituksen 60 sekunnin ajan, ennen kuin hätätilanteen jakaminen alkaa. Jos merkitset, että olet turvassa, hätätilanteen jakaminen peruutetaan. Voit pysäyttää turvatarkistuksen milloin tahansa ilmoituksen kautta. Jos et tee mitään 60 sekunnin aikana, hätätilanteen jakaminen alkaa.

1. Kun saat ilmoituksen, valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Kaikki hyvin
    • Jaa nyt
    • Soita hätänumeroon
  2. Jos puhelimesi on lukittu, sinun täytyy ehkä avata lukitus.

Jos puhelimesi sammuu tai menettää signaalin, turvatarkistus jää päälle ja ajoitettuna tarkistusaikana hätätilanteen jakaminen aloitetaan viimeisimmillä tiedossa olevilla sijaintitiedoilla.

Näin hätäyhteyshenkilöille ilmoitetaan
Kun turvatarkistus alkaa ja olet laittanut hätäyhteyshenkilöiden ilmoitukset päälle, he saavat tekstiviestin, jossa on nimesi, turvatarkistuksen kesto ja ilmoituksen syy, jos olet kertonut sen. Jos aloitat hätätilanteen jakamisen myöhemmin manuaalisesti tai et voi ilmoittaa olevasi turvassa, kun puhelin tarkistaa tilanteen, Google jakaa linkin, josta näkyy reaaliaikainen sijaintisi Google Mapsissa ja jäljellä oleva akun varaustaso.
Hätätilanteen jakaminen ja turvatarkistukset loppuvat, kun lopetat ne tai ilmoitat olevasi turvassa. Kun ne lopetetaan, Google ilmoittaa tästä yhteyshenkilöille lähettämällä toisen tekstiviestin.
Hätätilannetietojen jakaminen hätäkeskukselle
Lähetä tietoja hätäkeskukseen Omaturva-sovelluksen kautta.
Puhelin:
  1. Avaa Omaturva-sovellus.
  2. Valitse Omat tiedot ja sitten Pääsy hätätilannetietoihin ja sitten Jaa hätäpuhelun aikana.
Kriisitiedotteiden saaminen
Kun otat kriisitiedotteet käyttöön, saat Turva-sovelluksesta ilmoituksia yleisistä hätätilanteista tai paikallisista kriiseistä, esim. luonnonkatastrofeista. Kriisitiedotteiden ilmoituksissa on linkki Turva-sovelluksen etusivulle, josta löydät lisätietoja tapahtumista.
Kriisitiedotteet ovat saatavilla kaikissa maissa ja kaikilla alueilla ja kielillä. Jos puhelimen kieli poikkeaa paikallisesta kielestä, tiedote voi olla sijaintisi virallisella kielellä eikä puhelimen kielellä.

Kriisitiedotteiden laittaminen päälle tai pois päältä

1. Avaa puhelimen Turva-sovellus Turva-sovellus.
  2. Valitse Ominaisuudet ja sitten Kriisitiedotteet.
  3. Laita Kriisitiedotteet päälle tai pois päältä.

Miten Google lähettää kriisitiedotteita

Google ylläpitää kriisitietoja virallisten paikallisten lähteiden perusteella. Jos sijaintiisi vaikuttavasta kriisistä julkaistaan tietoja, Turva-sovellus ilmoittaa siitä sinulle. Google julkaisee kriisitiedotteita eri tekijöiden perusteella. Näitä ovat esimerkiksi kriisialueen internetyhteys, virallisen sisällön saatavuus valtionjohdolta ja muilta viranomaisorganisaatioilta ja vaikutukset paikan päällä. Tiedotteet ovat yleensä saatavilla kriisialueella puhutuilla ensisijaisilla kielillä ja englanniksi. Lue lisää kriisitiedotteista.

Tiedot alueellasi olevista maanjäristyksistä

Puhelimesi voi tunnistaa maanjäristyksiä alueellasi. Jos haluat lukea lisää lähellä olevista maanjäristyksistä, avaa Google Haku ja hae "maanjäristys [asuinkaupunkisi tai ‑alueesi]".

Jos haluat estää puhelimesi osallistumisen maanjäristysten tunnistamiseen, laita puhelimen Googlen sijaintitietojen tarkkuus pois päältä.

Varoituksia lähialueen maanjäristyksistä
Puhelimesi voi lähettää sinulle likimääräisen sijaintisi perusteella varoituksia lähialueen maanjäristyksistä, joiden voimakkuus on vähintään 4,5.

ShakeAlert

Nämä maanjäristysvaroitukset perustuvat ShakeAlert-dataan, ja ne ovat tällä hetkellä käytössä seuraavissa Yhdysvaltain osavaltioissa: Kalifornia, Oregon ja Washington.

Androidin maanjäristysvaroitusjärjestelmä

Nämä maanjäristysvaroitukset perustuvat Androidin maanjäristysvaroitusjärjestelmään.
Missä Androidin maanjäristysvaroitusjärjestelmä on aktiivinen
  • Afganistan
  • Albania
  • Algeria
  • Anguilla
  • Antigua ja Barbuda
  • Argentiina
  • Armenia
  • Aruba
  • Australia
  • Itävalta
  • Azerbaidžan
  • Barbados
  • Bangladesh
  • Belize
  • Bhutan
  • Bolivia
  • Bosnia ja Hertsegovina
  • Brasilia
  • Bulgaria
  • Chile
  • Kolumbia
  • Kroatia
  • Kuuba
  • Kypros
  • Tšekki (Tšekin tasavalta)
  • Djibouti
  • Dominica
  • Dominikaaninen tasavalta
  • Ecuador
  • Egypti
  • El Salvador
  • Eritrea
  • Etiopia
  • Falklandinsaaret
  • Ranska
  • Georgia
  • Saksa
  • Kreikka
  • Grenada
  • Guadalupe
  • Haiti
  • Honduras
  • Unkari
  • Islanti
  • Intia
  • Iran
  • Irak
  • Israel
  • Jamaika
  • Jordania
  • Kazakstan
  • Kosovo
  • Kirgisia
  • Laos
  • Libanon
  • Malesia
  • Moldova
  • Mongolia
  • Montenegro
  • Myanmar
  • Nepal
  • Uusi-Seelanti
  • Nicaragua
  • Pohjois-Makedonia
  • Oman
  • Pakistan
  • Palestiina
  • Papua-Uusi-Guinea
  • Peru
  • Filippiinit
  • Portugali
  • Romania
  • Saint Barthelemy
  • Saint-Martin
  • San Marino
  • Saudi-Arabia
  • Serbia
  • Sint Maarten
  • Slovakia
  • Slovenia
  • Salomonsaaret
  • Somalia
  • Espanja
  • Sveitsi
  • Tadžikistan
  • Tansania
  • Thaimaa
  • Itä-Timor
  • Trinidad ja Tobago
  • Tunisia
  • Turkki
  • Turkmenistan
  • Ukraina
  • Arabiemiirikunnat
  • Uzbekistan
  • Vanuatu
  • Venezuela

Maanjäristysvaroitukset ovat oletuksena päällä. Et välttämättä saa varoituksia kaikista alueesi maanjäristyksistä. Varoituksia lähetetään vain tuetuissa maissa. Välillä saatat saada varoituksen, vaikka et tunne maanjäristystä.

'Maanjäristysvaroitukset päälle tai pois päältä
Tärkeää: Wi-Fi-yhteyden ja datan on oltava päällä, jotta voit saada varoituksia.
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Turvallisuus ja hätätilanteet ja sitten Maanjäristysvaroitukset.
    • Jos et näe Turvallisuus ja hätätilanteet ‐kohtaa, valitse Sijainti ja sitten Lisäasetukset ja sitten Maanjäristysvaroitukset.
  3. Laita Maanjäristysvaroitukset päälle tai pois päältä.

Muita lähteitä