Obtenir ajuda en cas d'emergència amb un telèfon Android

Pots fer servir el telèfon per mostrar la teva informació d'emergència. En alguns països, i en funció de l'operador, el telèfon pot compartir la teva ubicació automàticament amb els serveis d'emergència.

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 10 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

Prepara't per a una emergència

Important: qualsevol persona que agafi el telèfon podrà veure aquest missatge i la informació d'emergència sense desbloquejar-lo.

Afegir informació d'emergència a la pantalla de bloqueig
Pots afegir un enllaç a la informació d’emergència personal a la pantalla de bloqueig del telèfon, com ara el grup sanguini, al·lèrgies i medicació.
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Informació sobre el telèfon A continuació, Informació d'emergència.
  3. Introdueix la informació que vulguis compartir.
    • Per introduir informació mèdica, toca Edita la informació. Si no veus aquesta opció, toca Informació
    • Per introduir contactes d'emergència, toca Afegeix un contacte. Si no veus aquesta opció, toca Contactes
    • Per esborrar la teva informació, toca Més Més A continuació, Esborra-ho tot.
Consultar la informació d'emergència
  1. En una pantalla bloquejada, llisca cap amunt.
  2. Toca Emergència A continuació, Informació d'emergència.
  3. Quan l'opció Informació d'emergència faci pampallugues, torna-la a tocar.
Posar un missatge a la pantalla de bloqueig
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Segons el telèfon que tinguis, segueix aquests passos:
    • Toca Pantalla i després Configuració avançada i després Pantalla de bloqueig i després Missatge a la pantalla de bloqueig.
    • Toca Seguretat. Al costat de "Bloqueig de pantalla", toca Configuració Configuració i després Missatge a la pantalla de bloqueig.
  3. Introdueix la informació per ajudar algú a tornar el teu telèfon si el perds.
  4. Toca Desa.

Controlar les notificacions d'emergència

Important: pots utilitzar aquesta opció de configuració per gestionar missatges d'emergència determinats, com ara advertiments de desastres, notificacions d'amenaça i alertes AMBER. Pots activar o desactivar els tipus d'alerta, consultar les alertes anteriors i controlar el so i la vibració.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Aplicacions i notificacions i després Configuració avançada i després Alertes d'emergència sense fil.
  3. Tria amb quina freqüència vols rebre alertes i quines opcions de configuració vols activar.
Pots utilitzar aquesta opció de configuració per gestionar missatges d'emergència determinats, com ara advertiments de desastres, notificacions d'amenaça i alertes AMBER.

Enviar la ubicació automàticament

Per ajudar els primers interventors a trobar-te més ràpidament, truca a un número d'emergència. Per exemple, truca al 911 als EUA o al 112 a Europa.

Si el Servei de localització per a emergències d'Android està disponible al teu país i a la teva xarxa mòbil (i sempre que no l'hagis desactivat), el telèfon enviarà automàticament la ubicació fent servir aquest servei. Encara que estigui desactivat, és possible que l'operador de telefonia mòbil enviï la ubicació del dispositiu quan facis una trucada o enviïs un missatge d'emergència.

Activar o desactivar el Servei de localització per a emergències
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Ubicació. Si no veus l'opció "Ubicació", toca Seguretat i ubicació i, a continuació, Ubicació.
  3. Toca Configuració avançada A continuació, Servei de localització per a emergències o Servei de localització per a emergències de Google.
  4. Activa o desactiva l'opció Servei de localització per a emergències.
Com funciona el Servei de localització per a emergències

El telèfon només utilitza el Servei de localització per a emergències (ELS) si truques o envies un missatge a un número d'emergència. Durant la trucada, és possible que l'ELS utilitzi els serveis d'ubicació de Google i altres dades per obtenir una ubicació del telèfon tan precisa com sigui possible. Si actives la compartició d'aquestes dades en cas d'emergència, és possible que l'ELS també enviï més informació contextual, com ara l'idioma en què està configurat el teu dispositiu.

El telèfon envia aquestes dades a col·laboradors d'emergències autoritzats per ajudar els serveis d'emergències a trobar-te i ajudar-te. Les teves dades s'envien directament del telèfon als col·laboradors d'emergències i no passen per Google.

Un cop finalitza una trucada o s'envia un missatge d'emergència amb el Servei de localització per a emergències activat, el telèfon envia dades d'ús i analítiques a Google per analitzar el funcionament d'aquest servei. Aquesta informació no t'identifica i Google no la utilitza per identificar-te.

El procés d'enviar la teva ubicació amb l'ELS és diferent de quan la comparteixes amb Google Maps. Obtén informació sobre Compartició d'ubicació de Google Maps.

Trobar informació sobre els terratrèmols a la teva zona

El telèfon pot detectar terratrèmols a la teva zona. Per obtenir més informació sobre els terratrèmols que es produeixen a prop, obre la Cerca de Google i busca "terratrèmol a [la teva ciutat o regió]".

Per impedir que el telèfon detecti terratrèmols, desactiva la precisió de la ubicació de Google.

Rebre alertes de terratrèmols a prop (Califòrnia i Oregon)

El telèfon et pot enviar alertes sobre els terratrèmols que es produeixin a prop i que tinguin una magnitud de 4,5 o superior. El telèfon utilitza la teva ubicació aproximada per enviar informació sobre la magnitud i la distància del terratrèmol en funció d'on et trobes. Aquestes alertes de terratrèmol es basen en les dades de ShakeAlert.

Per activar o desactivar les alertes de terratrèmol, segueix aquests passos:

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Ubicació A continuació, Configuració avançada A continuació, Alertes de terratrèmol.
  3. Activa o desactiva les alertes de terratrèmol.

És possible que no rebis alertes de tots els terratrèmols que es produeixin a la teva zona. De vegades, pot ser que rebis una alerta, però que no es produeixi cap terratrèmol a la teva ubicació.

Articles relacionats