Twee apps tegelijk weergeven op Android

Afhankelijk van de app kunt u soms meer dan één app tegelijk gebruiken. U kunt ook een video in een klein venster bekijken terwijl u andere taken uitvoert.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Twee apps tegelijk gebruiken ('gesplitst scherm')

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.

1. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm. Als je Alle apps Menu Apps ziet, tik je erop.
  2. Open een app.
  3. Veeg vanaf de onderkant van het scherm omhoog, houd vast en laat los.
  4. Tik op het pictogram van de app en houd vast.
  5. Tik op Gesplitst scherm.
  6. Er worden twee schermen weergegeven. Tik in het tweede scherm op een andere app.

Weer één app weergeven: Sleep de balk tussen de apps naar de boven- of onderkant van het scherm.

Eén app bekijken terwijl u een andere gebruikt ('scherm-in-scherm')

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.

1. Open een app op je telefoon en speel een video af.
  2. Afhankelijk van de video-app veeg je omhoog of tik je op Scherm-in-scherm Scherm-in-scherm. Als je omhoog veegt en de app wordt gesloten, of als je het pictogram voor Scherm-in-scherm niet ziet, werkt deze functie niet met die app.
  3. Open de andere app die je wilt gebruiken.
  4. Sleep de video weg van de onderkant van het scherm om de video te sluiten.
Tip: U kunt het videovenster naar elke locatie op het scherm slepen. Als u de video weer groter wilt maken, tikt u op de videoEn dan Volledig scherm Volledig scherm.

Scherm-in-scherm uitschakelen voor een app

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen En dan Geavanceerd En dan Speciale app-toegang En dan Scherm-in-scherm.
  3. Tik op een app.
  4. Schakel Scherm-in-scherm toestaan uit.