Dela filer och länkar med Android-enheter i närheten

Obs! Vissa av dessa steg fungerar endast i Android 6.0 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.
Med Närdelning kan du skicka och ta emot filer direkt från enheter i närheten.

Aktivera eller inaktivera delning

1. Kontrollera att Bluetooth och Plats har aktiverats på telefonen.
  2. Öppna appen Inställningar.
  3. Tryck på Google Följt av Enheter och delning Följt av Närdelning.
  4. Aktivera eller inaktivera Använd Närdelning.
Dela innehåll med en person
  1. Öppna innehållet, till exempel ett foto eller en webbsida.
  2. Tryck på Dela Dela följt av I närheten .
    • Du kan behöva trycka på Aktivera.
  3. Håll din telefon och din väns enhet nära varandra.
  4. Tryck på den enhet du vill dela med under Söker efter enheter i närheten.
  5. När innehållet har skickats trycker du på Klar.
Få innehåll från en person
  1. Du får en avisering om att någon delar innehåll.
    • Tryck på aviseringen för att göra din enhet synlig om du inte redan har gjort det.
    • Om du behöver aktivera Närdelning, Bluetooth eller Plats trycker du på Aktivera.
    • Om du inte får någon avisering eller om den andra personen inte hittar din enhet åtgärdar du det genom att följa de här anvisningarna.
  2. Tryck på Godkänn om du vill ta emot innehållet.

Obs! Om du delar innehåll mellan dina egna enheter med samma Google-konto godkänner enheten som tar emot innehållet automatiskt överföringen, även när skärmen är avstängd.

Välja vem som får dela innehåll med dig
  1. Svep nedåt två gånger från skärmens överkant.
  2. Tryck på Närdelning .
    • Om du inte hittar Närdelning sveper du nedåt två gånger från skärmens överkant och trycker på Redigera Redigera. Dra sedan Närdelning till snabbinställningarna.
  3. Välj alternativ:
    • Synlig för enheter i närheten: Enheten är endast synlig om det här alternativet är aktiverat.
    • Alla: Enheten är synlig för alla som är i närheten medan skärmen är på och upplåst.
    • Kontakter: Enheten är synlig för kontakter i närheten medan skärmen är på och upplåst. Du kan välja att göra enheten synlig för alla eller specifika kontakter.
    • Dina enheter: Enheten är synlig för enheter med samma Google-konto.
Åtgärda problem med att dela innehåll

Om det inte fungerar att dela eller ta emot innehåll testar du följande:

• Gör din telefon synlig på mottagarens: Svep nedåt från skärmens överkant på mottagarens telefon. Tryck på Närdelning i snabbinställningarna.
  • Kontrollera att Bluetooth är aktiverat på båda telefonerna. Läs om hur du aktiverar Bluetooth.
  • Kontrollera att Plats är aktiverat på båda telefonerna. Läs mer om hur du aktiverar plats.
  • Håll enheterna nära ihop, som mest 30 cm från varandra.
  • Aktivera flygplansläget och inaktivera det igen.
  • Stäng av telefonen och sätt sedan på den igen.
  • Om någon annan delar innehåll med den andra telefonen väntar du tills det är klart.