Använda Snabbdelning på en Android-enhet

Med Snabbdelning kan du skicka och ta emot filer direkt från enheter i närheten.

Obs!

Ändra inställningarna för Snabbdelning

1. Svep nedåt från skärmens överkant.
  2. Tryck på Snabbdelning .
    • Om du inte hittar Snabbdelning :
      1. Tryck på Redigera Redigera
      2. Lägg till Snabbdelning i snabbinställningarna.
  3. Välj vem som kan dela med dig:
    • Dina enheter: Enheten är synlig för dina andra enheter med samma Google-konto, även när skärmen är av.
    • Kontakter: Enheten är synlig för kontakter i närheten medan skärmen är på och upplåst.
    • Alla: Enheten är synlig för alla som är i närheten medan skärmen är på och upplåst.
      • Endast i tio minuter: För att skydda din integritet ändras din synlighet automatiskt tillbaka till ditt tidigare val efter tio minuter.
  4. Tryck på Inställningar nere till vänster för att hantera ytterligare inställning, till exempel hur du visas för andra.
Dela innehåll med en person
  1. Öppna innehållet, till exempel ett foto eller en webbsida, från valfri app.
    • Snabbdelning har ingen begränsning för innehållsstorlek eller antal filer, men det kanske appen du delar från har.
  2. Tryck på Dela Dela följt av Snabbdelning .
  3. Se till att enheten som du vill dela med är i närheten.
  4. Tryck på enheten som du vill dela med.
    • Om du inte hittar enheten kan du kontrollera att Vem som kan dela med dig är inställt på mottagarenheten och att skärmen är olåst.
  5. Vänta på att din begäran om delning godkänns på den andra enheten.
    • Om du vill avbryta en pågående överföring kan du trycka på samma enhet igen.
  6. Under överföringen:
    • Överföring fortsätter om du lämnar skärmen.
    • Du får en avisering i aviseringsfältet om du lämnar överföringsskärmen. Du kan se statusen, avbryta överföringen eller återgå till överföringsskärmen via aviseringen.
  7. Du kan välja flera mottagare genom att trycka på fler än en enhet.
    • På grund av tekniska begränsningar är det bara möjligt att dela med flera enheter samtidigt på vissa enhetsmodeller.
    • I andra fall placeras överföringarna i kö. Sedan får mottagarna du valde senare överföringsbegäran när föregående överföringar är klara.

Tips! Du kan även dela innehåll från urklipp via Snabbdelning på utvalda enheter med Android 13 eller senare. När du har kopierat något visas en popup-bekräftelse längst ned på skärmen. Tryck på Enheter och välj vilken enhet du vill dela innehållet med.

Få innehåll från någon

Obs!

• Om du delar innehåll mellan dina egna enheter med samma Google-konto godkänns överföringen automatiskt på den mottagande enheten.
  • Om du delar innehåll från urklipp på din egen enhet kopieras det automatiskt när någon tar emot det.
  1. Kontrollera att du har valt rätt inställning för Vem som kan dela med dig.
  2. Aktivera Bluetooth Bluetooth.
    • Kontrollera att skärmen är olåst när du tar emot innehåll från någon annan.
  3. Vänta tills du får en popup-avisering om vem som försöker dela något med dig och vilket innehåll det handlar om.
  4. Välj Godkänn eller Avvisa.
Åtgärda problem med att dela innehåll

Om det inte fungerar att dela eller ta emot innehåll testar du följande:

• Svep nedåt från skärmens överkant på mottagarens enhet för att kontrollera att din telefon eller surfplatta är synlig. Tryck på Snabbdelning i snabbinställningarna.
  • Kontrollera att Bluetooth är aktiverat på båda enheterna.
  • Kontrollera att Plats är aktiverat på båda enheterna.
  • Håll enheterna nära varandra, som mest 30 cm från varandra.
  • Aktivera flygplansläget och inaktivera det igen.
  • Om någon annan delar innehåll med den andra enheten väntar du tills det är klart.
  • Om enheten har Android 12 eller senare kan du kontrollera om Plats har aktiverats.
  • Stäng av enheten och slå på den igen.