Je mobiele abonnement controleren en mobiele data kopen op Android

Afhankelijk van je provider kun je mogelijk mobiele data kopen via de app Instellingen op je telefoon. Je provider bepaalt de prijzen en mogelijkheden. Je betaalt via de gebruikelijke betaalmethode voor je provider.

Belangrijk: De instelling Apparaatabonnementen is nog niet in alle regio's of voor alle providers beschikbaar.

Je abonnement controleren, data kopen en meldingen beheren

1. Open de app Instellingen.
  2. Tik op Google en dan Apparaatabonnementen.
    • Je abonnement controleren: Bekijk bovenaan de pagina de status van je huidige data-abonnement.
    • Meer data kopen: Tik onder 'Data kopen' op de gewenste aanbieding. Tik vervolgens op Kopen.
    • Meldingen beheren: Ga naar 'Meldingen' en schakel de soorten meldingen in of uit.

Tip: Als je een melding krijgt dat je bijna geen data meer hebt, tik je op Meer data toevoegen. De instelling Apparaatabonnementen wordt geopend.

Problemen met het kopen van mobiele data oplossen

Als je de instelling Apparaatabonnementen niet ziet

Je provider werkt waarschijnlijk niet met deze service. Neem contact op met je provider voor meer informatie.

Als je geen mobiele data kunt kopen via de app Instellingen

• Controleer of je een bestaand abonnement hebt bij je provider.
  • Controleer of je een geldige betaalmethode hebt voor je provider.
  • Als je als betaalmethode prepaid beltegoed gebruikt voor je provider, controleer je je saldo.
  • Als je meerdere simkaarten gebruikt, moet je de simkaart waarvoor je meer data wilt als standaard instellen.
  • Installeer updates voor je apps en services. Meer informatie over hoe je apps kunt updaten

Welke gegevens van uw provider u op uw telefoon kunt vinden

Uw mobiele provider laat Google abonnementsgegevens aan u weergeven. Google slaat deze gegevens niet op. Als u mobiele data koopt via de app Instellingen, stuurt Google dat aankoopverzoek naar uw provider.

Abonnementsgegevens die u op uw telefoon kunt vinden
  • De naam, het quotum, de vervaldatum, de beschrijving en andere gegevens van je data-abonnement
  • De lijst met beschikbare data-abonnementen van je provider, inclusief de naam, het quotum, de vervaldatum, de beschrijving en andere abonnementsgegevens
Abonnementsgegevens zijn niet beschikbaar op uw telefoon
  • Uw naam
  • Uw betalingsgegevens voor uw provider
  • Uw internetgebruik, zoals bezochte websites of gestreamde films
  • Content van uw communicatie, zoals sms-berichten of gesprekken
  • Content van uw apps