Bestanden zoeken en verwijderen op Android

Op uw telefoon kunt u uw bestanden meestal terugvinden in de app Bestanden.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 10 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Bestanden zoeken en openen

1. Open de app Bestanden De app Bestanden op uw telefoon. Meer informatie over waar u uw apps kunt vinden.
  2. Uw recente bestanden worden weergegeven.
    • Tik op Menu Menu om andere bestanden te zoeken.
    • Als u wilt sorteren op naam, datum, type of grootte, tikt u op Meer Meer En dan Sorteren op. Als 'Sorteren' niet wordt weergegeven, tikt u op Aangepast of Sorteren Sorteren.
  3. Tik op een bestand om het te openen.

Bestanden verwijderen

1. Open de app Bestanden De app Bestanden op uw telefoon.
  2. Tik op een bestand.
  3. Tik op Verwijderen Verwijderen En dan Verwijderen. Als het pictogram 'Verwijderen' niet wordt weergegeven, tikt u op Meer Meer En dan Verwijderen Verwijderen.

Delen, afdrukken, opslaan in Drive en meer

Bestanden delen

1. Tik op het bestand en houd het vast.
  2. Tik op Delen Delen.

Andere acties uitvoeren, zoals afdrukken of toevoegen aan Google Drive

1. Tik op een bestand om het te openen.
  2. Zoek rechtsboven naar meer opties. Tik zo nodig op Meer Meer.

Muziek, films en andere content zoeken

U kunt content, zoals muziek, films of boeken, downloaden in verschillende apps. Als u die content wilt terugvinden, gaat u naar de app waar u de content heeft gedownload. Bekijk bijvoorbeeld meer informatie over hoe u video's vindt die zijn gedownload in de Google Play Films-app.

Bestanden overzetten naar een computer

Als u uw telefoon via een USB-kabel aansluit op een computer, opent u de map 'Downloads' op uw computer om de bestanden te zoeken die op uw telefoon staan. Meer informatie over hoe u bestanden verplaatst tussen uw computer en uw telefoon.