Administrer avanserte nettverksinnstillinger på Android-telefonen din

Du kan endre nettverksinnstillinger som automatiske tilkoblinger, tilgang til nettverk med datamåling, innstillinger for proxy-tjener med mer.

Viktig:

Kontrollér databruk med Wi-Fi med datamåling
  1. Koble telefonen eller nettbrettet til wifi.
  2. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  3. Trykk på Nettverk og internett Og så Internett.
  4. Trykk på wifi-nettverket du er koblet til.
  5. Trykk på Nettverksbruk Og så Behandle som med datamåling.

Når du bør bruke Wi-Fi med datamåling

Hvis nettverket ditt har en datagrense, kan du angi Wi-Fi-tilkoblingen din som med datamåling. Når nettverket ditt har datamåling, har du mer kontroll over hvor mye data telefonen eller nettbrettet bruker på nedlastinger og andre apper.
Finn telefonens MAC-adresse
  1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på .
  3. Rull ned til «MAC-adresse for wifi».

Enheter med Android 10 eller nyere har en annen MAC-adresse. Slik finner du den:

1. Slå på wifi.
  2. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  3. Trykk på Nettverk og internett og så Internett.
  4. Trykk på Innstillinger Innstillinger ved siden av nettverket ditt.
  5. Rull ned til «Tilfeldig valgt MAC-adresse».
Tips: Hvis du konfigurerer foreldrekontroll for nettverket, må du inkludere begge MAC-adressene.
Privat DNS

Viktig: Enheten din bruker privat DNS som standard med alle nettverk som kan bruke privat DNS. Vi anbefaler at du holder privat DNS på.

Slik slår du privat DNS på eller av eller endrer innstillingene:

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Nettverk og internett Og så Privat DNS.
  3. Velg ett av følgende alternativer:
    • Av
    • Automatisk
    • Vertsnavn for privat DNS-leverandør
  4. Trykk på Lagre.
Tips: Privat DNS beskytter bare DNS-spørsmål og -svar. Det kan ikke beskytte noe annet.
Endre flere Wi-Fi-innstillinger
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett Og så Internett.
  3. Trykk på Nettverksinnstillinger nederst.
  4. Trykk på et alternativ. Alternativene kan variere etter hvilken telefon og Android-versjon du har.
    • Slå på Wi-Fi automatisk: Slå Wi-Fi på automatisk i nærheten av lagrede nettverk. Finn ut mer om lagrede nettverk.
    • Varsel om åpent nettverk: Få et varsel når automatisk tilkobling til åpne nettverk av høy kvalitet ikke er tilgjengelig.
    • Avansert
      • Installer sertifikater: Digitale sertifikater kan identifisere telefonen din. Finn ut mer om sertifikater.
      • Wi-Fi Direct: La telefonen din koble seg til andre enheter som kan bruke Wi-Fi Direct, uten nettverk.
      • Hvis du bruker en eldre versjon av Android, kan du også velge disse alternativene:

• WPS-knapp: Slå på Wi-Fi Protected Setup (WPS) for et nettverk som har WPS aktivert.
        • WPS-PIN-kode: Skriv inn PIN-koden for Wi-Fi Protected Setup (WPS).