Verkon lisäasetukset Android-puhelimella

Voit muuttaa verkkoasetuksia, esim. automaattiset yhteydet, maksullinen käyttö ja välityspalvelinasetukset.

Tärkeää:

Datan käytön kontrollointi maksullisella Wi-Fillä
  1. Yhdistä puhelin tai tabletti Wi-Fi-verkkoon.
  2. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  3. Valitse Verkko ja internet Ja sitten Internet.
  4. Valitse verkko, johon olet yhteydessä.
  5. Valitse Verkon käyttö Ja sitten Merkitse maksulliseksi.

Milloin käyttää maksullista Wi-Fiä

Jos verkossasi on dataraja, voit merkitä Wi-Fin maksulliseksi. Kun verkkosi on maksullinen, voit kontrolloida paremmin, kuinka paljon dataa puhelimesi tai tablettisi käyttää latauksiin ja muihin sovelluksiin.
Puhelimen MAC-osoitteen löytäminen
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse .
  3. Vieritä alas kohtaan "Wi-Fi MAC ‑osoite".

Jos laitteessa on Android 10 tai sitä uudempi käyttöjärjestelmä, sillä on eri MAC-osoite. Näin löydät sen:

1. Laita Wi-Fi päälle.
  2. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  3. Valitse Verkko ja internet ja sitten Internet.
  4. Valitse verkkosi vierestä Asetukset Asetukset.
  5. Vieritä kohtaan "Satunnaistettu MAC-osoite".
Vinkki: Jos olet lisäämässä verkkoosi lapsilukon, sisällytä molemmat MAC-osoitteet.
Yksityinen DNS

Tärkeää: Laite käyttää yksityistä DNS:ää oletuksena kaikissa verkoissa, jotka tukevat sitä. Suosittelemme pitämään yksityisen DNS:n käytössä aina.

Näin voit laittaa yksityisen DNS:n päälle tai pois päältä ja muuttaa sen asetuksia:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten Yksityinen DNS.
  3. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Pois
    • Automaattinen
    • Yksityisen DNS-tarjoajan isäntänimi
  4. Valitse Tallenna.
Vinkki: Yksityinen DNS suojaa vain DNS-kysymyksiä ja ‑vastauksia. Se ei voi suojata mitään muuta.
Muiden Wi-Fi-asetusten muuttaminen
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten Internet.
  3. Valitse alareunasta Verkkoasetukset.
  4. Valitse haluamasi asetus. Asetukset vaihtelevat puhelimen ja Android-version mukaan.
    • Wi-Fin automaattinen käynnistyminen: Valitse Wi-Fin automaattinen käynnistyminen tallennetun verkon lähellä. Lue lisää tallennetuista verkoista.
    • Ilmoitus avoimesta verkosta: Saat ilmoituksen, jos yhteyttä laadukkaisiin avoimiin verkkoihin ei voi muodostaa automaattisesti.
    • Lisäasetukset
      • Varmenteiden asennus: Digitaalisia varmenteita voidaan käyttää puhelimesi tunnistamiseen. Lue lisää varmenteista.
      • Wi-Fi Direct Anna puhelimen muodostaa yhteys ilman verkkoa muihin Wi-Fi Directiä käyttäviin laitteisiin.
      • Jos käytät vanhempaa Android-versiota, voit myös valita toisen näistä:

• WPS-painike: Ota WPS (suojatut Wi-Fi-asetukset) käyttöön sitä tukevassa verkossa.
        • WPS-PIN: Syötä WPS:n yksilöllinen PIN-koodi.

Muita lähteitä