Verbinding maken met een Virtual Private Network (VPN) op Android

U kunt uw telefoon verbinden met een privénetwerk, zoals uw school of bedrijf, als u zelf niet ter plekke aanwezig bent. U kunt dit soort verbindingen maken via een Virtual Private Network (VPN).

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Een VPN toevoegen of gebruiken

Toevoegen

Stap 1: VPN-gegevens ophalen

U ontvangt de VPN-gegevens van uw beheerder. Mogelijk moet u een VPN-app installeren en de VPN-gegevens instellen in die app. De app kan afkomstig zijn van de Google Play Store of van uw beheerder.

Stap 2: VPN-gegevens opgeven

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet En dan Geavanceerd En dan VPN.
  3. Tik rechtsboven op Toevoegen Toevoegen.
  4. Geef de gegevens van uw beheerder op.
  5. Tik op Opslaan.
Verbinding maken
  1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet En dan Geavanceerd En dan VPN.
  3. Tik op het gewenste VPN.
  4. Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.
  5. Tik op Verbinden.
    • Als u een VPN-app gebruikt, wordt de app geopend.
Tip: Als u verbinding heeft, ziet u dat VPN is ingesteld op VPN ingeschakeld.
De verbinding met een VPN verbreken of een VPN vergeten
  1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Geavanceerd en dan VPN.
  3. Tik op Instellingen Instellingen naast het VPN waarmee u de verbinding wilt verbreken.
    • Verbinding verbreken: Schakel dat VPN uit.
    • Het netwerk vergeten: Tik op Vergeten.

VPN-instellingen bewerken

Bewerken
  1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet En dan Geavanceerd En dan VPN.
  3. Tik op Instellingen Instellingen naast het VPN dat u wilt bewerken.
    • Als u een VPN-app gebruikt, wordt de app geopend.
  4. Bewerk de VPN-instellingen. Tik zo nodig op Opslaan.
Altijd verbonden blijven
  1. Voeg een VPN toe als u dat nog niet heeft gedaan.
  2. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  3. Tik op Netwerk en internet En dan Geavanceerd En dan VPN.
  4. Tik op Instellingen Instellingen naast het VPN dat u wilt wijzigen.
  5. Schakel Always-on VPN in of uit.
    • Als u een VPN heeft ingesteld via een app, wordt de optie Always-on niet weergegeven.
  6. Tik zo nodig op Opslaan.
VPN-melding wissen
Belangrijk: Als uw Always-on VPN-verbinding niet meer werkt, ontvangt u een melding die blijft bestaan totdat u opnieuw verbinding maakt. Als u die melding wilt wissen, schakelt u Always-on uit voor dat VPN.
  1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet En dan Geavanceerd En dan VPN.
  3. Tik op Instellingen Instellingen naast het VPN dat u wilt wijzigen.
  4. Schakel Always-on VPN uit.
Werkprofiel
U kunt configureren dat VPN-verbinding alleen mogelijk is voor apps die zijn gekoppeld aan uw werkprofiel. Meer informatie over het instellen van een werkprofiel.