Yhdistäminen virtuaaliseen yksityisverkkoon (VPN) Androidilla

Voit yhdistää laitteen esimerkiksi koulun tai työpaikan verkkoon tai muuhun yksityiseen verkkoon, vaikka et itse olisi samassa paikassa. Yhteys muodostetaan tällöin VPN:n (Virtual Private Network eli virtuaalinen yksityisverkko) kautta.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Pixelin akku oppii jatkuvasti käyttäytymisestäsi ja optimoi itsensä sovelluskäyttösi perusteella. Optimoinnissa voi kulua muutama viikko uuden laitteen käyttöönoton tai tehdasasetusten palauttamisen jälkeen. Saat parhaat tulokset, kun pidät mukautuvan virran ja akun optimoinnin päällä.

On normaalia, että Pixelin akkua kuluu hieman tavallista enemmän ohjelmistopäivityksen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että puhelin pyrkii lataamaan ja optimoimaan uuden ohjelmiston ja saamaan kaiken toimimaan.

Jos huomaat vielä muutaman päivän kuluttua epätavallista akun kulumista, ota meihin yhteyttä, niin autamme mielellämme.

VPN-verkon lisääminen tai käyttäminen

Tallennetun verkon lisääminen

Vaihe 1: VPN-tietojen hankkiminen

Saat VPN-tiedot järjestelmänvalvojaltasi. VPN-yhteys voi edellyttää erillisen VPN-sovelluksen asentamista ja käyttöönottoa. Voit saada sovelluksen esimerkiksi Google Play Kaupasta tai järjestelmänvalvojaltasi.

Vaihe 2: VPN-tietojen lisääminen

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten VPN.
  3. Valitse näytön oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  4. Lisää järjestelmänvalvojalta saamasi tiedot.
  5. Valitse Tallenna.
Yhdistäminen
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten VPN.
  3. Valitse haluamasi VPN.
  4. Kirjoita käyttäjänimi ja salasana.
  5. Valitse Yhdistä.
    • Jos käytät VPN-sovellusta, se avautuu.
Vinkki: Kun olet yhteydessä VPN-verkkoon, näet VPN käytössä ‑kuvakkeen VPN päällä.
VPN-verkon unohtaminen tai yhteyden katkaiseminen
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten VPN.
  3. Etsi VPN-verkko, jonka yhteyden haluat katkaista, ja valitse sen kohdalta Asetukset Asetukset.
    • Yhteyden katkaiseminen: Laita kyseinen VPN pois päältä.
    • Verkon unohtaminen: Valitse Unohda.

VPN-asetusten muokkaaminen

Muokkaus
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten VPN.
  3. Valitse muokattavan VPN:n kohdalta Asetukset Asetukset.
    • Jos käytät VPN-sovellusta, se avautuu.
  4. Muokkaa VPN-asetuksia. Valitse tarvittaessa Tallenna.
Yhteys aina käytössä
  1. Lisää VPN, jos et ole vielä tehnyt niin.
  2. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  3. Valitse Verkko ja internet Ja sitten VPN.
  4. Valitse muokattavan VPN:n kohdalta Asetukset Asetukset.
  5. Laita Aina käytössä oleva VPN päälle tai pois päältä.
    • Jos olet ottanut VPN:n käyttöön sovelluksen kautta, aina käytössä oleva VPN ei ole valittavissa.
  6. Valitse tarvittaessa Tallenna.
VPN-ilmoituksen poistaminen
Tärkeää: Jos aina käytössä oleva VPN-yhteys lakkaa toimimasta, saat ilmoituksen, jossa sinua pyydetään muodostamaan yhteys uudelleen. Jos haluat tyhjentää ilmoituksen, määritä, että kyseinen VPN ei ole aina käytössä.
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten VPN.
  3. Valitse muokattavan VPN:n kohdalta Asetukset Asetukset.
  4. Laita Aina käytössä oleva VPN pois päältä.
Työprofiili
Voit määrittää VPN-verkon toimimaan vain työprofiiliisi yhdistettyjen sovellusten kanssa. Lue lisää työprofiilin määrittämisestä.

Muita lähteitä