Connectar-se a una xarxa privada virtual (VPN) en dispositius Android

Pots connectar el teu dispositiu a una xarxa privada, com ara la xarxa d'un centre educatiu o d'una empresa, quan no hi siguis físicament. Aquest tipus de connexió es fa a través d'una xarxa privada virtual (VPN).

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 9 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

La bateria del telèfon Pixel aprèn contínuament els teus comportaments i s'optimitza en funció del teu ús més recent de les aplicacions. Quan configures un dispositiu nou o després de restablir les dades de fàbrica, l'optimització pot tardar unes quantes setmanes a aplicar-se completament. Per obtenir els millors resultats, mantén activades la bateria adaptativa i l'optimització de la bateria.

És normal que la bateria del telèfon Pixel s'exhaureixi una mica més del que és habitual després d'una actualització del programari. Això passa perquè el telèfon està fent tot el possible per baixar i optimitzar el programari nou, i per posar-ho tot en marxa.

Si, després d'uns quants dies, l'exhauriment de la bateria continua sent poc habitual, fes-nos-ho saber i t'ajudarem amb molt de gust.

Afegir o utilitzar una VPN

Afegir una xarxa desada

Pas 1: obtén informació de la VPN

Demana a l'administrador la informació de la VPN. És possible que hagis d'instal·lar una aplicació VPN i iniciar la configuració a l'aplicació. L'aplicació pot ser de Google Play Store o de l'administrador.

Pas 2: introdueix la informació de la VPN

1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Xarxa i Internet A continuació, VPN.
  3. A la part superior dreta, toca Afegeix Afegeix.
  4. Introdueix la informació de l'administrador.
  5. Toca Desa.
Connectar
  1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Xarxa i Internet A continuació, VPN.
  3. Toca la VPN que vulguis.
  4. Introdueix el nom d'usuari i la contrasenya.
  5. Toca Connecta.
    • Si fas servir una aplicació de VPN, s'obrirà l'aplicació.
Consell: un cop t'hi hagis connectat, veuràs la icona de VPN activada VPN activada.
Desconnectar-se d'una VPN o oblidar-la
  1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Xarxa i Internet i, a continuació, VPN.
  3. Al costat de la VPN de què et vulguis desconnectar, toca Configuració Configuració.
    • Per desconnectar-te: desactiva la VPN en qüestió.
    • Per oblidar la xarxa: toca Oblida.

Editar la configuració de VPN

Editar
  1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Xarxa i Internet A continuació, VPN.
  3. Al costat de la VPN que vulguis editar, toca Configuració Configuració.
    • Si fas servir una aplicació de VPN, s'obrirà l'aplicació.
  4. Edita la configuració de VPN. Si cal, toca Desa.
Estar sempre connectat
  1. Si encara no ho has fet, afegeix una VPN.
  2. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  3. Toca Xarxa i Internet A continuació, VPN.
  4. Al costat de la VPN que vulguis canviar, toca Configuració Configuració.
  5. Activa o desactiva l'opció VPN sempre activada.
    • Si has configurat una VPN mitjançant una aplicació, no tindràs l'opció Sempre activada.
  6. Si cal, toca Desa.
Esborrar una notificació de la VPN
Important: si s'atura la connexió de VPN sempre activada, rebràs una notificació que no s'esborrarà fins que et tornis a connectar. Per esborrar-la, desactiva l'opció VPN sempre activada.
  1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Xarxa i Internet A continuació, VPN.
  3. Al costat de la VPN que vulguis canviar, toca Configuració Configuració.
  4. Desactiva l'opció VPN sempre activada.
Perfil professional
Pots configurar una VPN perquè funcioni només per a aplicacions associades al teu perfil professional. Obtén informació sobre com pots configurar un perfil professional..