Äänenvoimakkuus-, ääni- ja värinäasetusten muuttaminen

Voit lisätä tai vähentää laitteen äänenvoimakkuutta. Voit myös vaihtaa soittoäänen ja muokata ääni- ja värinäasetuksia.

Tärkeää:

Äänenvoimakkuuden lisääminen ja vähentäminen

1. Paina äänenvoimakkuuspainiketta.
  2. Valitse oikealta Valikko More.
  3. Liu'uta äänenvoimakkuussäätimiä halutuille tasoille:
    • Median äänenvoimakkuus: Musiikki, videot, pelit ja muu media
    • Puhelujen äänenvoimakkuus: Toisen henkilön äänenvoimakkuus puhelun aikana
    • Soittoäänen voimakkuus
    • Ilmoituksen äänenvoimakkuus
    • Hälytyksen äänenvoimakkuus

Vinkkejä:

• Jos haluat Google Assistantin muuttavan puhelimen äänenvoimakkuutta puolestasi, kirjoita tai sano Hey Google, change volume.
  • Jos puhelimesi on yhteydessä useampaan Bluetooth-laitteeseen, voit valita missä musiikki, videot ja pelit toistetaan. Valitse Median äänenvoimakkuus ‑kohdasta Toista mediasisältöä:.
  • Kun painat äänenvoimakkuuspainiketta, äänenvoimakkuuden muutoksen kohde riippuu siitä, mitä olet tekemässä. Jos olet esimerkiksi katsomassa elokuvaa, elokuvan äänenvoimakkuus muuttuu. Jos painat äänenvoimakkuuspainikkeita, kun et kuuntele mitään, mediasisältösi äänenvoimakkuus muuttuu.

Värinätila tai mykistäminen

1. Paina äänenvoimakkuuspainiketta.
  2. Valitse oikealta, liukusäätimen yläpuolelta Soittoääni Soittoäänen voimakkuus.
    • Voit laittaa värinän päälle valitsemalla Värinä Värinä.
    • Voit mykistää äänet valitsemalla Äänetön Äänetön.

Vinkkejä:

• Jos haluat laittaa soittoäänen tai äänet taas päälle, laita Värinä Värinä tai Soittoääni Soittoäänen voimakkuus päälle.
  • Jos haluat hiljentää soittoäänen puhelun saapuessa, paina äänenvoimakkuuspainiketta.
Joidenkin äänten ja värinän käytöstä poistaminen
Voit hiljentää kaikki äänet tai ottaa käyttöön tietyt äänet, esim. hälytykset ja tärkeiden puheluiden soittoäänet.
Värinä aina, kun puhelu saapuu
  1. Paina äänenvoimakkuuspainiketta.
  2. Valitse oikealta Valikko More.
  3. Valitse tarvittaessa Katso lisää.
  4. Laita päälle Värinä puheluille. Voit myös valita Värinä ja haptinen palaute ja sitten Värinä puheluille ja sitten laita päälle Käytä aina värinää.
Valitse, mitä tapahtuu, kun painat virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta (Pixel 5a ja vanhemmat)

Vinkki: Jos haluat ottaa värinän käyttöön nopeasti, paina virtapainiketta + äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ääni ja värinä Ja sitten Soittoäänen hiljentämisen pikakuvake.
  3. Aseta Estä soittoääni päälle tai pois päältä.
  4. Valitse, mitä tapahtuu painaessasi virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta:
    • Värinä: Puhelut ja ilmoitukset värisevät
    • Mykistys: Puhelut ja ilmoitukset mykistetään

Soittoäänten vaihtaminen

Soittoäänen vaihtaminen
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ääni ja värinä Ja sitten Puhelimen soittoääni.
  3. Valitse soittoääni.
  4. Valitse Tallenna.
Soittoäänen valitseminen tietylle henkilölle
  1. Avaa puhelimen Yhteystiedot-sovellus Yhteystiedot-sovellus.
  2. Valitse yhteystieto.
  3. Valitse Lisää Lisää Ja sitten Aseta soittoääni..
  4. Valitse soittoääni.
  5. Valitse Tallenna.
Uusien soittoäänten lisääminen

Soittoäänisovellusten lataaminen

Löydät lisää soittoääniä sovelluksista, joita on saatavilla Google Play Kaupassa Google Play.

Soittoäänen siirtäminen tietokoneelta puhelimelle

1. Kytke puhelin tietokoneeseen USB-johdolla. Katso ohjeet tiedostojen siirtämiseen USB:llä.
  2. Avautuvassa ikkunassa näkyy Soittoäänet-kansio. Kopioi musiikkitiedosto (MP3) Soittoäänet-kansioon.
  3. Irrota puhelin tietokoneesta.

Vinkki: Herätys‑ ja soittoäänet sijaitsevat eri kansioissa. Lisätietoja soittoäänten käyttämisestä herätysääninä

Muiden äänten ja värinän muuttaminen

Ilmoitusäänten ja värinän muuttaminen

Ilmoitusäänen muuttaminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ääni ja värinä Ja sitten Ilmoituksen oletusääni.
  3. Valitse ääni.
  4. Valitse Tallenna.

Vinkki: Voit valita eri ilmoitusääniä eri sovelluksille. Voit tehdä tämän kunkin sovelluksen omasta asetusvalikosta, esimerkiksi lue lisää Gmailin ilmoitusasetusten muokkaamisesta.

Ilmoitusten värinäasetukset

Joidenkin sovellusten kohdalla voit valita, väriseekö laite ilmoituksen merkiksi. Lue lisää tiettyjen sovellusten ilmoitusten muuttamisesta.

Näppäimistön äänten ja värinän valinta

Jos haluat muuttaa kirjoittamiseen liittyviä ääniä ja värinää, sinun on ehkä muutettava näppäimistösi asetuksia. Voit muuttaa esimerkiksi Gboardin ääniä:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Kielet ja syöttötapa.
  3. Valitse Virtuaalinen näppäimistö Ja sitten Gboard.
  4. Valitse Asetukset.
  5. Ota käyttöön tai poista käytöstä:
    • Toista ääni näppäimiä painettaessa
    • Näppäinten haptinen palaute
      Huom. Jos Näppäinten haptinen palaute ‑painiketta ei näy, valitse Käytä värinää näppäimiä painettaessa.

Vinkki: Jos Gboardin Haptinen palaute näppäimiä painettaessa ‑vaihtoehto on käytössä, varmista, että myös Kosketusvärinä on käytössä. Lue, kuinka voit ottaa Kosketusvärinän käyttöön.

Hätäpuheluiden lähetysasetusten muuttaminen

Voit poistaa tietyn hälytystyypin käytöstä, katsoa aiemmat hälytykset ja säätää ääntä sekä värinää.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ilmoitukset ja sitten Langattomat hätähälytykset.
  3. Valitse, miten usein haluat vastaanottaa hälytyksiä ja mitkä asetukset haluat laittaa päälle.
Voit ylläpitää tällä asetuksella tiettyjä hätäviestejä, kuten katastrofivaroituksia, uhkailmoituksia ja AMBER-hälytyksiä.
Muiden ääni- ja värinäasetusten valinta (esim. kosketus, lataus ja näytön lukitus)
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ääni ja värinä Ja sitten Lisäasetukset.
  3. Aseta ääni tai värinä päälle tai pois päältä.
Työprofiilin ääniasetusten muuttaminen
  1. Määritä työprofiili.
  2. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  3. Valitse Ääni ja värinä Ja sitten Lisäasetukset.
  4. Vieritä alas Työprofiilin äänet ‑kohtaan.
  5. Valitse soittoäänet ja muut äänet.

Jos käytät vanhempaa Android-versiota

Valitse, mitä tapahtuu painaessasi virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ääni Ja sitten Soittoäänen hiljentämisen pikakuvake.
  3. Valitse Paina virta- ja äänenvoimakkuuden lisäyspainikkeita yhtä aikaa.
  4. Valitse mitä tapahtuu:
    • Värinä: Puhelut ja ilmoitukset värisevät
    • Mykistys: Puhelut ja ilmoitukset on mykistetty
    • Älä tee mitään
Äänenvoimakkuuden lisääminen ja vähentäminen
  1. Paina äänenvoimakkuuspainiketta.
  2. Kosketa oikealla olevaa alanuolta Alanuoli.
  3. Valitse äänenvoimakkuuden tyyppi:
    • Media Median äänenvoimakkuus (musiikki, videot, pelit ja muu media)
    • Soittoääni Soittoäänen voimakkuus (puhelut ja ilmoitukset)
    • Herätys Herätys

Vinkki: Voit muuttaa äänenvoimakkuutta myös valitsemalla Asetukset-sovellus Ja sitten Ääni.

Värinän käyttöönotto

Jos haluat puhelimen vain värisevän (äänettömästi), pidä äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuna, kunnes puhelin värisee.

Jos tämä hiljentää median äänenvoimakkuuden:

• Kosketa oikealla olevaa alanuolta Alanuoli.
  • Siirrä soittoäänen voimakkuuden säädin aivan vasempaan laitaan.

Vinkki: Kun laitteesi on värinätilassa, näkyvissä on värinäkuvake Värinä.

Muita lähteitä