Få ett svagt batteri att räcka längre på Android

Det första steget för att få ett batteri som börjar ta slut att räcka tills du kan ladda telefonen är att aktivera batterisparläget. Du kan få batteritiden att räcka längre genom att tillfälligt ändra inställningarna.

När du har laddat batteriet bör du aktivera funktionerna igen.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 10 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Aktivera batterisparläge

Aktivera batterisparläget om batteriet nästan är urladdat. Läs mer.

Du behöver oftast bara aktivera batterisparläget för att ett svagt batteri ska räcka tills du får möjlighet att ladda enheten igen.

Undvika aktiviteter som förbrukar mycket batteri

Undvika att använda skärmen

Skärmen förbrukar mycket batteri när den är på och ljusstyrkan är hög. När batteriet börjar laddas ur bör du undvika att

• visa navigering under längre tid
  • titta på video
  • spela spel med krävande grafik
Undvika ständig anslutning

Om du är ansluten till internet kan batteriet ta slut fortare. När batteriet börjar laddas ur bör du undvika att

• använda internetdelning (surfzoner)
  • använda GPS under längre tid
  • streama video eller musik
  • ringa telefonsamtal på resande fot (till exempel i en bil).
Undvika tung databearbetning

Enheten förbrukar mycket batteri när den bearbetar mycket information. När batteriet börjar laddas ur bör du undvika att

• använda kameran ofta
  • spela spel med hög interaktivitet
  • använda appar under längre tid.

Begränsa anslutning och plats

Aktivera flygplansläget

Använda flygplansläget

Om du har svag täckning eller inte behöver använda mobilnätverket byter du till flygplansläget. Då använder inte telefonen batteriet till att försöka upprätthålla en anslutning.

1. Svep nedåt från skärmens överkant.
  2. Tryck på Flygplansläge Flygplansläge.

Använda Wi-Fi i flygplansläge

Om du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk kan du aktivera och använda Wi-Fi i flygplansläge.

1. Svep nedåt en gång från skärmens överkant.
  2. Tryck på Wi-Fi Wi-Fi.
Inaktivera Bluetooth

Du kan spara batteri genom att stänga av Bluetooth när du inte använder funktionen.

1. Svep nedåt från skärmens överkant.
  2. Tryck på Bluetooth Bluetooth.

Aktivera Bluetooth igen om du vill använda en Bluetooth-enhet.

Inaktivera platstjänster

Du kan spara batteri genom att inaktivera platstjänster. Många appar och funktioner fungerar dock inte utan dem.

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Plats.
    • Om alternativet Plats inte visas trycker du på Säkerhet och plats Följt av Plats
  3. Inaktivera Använd plats eller Plats.

Om du vill använda appar som behöver använda din plats, till exempel Google Maps, aktiverar du Använd plats igen.

Obs! De flesta platstjänster inaktiveras när du använder batterisparläget.

Begränsa automatisk synkronisering

Inaktivera automatisk synkronisering för ditt Google-konto

Du kan spara batteri genom att inaktivera automatisk synkronisering för hela Google-kontot. Data uppdateras inte automatiskt när automatisk synkronisering har inaktiverats och vissa appar fungerar inte som de ska.

Läs mer om hur du inaktiverar synkronisering för Google-kontot.

Obs! Nästan all automatisk synkronisering inaktiveras när du använder batterisparläget.

Inaktivera automatisk synkronisering för vissa Google-appar

Du kan spara batteri genom att inaktivera automatisk synkronisering för enskilda Google-appar. Data uppdateras inte automatiskt när automatisk synkronisering har inaktiverats och apparna fungerar kanske inte som de ska.

Läs mer om hur du inaktiverar synkronisering för Google-kontot.

Obs! Nästan all automatisk synkronisering inaktiveras när du använder batterisparläget.