Android-laitteen vähissä olevan akun keston pidentäminen

Kun puhelimen akku on vähissä ja haluat sen riittävän lataukseen asti, ota ensin virransäästö käyttöön. Pidennä sen jälkeen akun kestoa väliaikaisilla asetusmuutoksilla.

Palauta asetukset ennalleen, kun akku on ladattu.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 10:tä tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Virransäästötilan käyttöönotto

Jos laitteen akku on lähes tyhjä, ota virransäästö käyttöön. Lue lisää.

Usein saat laitteesi akun kestämään lataukseen asti ottamalla virransäästötilan käyttöön.

Akkua kuluttavien toimintojen välttäminen

Näytön käytön vähentäminen

Laitteen akku voi kulua nopeammin, jos näyttö on kirkas ja pitkään päällä. Kun akku on vähissä, yritä välttää seuraavia:

• navigoinnin pitkäkestoinen käyttö
  • videoiden katselu
  • graafisesti vaativien pelien pelaaminen.
Jatkuvan yhteyden käytön välttäminen

Internetyhteyden jatkuva käyttö voi kuluttaa akkua nopeasti. Kun akku on vähissä, yritä välttää seuraavia:

• puhelimen käyttäminen modeemina (hotspotina)
  • GPS:n pitkäkestoinen käyttö
  • videoiden tai musiikin striimaaminen
  • puhelut liikkeellä ollessasi (esim. autossa).
Raskaiden käsittelytehtävien välttäminen

Suurien tietomäärien käsittely voi kuluttaa akkua nopeasti. Kun akku on vähissä, yritä välttää seuraavia:

• kameran runsas käyttö
  • erittäin interaktiivisten pelien pelaaminen
  • sovellusten pitkäkestoinen käyttö.

Yhteyksien ja sijaintitietojen käytön rajoittaminen

Lentokonetilan käyttöönotto

Lentokonetilan käyttäminen

1. Pyyhkäise alaspäin puhelimen näytön yläreunasta.
  2. Valitse Lentokonetila Lentokonetila.

Wi-Fin käyttäminen lentokonetilassa

1. Pyyhkäise kerran alaspäin puhelimen näytön yläreunasta.
  2. Valitse Wi-Fi Wi-Fi.
Bluetoothin asettaminen pois päältä
  1. Pyyhkäise alaspäin puhelimen näytön yläreunasta.
  2. Valitse Bluetooth Bluetooth.

Jos haluat käyttää Bluetooth-laitetta, palauta Bluetooth käyttöön.

Sijaintipalvelujen poistaminen käytöstä

Voit säästää akkua poistamalla sijaintipalvelut käytöstä. Huomaa kuitenkin, että monet sovellukset ja ominaisuudet eivät toimi ilman niitä.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Napauta Sijainti.
    • Jos Sijainti-kohtaa ei näy, valitse Suojaus ja sijainti Ja sitten Sijainti
  3. Aseta Käytä sijaintia tai Sijainti pois päältä.

Jos haluat käyttää Google Mapsia tai muita sijaintiasi tarvitsevia sovelluksia, aseta Käytä sijaintia takaisin päälle.

Huom. Virransäästö poistaa useimmat sijaintitiedot käytöstä.

Automaattisen synkronoinnin rajoittaminen

Google-tilin automaattisen synkronoinnin lopettaminen

Voit säästää akkua poistamalla Google-tilisi synkronoinnin kokonaan käytöstä. Huomaa, että tällöin tietoja ei päivitetä automaattisesti eivätkä jotkin sovellukset toimi oikein.

Huom. Virransäästö poistaa useimpien tietojen automaattisen synkronoinnin käytöstä.

Tiettyjen Google-sovellusten automaattisen synkronoinnin lopettaminen

Voit säästää akkua poistamalla yksittäisten Googlen sovellusten synkronoinnin käytöstä. Huomaa, että tällöin sovelluksen tietoja ei päivitetä automaattisesti eikä se välttämättä toimi oikein.

Huom. Virransäästö poistaa useimpien tietojen automaattisen synkronoinnin käytöstä.