Meldingen beheren op Android

U kunt de instellingen voor bepaalde apps of voor uw volledige telefoon wijzigen, afhankelijk van de door u gewenste meldingen. Meldingen worden weergegeven wanneer u vanaf de bovenkant van uw scherm omlaag veegt. Sommige meldingen kunnen ook op uw vergrendelingsscherm en startscherm worden weergegeven.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 10 en hoger. Bekijk meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

Meldingen gebruiken

Meldingen wissen
  • Als u één melding wilt wissen, veegt u deze naar links of rechts.
  • Als u alle meldingen wilt wissen, scrollt u omlaag in uw meldingen en tikt u op Alles wissen
  • Als u alle stille meldingen wilt wissen, tikt u naast 'Stille meldingen' op Sluiten Sluiten.
Tip: U kunt sommige meldingen pas wissen wanneer ze klaar zijn. U kunt bijvoorbeeld een melding van een muziekspeler wissen nadat u de muziek heeft gestopt.
Meldingen snoozen

Als u meldingen wilt snoozen, schakelt u eerst snoozen in:

1. Open de instellingen van uw telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen En dan Meldingen En dan Geavanceerd.
  3. Schakel Snoozen van meldingen toestaan in.

Als u een melding wilt snoozen, sleept u deze iets naar links of rechts en tikt u vervolgens op Snoozen Snoozen. Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om een tijd te kiezen.

Beantwoorden, archiveren, uitvouwen en meer
  • Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om een melding uit te vouwen. Als u vervolgens rechtstreeks vanuit een melding actie wilt ondernemen, tikt u op een actie, zoals Beantwoorden of Archiveren.
Meldingen voor noodberichten beheren

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de apparaatfabrikant.

Je kunt de instellingen wijzigen voor nooduitzendingen, zoals AMBER-alerts en waarschuwingen voor dreigingen.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen En dan Geavanceerd En dan Noodmeldingen.

Bepalen hoe u meldingen ontvangt

Meldingen voor uw telefoon wijzigen

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de apparaatfabrikant.

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen En dan Meldingen.
  3. Kies de opties die u wilt gebruiken als de standaardinstellingen voor uw apparaat.
    • Op vergrendelingsscherm
    • Meldingsstipjes toestaan
    • Knipperlicht
    • Standaard meldingsgeluid
    • Over vingerafdruksensor vegen voor meldingen
    • Niet storen

Tip: On some devices, you can have your screen wake when you get a notification. Turn on "Ambient display."

Meldingen voor bepaalde apps in- of uitschakelen

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de apparaatfabrikant.

Optie 1: In de app Instellingen

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen En dan Meldingen.
  3. Bekijk bij 'Recent verzonden' welke apps u onlangs meldingen hebben gestuurd.
    • U kunt alle meldingen voor een vermelde app uitschakelen.
    • Tik op de naam van de app om specifieke categorieën meldingen te selecteren.
    • Tik op Alles weergeven van de afgelopen zeven dagen om meer apps weer te geven. Als u wilt sorteren op Meest recent of Vaakst, tikt u erop.

Als u 'Recent verzonden' niet ziet, gebruikt u een oudere Android-versie. Tik in plaats daarvan op App-meldingen en tik op een app. U kunt meldingen, meldingsstipjes en meldingscategorieën in- of uitschakelen. Als een app categorieën heeft, kunt u op een categorie tikken voor meer opties.

Optie 2: In een melding

1. Als u uw meldingen wilt bekijken, veegt u op uw telefoon omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op de melding en houd deze vast. Tik vervolgens op Instellingen Instellingen.
  3. Kies vervolgens uw instellingen:
    • Als u sommige of alle meldingen wilt uitschakelen, tikt u op Meldingen uitschakelen
    • Als u wilt kiezen voor welke meldingen u mag worden gestoord, tikt u op Waarschuwen of Stil.

Optie 3: In de betreffende app

Bij veel apps kunt u de instellingen voor meldingen beheren via een instellingenmenu in de app. Zo kan een app een instelling hebben voor het geluid van de meldingen van de app.

Meldingsstipjes in- of uitschakelen

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de apparaatfabrikant.

Sommige apps geven een stipje weer wanneer u meldingen ontvangt. Tik op de app met het stipje en houd deze vast om de melding te bekijken.

Ga als volgt te werk om meldingsstipjes op uw apparaat in of uit te schakelen:

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen En dan Meldingen.
  3. Schakel Meldingsstipjes toestaan in of uit.

Meer informatie over hoe u de meldingen per app kunt wijzigen om meldingsstipjes voor een app uit te schakelen.

Kiezen of meldingen u mogen storen of stil blijven

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de apparaatfabrikant.

Op sommige Android-apparaten kunt u kiezen wat voor soort meldingen een app u stuurt:

• Waarschuwen: U hoort een geluid, ontvangt een bericht op het vergrendelingsscherm en u ziet het pictogram van de app in de statusbalk.
  • Stil: Uw telefoon maakt geen geluid en trilt niet. De melding wordt weergegeven wanneer u vanaf de bovenkant van het scherm omlaag veegt.

Optie 1: In de app Instellingen

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen En dan Meldingen.
  3. Tik onder 'Recent verzonden' op een app.
  4. Tik op een type melding.
  5. Kies de gewenste opties.
    • Kies Waarschuwen of Stil.
    • Schakel Weergeven op scherm in als u een banner wilt weergeven bij meldingen met signaal wanneer uw telefoon is ontgrendeld.
    • Als u 'Stil' heeft gekozen, kunt u Minimaliseren in- of uitschakelen.

Optie 2: In een melding

1. Nadat u vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden heeft geveegd, sleept u de melding iets naar rechts of links. Tik vervolgens op Instellingen Instellingen.
  2. Tik op Waarschuwen of Stil En dan Toepassen.

Stille meldingen verbergen op het vergrendelingsscherm:

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen En dan Meldingen En dan Meldingen op vergrendelingsscherm
  3. Kies Alleen meldingen met signaal weergeven of Geen meldingen weergeven.

Kiezen hoe meldingen worden weergegeven op uw vergrendelingsscherm

Optie 1: Geen meldingen weergeven

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de apparaatfabrikant.

U kunt alle meldingen blokkeren voor uw vergrendelingsscherm. Uw meldingen worden wel weergegeven wanneer uw telefoon is ontgrendeld.

• Open de app Instellingen op uw telefoon.
  • Tik op Apps en meldingen En dan Meldingen.
  • Tik onder Vergrendelingsscherm op Meldingen op vergrendelingsscherm of Op vergrendelingsscherm.
  • Kies Geen meldingen weergeven.

Als u deze optie selecteert als uw standaardinstelling, is de instelling van toepassing op alle apps. Meer informatie over hoe u meldingen per app kunt wijzigen om alleen meldingen van bepaalde apps te blokkeren.

Optie 2: Alle meldingen weergeven

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de apparaatfabrikant.

U kunt standaard alle meldingscontent weergeven op uw vergrendelingsscherm.
  1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen En dan Meldingen.
  3. Tik onder Vergrendelingsscherm op Meldingen op vergrendelingsscherm of Op vergrendelingsscherm.
  4. Kies Meldingen met signaal en stille meldingen weergeven.
    • Op sommige telefoons kiest u Content van alle meldingen weergeven.

Als u deze optie selecteert als standaardinstelling, kunt u nog altijd beperkingen voor bepaalde apps op uw vergrendelingsscherm instellen. U kunt instellen dat bepaalde apps 'Content van gevoelige meldingen verbergen' of 'Helemaal geen meldingen weergeven' op uw vergrendelingsscherm. Meer informatie over hoe u de meldingen per app kunt wijzigen

Optie 3: Alleen belangrijke meldingen weergeven

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de apparaatfabrikant.

U kunt de weergave van content van gevoelige meldingen op uw vergrendelingsscherm stoppen.
  1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen En dan Meldingen.
  3. Tik onder Vergrendelingsscherm op Meldingen op vergrendelingsscherm of Op vergrendelingsscherm.
  4. Kies Alleen meldingen met signaal weergeven
Gevoelige content uit meldingen verbergen op uw vergrendelingsscherm

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de apparaatfabrikant.

U kunt de weergave van content van gevoelige meldingen op uw vergrendelingsscherm stoppen.

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen En dan Meldingen
  3. Schakel Gevoelige meldingen uit onder Vergrendelingsscherm.

Als u deze optie inschakelt, kunt u nog steeds bepaalde apps beperken tot 'Geen meldingen weergeven' op het vergrendelingsscherm. Meer informatie over hoe u de meldingen per app kunt wijzigen

Tip: Als u lockdown inschakelt, worden er geen meldingen meer weergegeven op uw vergrendelingsscherm. Meer informatie over het gebruik van de lockdown-optie