Meldingen beheren op Android

U kunt de instellingen voor bepaalde apps of voor uw volledige telefoon wijzigen, afhankelijk van de door u gewenste meldingen. Meldingen worden weergegeven wanneer u vanaf de bovenkant van uw scherm omlaag veegt. Sommige meldingen kunnen ook op uw vergrendelingsscherm en startscherm worden weergegeven.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 10 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie controleert

Meldingen gebruiken

Meldingen wissen
  • Als u één melding wilt wissen, veegt u deze naar links of rechts.
  • Als u alle meldingen wilt wissen, scrollt u omlaag in uw meldingen en tikt u op Alles wissen.
  • Als u alle stille meldingen wilt wissen, tikt u naast 'Stille meldingen' op Sluiten Sluiten.

Tip: U kunt sommige meldingen pas wissen als ze klaar zijn. U kunt bijvoorbeeld een melding van een muziekspeler wissen nadat u de muziek heeft gestopt.

Meldingen snoozen

Snoozen inschakelen

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Meldingen en dan Geavanceerd.
  3. Schakel Snoozen van meldingen toestaan in.

Een melding snoozen

Als je een melding wilt snoozen, sleep je deze iets naar links of rechts en tik je daarna op Snoozen . Als je een tijd wilt kiezen, tik je op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
Beantwoorden, archiveren, uitvouwen en meer
  • Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om een melding uit te vouwen. Als u daarna rechtstreeks vanuit een melding actie wilt ondernemen, tikt u op een actie, zoals Beantwoorden of Archiveren.
  • Voor sommige apps wordt een stipje weergegeven als u een melding krijgt. Tik op de app met het stipje en houd deze vast om de oudste melding te bekijken. Wis daarna elke melding om de volgende weer te geven. Meer informatie over meldingsstipjes.
Meldingen voor noodberichten beheren

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van uw apparaat voor meer informatie.

Je kunt meldingstypen in- of uitschakelen, eerdere meldingen weergeven en de instellingen voor geluid en trillen beheren.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Geavanceerd en dan Noodwaarschuwingen.
  3. Kies hoe vaak je meldingen wilt ontvangen en welke instellingen je wilt inschakelen.
Je kunt deze instelling gebruiken om bepaalde noodberichten te beheren, zoals waarschuwingen voor rampen en dreigingen en AMBER-alerts.

Bepalen hoe u meldingen ontvangt

Meldingen voor uw telefoon wijzigen

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van uw apparaat voor meer informatie.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Meldingen.
    • Kies de opties die je wilt gebruiken als de standaardinstellingen voor je telefoon. Scroll naar 'Meldingen op vergrendelscherm' en selecteer een van de volgende opties:
      • Meldingen op vergrendelscherm
      • Gevoelige meldingen
      • Gevoelige werkprofielmeldingen (alleen beschikbaar als je een werkprofiel hebt)
    • Tik op Geavanceerd en selecteer vervolgens:
      • Stille meldingen in de statusbalk verbergen
      • Snoozen van meldingen toestaan
      • Voorgestelde acties en antwoorden
      • Meldingsstipje op app-icoon
      • Standaard meldingsgeluid
      • Over vingerafdruksensor vegen voor meldingen
      • Niet storen
Meldingen voor bepaalde apps in- of uitschakelen

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van uw apparaat voor meer informatie.

Optie 1: In de app Instellingen

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Meldingen.
  3. Bekijk bij 'Recent verzonden' welke apps je onlangs meldingen hebben gestuurd.
    • Tik op Alles weergeven om meer apps te bekijken.
  4. Tik op Geavanceerd.
    • Je kunt alle meldingen voor een vermelde app uitschakelen.
    • Tik op de naam van de app om specifieke categorieën meldingen te selecteren.

Tip: Als u 'Recent verzonden' niet ziet, gebruikt u een oudere Android-versie. In dat geval tikt u op App-meldingen en daarna op een app. U kunt meldingen, meldingsstipjes en meldingscategorieën in- of uitschakelen. Als een app categorieën heeft, kunt u op een categorie tikken voor meer opties.

Optie 2: In een melding

1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het telefoonscherm om je meldingen te zien.
  2. Tik op de melding en houd deze vast. Tik vervolgens op Instellingen Instellingen.
  3. Kies je instellingen:
    • Als je alle meldingen wilt uitschakelen, tik je op Meldingen uit
    • Schakel de meldingen die je wilt ontvangen in of uit.
    • Als je meldingsstipjes wilt toestaan, tik je op Geavanceerd en schakel je ze in.

Optie 3: In de betreffende app

Je kunt veel app-meldingen beheren via een menu Instellingen in de app. Zo kan een app een instelling hebben voor het geluid van de meldingen van de app. Als je deze wijzigingen wilt aanbrengen, open je de app en ga je naar het menu Instellingen.

Meldingsstipjes in- of uitschakelen

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van uw apparaat voor meer informatie.

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Meldingen.
  3. Schakel Meldingsstipjes toestaan in of uit.
Kiezen of meldingen u mogen storen of stil blijven

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van uw apparaat voor meer informatie.

Op sommige Android-apparaten kunt u kiezen wat voor soort meldingen een app u stuurt:

• Waarschuwen: U hoort een geluid, ontvangt een bericht op het vergrendelingsscherm en u ziet het pictogram van de app in de statusbalk.
  • Stil: Uw telefoon maakt geen geluid en trilt niet. De melding wordt weergegeven wanneer u vanaf de bovenkant van het scherm omlaag veegt.

Optie 1: In de app Instellingen

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Meldingen.
  3. Tik onder 'Recent verzonden' op een app.
  4. Tik op een type melding.
  5. Kies de gewenste opties:
    • Kies Waarschuwen of Stil.
    • Schakel Weergeven op scherm in als u een banner wilt weergeven bij meldingen met signaal wanneer uw telefoon is ontgrendeld.
    • Als u 'Stil' heeft gekozen, kunt u Minimaliseren in- of uitschakelen.

Optie 2: In een melding

1. Nadat u vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden heeft geveegd, sleept u de melding iets naar rechts of links. Tik daarna op Instellingen Instellingen.
  2. Tik op Waarschuwen of Stil en dan Toepassen.

Bepalen hoe meldingen worden weergegeven op je vergrendelscherm

Optie 1: Geen meldingen weergeven

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van uw apparaat voor meer informatie.

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Meldingen.
  3. Tik onder Vergrendelingsscherm op Meldingen op vergrendelingsscherm of Op vergrendelingsscherm.
  4. Kies Geen meldingen weergeven.
Tip: Als u deze optie selecteert als standaardinstelling, is de instelling van toepassing op alle apps. Bekijk meer informatie over hoe u meldingen per app kunt wijzigen om alleen meldingen van bepaalde apps te blokkeren.
Optie 2: Alle meldingen weergeven

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van uw apparaat voor meer informatie.

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Meldingen.
  3. Tik onder Vergrendelingsscherm op Meldingen op vergrendelingsscherm of Op vergrendelingsscherm.
  4. Kies Meldingen met signaal en stille meldingen weergeven.
    • Op sommige telefoons kiest u Content van alle meldingen weergeven.
Tip: Als u deze optie selecteert als standaardinstelling, kunt u nog altijd beperkingen voor bepaalde apps op het vergrendelingsscherm instellen. U kunt instellen dat bepaalde apps 'Content van gevoelige meldingen verbergen' of 'Helemaal geen meldingen weergeven' op het vergrendelingsscherm. Meer informatie over hoe u de meldingen per app kunt wijzigen
Optie 3: Alleen belangrijke meldingen weergeven

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van uw apparaat voor meer informatie.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Meldingen.
  3. Schakel onder 'Vergrendelscherm' de optie Gevoelige meldingen in of uit.
Optie 4: Gevoelige content verbergen in meldingen op uw vergrendelingsscherm

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van uw apparaat voor meer informatie.

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Meldingen.
  3. Schakel Gevoelige meldingen uit onder Vergrendelingsscherm.
Tip: Als u deze optie inschakelt, kunt u nog steeds bepaalde apps beperken tot 'Geen meldingen weergeven' op het vergrendelingsscherm. Meer informatie over hoe u de meldingen per app kunt wijzigen