Meldingen beheren op Android

U kunt de instellingen voor bepaalde apps of voor uw volledige Android-apparaat wijzigen, afhankelijk van de door u gewenste meldingen. Meldingen worden weergegeven wanneer u vanaf de bovenkant van uw scherm omlaag veegt. Sommige meldingen kunnen ook op uw vergrendelingsscherm en startscherm worden weergegeven.

Belangrijk: 'Niet storen' kan meldingen blokkeren. Meer informatie over hoe u 'Niet storen' gebruikt.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie

Meldingen gebruiken

Snoozen of wissen
  • Als u een melding wilt snoozen, sleept u deze iets naar links of rechts en tikt u vervolgens op Snoozen Snoozen. Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om een tijd te kiezen.
  • Als u één melding wilt wissen, veegt u deze naar links of rechts.
  • Als u alle meldingen wilt wissen, scrollt u omlaag in uw meldingen en tik u op Alles wissen.

Opmerking: U kunt sommige meldingen pas wissen wanneer ze klaar zijn. U kunt bijvoorbeeld een melding van een muziekspeler wissen nadat u de muziek heeft gestopt.

Beantwoorden, archiveren, uitbreiden en meer
  • Als u rechtstreeks vanuit een melding actie wilt ondernemen, tikt u op een actie, zoals Beantwoorden of Archiveren.
  • Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om een melding uit te vouwen.
  • Tik op een melding om de app te openen die de melding heeft verzonden. (Dubbeltik op het vergrendelingsscherm.)
    Tip: Via meldingsstipjes kunt u alleen op de oudste melding tikken. Wis elke melding om de volgende weer te geven. Meer informatie over meldingsstipjes.
Nooduitzendingen beheren

Opmerking: De instellingen kunnen per apparaat verschillen. Neem voor de details van uw apparaat contact op met de fabrikant van uw apparaat.

U kunt uw instellingen voor noodmeldingen wijzigen, bijvoorbeeld voor AMBER-alerts en dreigingen.

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Geavanceerd en dan Noodmeldingen.

Bepalen hoe u meldingen ontvangt

Meldingen voor apparaat wijzigen

Opmerking: De instellingen kunnen per apparaat verschillen. Neem voor de details van uw apparaat contact op met de fabrikant van uw apparaat.

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Meldingen.
  3. Kies de opties die u wilt gebruiken als de standaardinstellingen voor uw apparaat.
    • Op vergrendelingsscherm
    • Meldingsstipjes toestaan
    • Knipperlicht
    • Standaard meldingsgeluid
    • Over vingerafdruksensor vegen voor meldingen
    • Niet storen

Op sommige Android-apparaten kunt u uw scherm laten activeren wanneer u een melding ontvangt. Schakel 'Inactieve display' in.

Meldingen voor bepaalde apps wijzigen

Opmerking: De instellingen kunnen per apparaat verschillen. Neem voor de details van uw apparaat contact op met de fabrikant van uw apparaat.

Optie 1: In de app Instellingen

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Meldingen.
  3. Bekijk bij 'Recent verzonden' welke apps u onlangs meldingen hebben gestuurd.
    • U kunt alle meldingen voor een vermelde app uitschakelen.
    • Tik op de naam van de app om specifieke categorieën meldingen te selecteren.
    • Tik op Alles weergeven van de afgelopen zeven dagen om meer apps weer te geven. Als u wilt sorteren op Meest recent of Vaakst, tikt u erop.

Als u 'Recent verzonden' niet ziet, gebruikt u een oudere Android-versie. Tik in plaats daarvan op App-meldingen en tik op een app. U kunt meldingen, meldingsstipjes en meldingscategorieën in- of uitschakelen. Als een app categorieën heeft, kunt u op een categorie tikken voor meer opties.

Optie 2: In een melding

• Nadat u vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden heeft geveegd, sleept u de melding iets naar rechts of links en tikt u op Instellingen Instellingen.
  • Tik via een meldingsstipje op de app en houd deze vast. Tik vervolgens op Informatie Informatie.

Optie 3: In de betreffende app

Bij veel apps kunt u de instellingen voor meldingen beheren via een instellingenmenu in de app. Zo kan een app een instelling hebben voor het geluid van de meldingen van de app.

Meldingsstipjes in- of uitschakelen

Opmerking: De instellingen kunnen per apparaat verschillen. Neem voor de details van uw apparaat contact op met de fabrikant van uw apparaat.

Op sommige Android-apparaten geven sommige apps een stipje weer wanneer u meldingen ontvangt. Tik op de app met het stipje en houd deze vast om de melding te bekijken.

Ga als volgt te werk om meldingsstipjes op uw apparaat in of uit te schakelen:

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Meldingen.
  3. Schakel Meldingsstipjes toestaan in of uit.

Meer informatie over hoe u de meldingen per app kunt wijzigen om meldingsstipjes voor een app uit te schakelen.

Bepalen hoe meldingen worden weergegeven op uw vergrendelingsscherm

Optie 1: Geen meldingen weergeven

Opmerking: De instellingen kunnen per apparaat verschillen. Neem voor de details van uw apparaat contact op met de fabrikant van uw apparaat.

U kunt alle meldingen blokkeren voor uw vergrendelingsscherm. Uw meldingen worden wel weergegeven wanneer uw apparaat is ontgrendeld.

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Meldingen.
  3. Tik op Op vergrendelingsscherm en dan Helemaal geen meldingen weergeven.

Als u deze optie selecteert als uw standaardinstelling, is de instelling van toepassing op alle apps. Meer informatie over hoe u meldingen per app kunt wijzigen om alleen meldingen van bepaalde apps te blokkeren.

Optie 2: Volledige meldingen weergeven

Opmerking: De instellingen kunnen per apparaat verschillen. Neem voor de details van uw apparaat contact op met de fabrikant van uw apparaat.

U kunt standaard alle meldingscontent weergeven op uw vergrendelingsscherm.

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Meldingen.
  3. Tik op Op vergrendelingsscherm en dan Content van alle meldingen weergeven.

Als u deze optie selecteert als standaardinstelling, kunt u nog altijd beperkingen voor bepaalde apps op uw vergrendelingsscherm instellen. U kunt instellen dat bepaalde apps 'Content van gevoelige meldingen verbergen' of 'Helemaal geen meldingen weergeven' op uw vergrendelingsscherm. Meer informatie over hoe u de meldingen per app kunt wijzigen.

Optie 3: Meldingen weergeven, maar gevoelige content verbergen

Opmerking: De instellingen kunnen per apparaat verschillen. Neem voor de details van uw apparaat contact op met de fabrikant van uw apparaat.

U kunt de weergave van content van gevoelige meldingen op uw vergrendelingsscherm stoppen.

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Meldingen.
  3. Tik op Op vergrendelingsscherm en dan Content van gevoelige meldingen verbergen.

Als u deze optie selecteert als uw standaardinstelling, kunt u nog steeds bepaalde apps beperken tot 'Helemaal geen meldingen weergeven' op het vergrendelingsscherm. Meer informatie over hoe u de meldingen per app kunt wijzigen.

Tip: Als u afschermen inschakelt, worden er geen meldingen meer weergegeven op uw vergrendelingsscherm. Meer informatie over afschermen.