Androidin ilmoitusasetukset

Voit muokata tiettyjen sovellusten tai koko puhelimesi asetuksia sen mukaan, mitä ilmoituksia haluat nähdä. Ilmoitukset näkyvät, kun pyyhkäiset alaspäin näytön yläreunasta. Jotkin ilmoitukset saattavat näkyä myös lukitus- ja aloitusnäytöllä.

Tärkeää:

Ilmoitusten käyttäminen puhelimella

Ilmoitushistoria

Tärkeää: Joillakin laitteilla ei välttämättä ole ilmoitushistoriaa, ja asetukset voivat vaihdella hieman eri laitteissa. Voit tarkistaa laitteen ilmoitushistorian valitsemalla Asetukset ja sitten Ilmoitukset.

Ilmoitushistoriasta voit löytää seuraavat:

• Myöhemmäksi siirretyt ilmoitukset
  • Äskettäin hylätyt ilmoitukset
  • Päivän ilmoitushistoria

Voit muokata ilmoituksia myös ilmoitushistorian kautta. Ilmoitusten hallinnointi: Kosketa pitkään Äskettäin hylätyt ‐kohdassa näkyvää ilmoitusta tai napauta ilmoitusta 24 viime tunnin ajalta.

Vinkki: Jos et voi hylätä yksittäistä ilmoitusta lukitusnäytöllä, avaa laitteen lukitus ja ohita ilmoitus.

Ilmoitusten poistaminen
  • Voit hylätä yksittäisen ilmoituksen pyyhkäisemällä sen vasemmalle tai oikealle.
  • Voit poistaa kaikki ilmoitukset siirtymällä ilmoitusluettelon alaosaan ja valitsemalla Poista kaikki.
  • Jos haluat poistaa kaikki hiljaiset ilmoitukset, valitse Hiljaiset ilmoitukset ‑kohdasta Sulje Sulje

Vinkki:

• Voit poistaa jotkin ilmoitukset vasta, kun ne ovat valmiita. Esimerkiksi musiikkisoittimen ilmoituksen voi poistaa, kun musiikki on pysäytetty.
  • Jos et voi hylätä ilmoitusta lukitusnäytöllä tai Tyhjennä kaikki ‐toiminnolla, ohita se erikseen.
Torkuta ilmoitukset

Torkun laittaminen päälle

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ilmoitukset.
  3. Laita Salli ilmoitusten torkuttaminen päälle.

Ilmoituksen torkuttaminen

Torkuta ilmoitus napauttamalla alanuolta Alanuoli ja valitsemalla sitten Siirrä myöhemmäksi . Voit muuttaa torkutuksen aikaa napauttamalla alanuolta Alanuoli.

Vastaaminen, arkistoiminen, laajentaminen ja muut toiminnot
  • Jos haluat laajentaa ilmoituksen, napauta alanuolta Alanuoli. Voit tehdä joitakin toimintoja suoraan ilmoituksesta käsin valitsemalla esimerkiksi Vastaa tai Arkistoi.
  • Joidenkin sovellusten kuvakkeessa näkyy piste, kun olet saanut ilmoituksen. Avaa vanhin ilmoitus koskettamalla pisteellä merkittyä sovellusta pitkään. Siirry sitten seuraavaan ilmoitukseen poistamalla näkyvissä oleva ilmoitus.
Hätätilalähetyksiä koskevien ilmoitusten ylläpito

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoa laitteen valmistajalta.

Voit poistaa tietyn hälytystyypin käytöstä, katsoa aiemmat hälytykset ja säätää ääntä sekä värinää.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ilmoitukset ja sitten Langattomat hätähälytykset.
  3. Valitse, miten usein haluat vastaanottaa hälytyksiä ja mitkä asetukset haluat laittaa päälle.
Voit ylläpitää tällä asetuksella tiettyjä hätäviestejä, kuten katastrofivaroituksia, uhkailmoituksia ja AMBER-hälytyksiä.

Puhelimen ilmoitustavan valitseminen

Laitteen ilmoitusten muuttaminen

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoa laitteen valmistajalta.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ilmoitukset ja sitten Ilmoitukset lukitusnäytöllä.
    • Valitse ilmoitusten oletusasetukset:
      • Näytä keskustelu, oletus ja äänetön
      • Piilota äänettömät keskustelut ja ilmoitukset
      • Älä näytä mitään ilmoituksia
    • Jos haluat laittaa muita ilmoitusasetuksia päälle tai pois päältä, voit tehdä niin Yleiset-osiossa:
      • Piilota hiljaiset ilmoitukset tilapalkista
      • Salli ilmoitusten torkuttaminen
      • Sovelluskuvakkeen pistemerkki
      • Parannetut ilmoitukset
Tiettyjen sovellusten ilmoitusten asettaminen päälle tai pois päältä

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoa laitteen valmistajalta.

Vaihtoehto 1: Asetukset-sovelluksessa

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ilmoitukset ja sitten Sovellusasetukset.
  3. Uusimmat-kohdassa näet sovellukset, jotka ovat lähettäneet sinulle ilmoituksia viime aikoina.
    • Näet lisää sovelluksia valitsemalla avattavasta valikosta Kaikki sovellukset.
  4. Valitse sovellus.
  5. Laita sovelluksen ilmoitukset päälle tai pois päältä.
    • Voit laittaa kaikki sovelluksen ilmoitukset pois päältä tai valita tietyistä kategorioista.

Vinkki: Jos et näe Äskettäin lähetetyt ‑kohtaa, käytät vanhempaa Android-versiota. Valitse silloin Sovellusilmoitukset ja napauta sovellusta. Voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä ilmoitukset, ilmoituksista kertovat pistemerkit ja ilmoitusluokat. Jos sovelluksessa on luokkia, näet lisävaihtoehtoja koskettamalla luokkaa.

Vaihtoehto 2: Ilmoituksessa

1. Löydät ilmoitukset pyyhkäisemällä alaspäin näytön yläreunasta.
  2. Kosketa ilmoitusta pitkään ja valitse Asetukset Asetukset.
  3. Valitse haluamasi asetukset:
    • Jos haluat laittaa kaikki ilmoitukset pois päältä, laita Kaikki ilmoitukset pois päältä.
    • Laita haluamasi ilmoitukset päälle tai pois päältä.
    • Jos haluat sallia pistemerkit, laita Salli pistemerkki päälle.

Vaihtoehto 3: Tietyssä sovelluksessa

Voit vaikuttaa monien sovellusten ilmoituksiin niiden omien asetusvalikkojen kautta. Voit esimerkiksi valita joissakin sovelluksissa äänen, joka toistetaan saadessasi ilmoituksen. Avaa sovellus ja etsi asetusvalikko, jotta voit tehdä näitä muutoksia.

Pistemerkkien ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoa laitteen valmistajalta.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ilmoitukset.
  3. Laita Sovelluskuvakkeen pistemerkki päälle tai pois päältä.
Ääni-ilmoitukset vai hiljaiset ilmoitukset

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoa laitteen valmistajalta.

Joillakin Android-laitteilla voit valita, millaisia ilmoituksia sovellus voi lähettää sinulle:

• Ääni-ilmoitukset: Kuulet äänen, saat lukitusnäytölle viestin ja näet sovelluksen kuvakkeen tilapalkissa.
  • Äänetön: Puhelin ei anna äänimerkkiä eikä värise ilmoituksen saapuessa. Näet hiljaisen ilmoituksen, kun pyyhkäiset alaspäin näytön yläreunasta.

Vaihtoehto 1: Asetukset-sovelluksessa

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Ilmoitukset.
  3. Kosketa sovellusta Äskettäin lähetetyt ‑kohdasta.
  4. Kosketa ilmoituksen tyyppiä.
  5. Valitse asetukset:
    • Valitse Hälyttää tai Äänetön.
    • Jos haluat nähdä ilmoitusten bannerin, kun puhelimen lukitus on avattuna, ota käyttöön Näkyy näytöllä.
    • Äänetön-valinnan jälkeen voit ottaa Pienennä-asetuksen käyttöön tai pois käytöstä.

Vaihtoehto 2: Ilmoituksessa

1. Kun olet pyyhkäissyt alaspäin näytön yläreunasta, vedä ilmoitusta hieman oikealle tai vasemmalle. Valitse sitten Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Hälyttää tai Äänetön ja sitten Käytä.

Puhelimen lukitusnäytöllä näkyvien ilmoitusten hallinta

Vaihtoehto 1: Älä näytä ilmoituksia

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoa laitteen valmistajalta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Ilmoitukset.
  3. Valitse Lukitusnäyttö-kohdasta Ilmoitukset lukitusnäytöllä tai Lukitusnäytöllä.
  4. Valitse Älä näytä ilmoituksia.
Tärkeää: Jos valitset tämän vaihtoehdon oletusasetukseksi, sitä käytetään kaikissa sovelluksissa. Jos haluat estää vain tiettyjen sovellusten ilmoitukset, .
Vaihtoehto 2: Kaikkien ilmoitusten näyttäminen

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoa laitteen valmistajalta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Ilmoitukset.
  3. Valitse Lukitusnäyttö-kohdasta Ilmoitukset lukitusnäytöllä tai Lukitusnäytöllä.
  4. Valitse Näytä ääni-ilmoitukset ja hiljaiset ilmoitukset.
    • Joillakin puhelimilla täytyy valita Näytä ilmoitusten koko sisältö.
Vinkki: Voit rajoittaa tiettyjen sovellusten ilmoitusten näkymistä lukitusnäytöllä myös silloin, kun tämä vaihtoehto on valittuna oletusasetukseksi. Voit valita sovelluksen lukitusnäyttöasetukseksi Piilota henkilökohtainen ilmoitussisältö tai Älä näytä ilmoituksia lainkaan. Lue lisää ilmoitusten muuttamisesta sovelluskohtaisesti
Vaihtoehto 3: Näytä vain tärkeät ilmoitukset

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoa laitteen valmistajalta.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ilmoitukset.
  3. Laita Yksityisyys-kohdasta Arkaluontoiset ilmoitukset päälle tai pois päältä.
Vaihtoehto 4: Piilota arkaluontoinen sisältö lukitusnäytön ilmoituksista

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoa laitteen valmistajalta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Ilmoitukset.
  3. Ota Lukitusnäyttö-kohdassa Arkaluontoiset ilmoitukset pois käytöstä.
Vinkki: Jos otat tämän asetuksen pois käytöstä, Älä näytä ilmoituksia ‑valinnalla voit yhä rajoittaa tiettyjen sovellusten ilmoitusten näkymistä lukitusnäytöllä. Lue lisää ilmoitusten muuttamisesta sovelluskohtaisesti.

Muita lähteitä