Administrer notifikationer på din Android-enhed

Alt efter hvilke notifikationer du vil have, kan du ændre indstillinger for bestemte apps eller for hele telefonen. Notifikationer vises, når du stryger nedad fra toppen af skærmen. Nogle notifikationer kan også blive vist på din låseskærm og startskærm.

Vigtigt! Nogle af disse trin er kun relevante for Android 10 og nyere versioner. Se, hvordan du tjekker, hvilken Android-version du har.

Brug notifikationer

Ryd notifikationer
  • Du kan fjerne en enkelt notifikation ved at stryge den til venstre eller højre.
  • Du kan rydde alle notifikationer ved at rulle ned til bunden af dine notifikationer og trykke på Ryd alle.
  • Du kan rydde alle lydløse notifikationer ved at trykke på Luk Luk ud for "Lydløse notifikationer".

Tip Nogle notifikationer kan først ryddes, når de er afsluttet. Du kan f.eks. ikke rydde en notifikation fra en musikafspiller, før du har stoppet musikken.

Udsæt notifikationer

Aktivér udsættelse

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps og notifikationer efterfulgt af Notifikationer efterfulgt af Avanceret.
  3. Aktivér Tillad udsættelse af notifikationer

Udsæt en notifikation

Du kan udsætte en notifikation ved at trække den lidt til venstre eller højre og derefter trykke på Udsæt . Tryk på den nedadvendte pil Nedadvendt pil for at vælge et tidsrum.
Besvar, arkivér, udvid og meget mere
  • Du kan udvide en notifikation ved at trykke på den nedadvendte pil Nedadvendt pil. Du kan derefter trykke på en handling som f.eks. Svar eller Arkivér for at foretage en handling direkte fra en notifikation.
  • Nogle apps viser en cirkel, når du får en notifikation. Hold appen med cirklen nede for at se den ældste notifikation. Ryd derefter hver af dem for at se den næste. Få flere oplysninger om notifikationscirkler.
Administrer dine notifikationer i forbindelse med nødudsendelser

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

Vigtigt! Du kan bruge denne indstilling til at administrere visse beskeder i forbindelse med nødsituationer, f.eks. advarsler om katastrofer, notifikationer om trusler og underretninger om barnebortførelse. Du kan aktivere eller deaktivere underretningstyper, se tidligere underretninger og styre lyd og vibration.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps og notifikationer efterfulgt af Avanceret efterfulgt af Trådløst advarselssystem.
  3. Vælg, hvor ofte du vil modtage underretninger, og hvilke indstillinger du vil aktivere.
Du kan bruge denne indstilling til at administrere visse beskeder i forbindelse med nødsituationer, f.eks. advarsler om katastrofer, notifikationer om trusler og advarsler om bortførelse af børn.

Vælg, hvordan du får besked

Skift notifikationer for din telefon

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps og notifikationer efterfulgt af Notifikationer.
    • Vælg de muligheder, du vil bruge som telefonens standardindstillinger. Rul til "Notifikationer på låseskærmen", og vælg enten:
      • Notifikationer på låseskærmen
      • Notifikationer om følsomme oplysninger
      • Notifikationer for følsomme oplysninger på arbejdsprofil (kun tilgængelig, hvis du har en arbejdsprofil)
    • Tryk på Avanceret, og vælg:
      • Skjul lydløse notifikationer på statusbjælken
      • Tillad udsættelse af notifikationer
      • Foreslåede handlinger og svar
      • Notifikationscirkel på appikon
      • Standardlyd for notifikationer
      • Stryg over fingeraftrykslæseren for at se notifikationer
      • Forstyr ikke
Aktivér eller deaktiver notifikationer for visse apps

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

Valgmulighed 1: I appen Indstillinger

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps og notifikationer efterfulgt af Notifikationer.
  3. Se apps, der for nylig har sendt dig notifikationer, under "Sendt for nylig".
    • Tryk på Se alle for at finde flere apps.
  4. Tryk på Avanceret.
    • Du kan deaktivere alle notifikationer for en angivet app.
    • Du kan vælge bestemte notifikationskategorier ved at trykke på appens navn.

Tip! Hvis "Sendt for nylig" ikke vises, bruger du en ældre Android-version. Tryk i stedet på Appnotifikationer, og tryk på en app. Du kan aktivere eller deaktivere notifikationer, notifikationscirkler og notifikationskategorier. Hvis en app har kategorier, kan du trykke på en kategori for at se flere valgmuligheder.

Valgmulighed 2: I en notifikation

1. Du kan finde dine notifikationer ved at stryge nedad fra toppen af skærmen på din telefon.
  2. Hold notifikationen nede, og tryk derefter på Indstillinger Indstillinger.
  3. Vælg dine indstillinger:
    • Tryk på Notifikationer fra for at deaktivere alle notifikationer.
    • Slå de notifikationer, du vil modtage, til eller fra.
    • Hvis du vil tillade notifikationscirkler, skal du trykke på Avanceret og derefter aktivere dem.

Valgmulighed 3: I den pågældende app

Du kan administrere mange appnotifikationer via en indstillingsmenu i appen. En app kan f.eks. have en indstilling til valg af den lyd, som appens notifikationer laver. Du kan foretage disse ændringer ved at åbne appen og kigge efter menuen med indstillinger.

Aktivér eller deaktiver notifikationscirkler

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps og notifikationer efterfulgt af Notifikationer.
  3. Aktivér eller deaktiver Tillad notifikationscirkler.
Vælg, om notifikationer skal forstyrre dig eller forblive lydløse

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

På nogle Android-enheder kan du vælge, hvilke typer notifikationer en app sender til dig:

• Underretninger: Du hører en lyd, får en meddelelse på låseskærmen og finder ikonet for en app i statusbjælken.
  • Lydløs: Din telefon vil ikke afspille lyd eller vibrere. Men notifikationen vises, når du stryger ned fra toppen af skærmen.

Valgmulighed 1: I appen Indstillinger

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps og notifikationer efterfulgt af Notifikationer.
  3. Tryk på en app under "Sendt for nylig".
  4. Tryk på en notifikationstype.
  5. Vælg blandt mulighederne:
    • Vælg Underretninger eller Lydløs.
    • Aktivér Pop op-visning for at se et banner med underretninger, når din telefon er låst op.
    • Hvis du valgte "Lydløs", kan du aktivere eller deaktivere Minimer.

Valgmulighed 2: I en notifikation

1. Når du har strøget nedad fra toppen af skærmen, skal du trække notifikationen lidt til højre eller venstre. Tryk derefter på Indstillinger Indstillinger.
  2. Tryk på Underretninger eller Lydløs efterfulgt af Anvend.

Vælg, hvordan notifikationer skal vises på din låseskærm

Valgmulighed 1: Vis ingen notifikationer

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps og notifikationer efterfulgt af Notifikationer.
  3. Tryk på Notifikationer på låseskærmen eller På låseskærmen under "Låseskærm".
  4. Vælg Vis ikke notifikationer.
Vigtigt! Hvis du vælger denne mulighed som standard, gælder indstillingen for alle apps. Hvis du kun vil blokere notifikationer fra visse apps, kan du se, hvordan du ændrer notifikationer for enkelte apps.
Valgmulighed 2: Vis alle notifikationer

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps og notifikationer efterfulgt af Notifikationer.
  3. Tryk på Notifikationer på låseskærmen eller På låseskærmen under "Låseskærm".
  4. Vælg Vis underretninger og lydløse notifikationer.
  5. På nogle telefoner skal du vælge Vis alt indhold i notifikationer.
Tip! Selvom du vælger denne mulighed som standard, kan du stadig begrænse visse apps på låseskærmen. Du kan vælge indstillingen "Skjul følsomt indhold i notifikationer" eller "Vis slet ingen notifikationer" for apps på din låseskærm. Se, hvordan du ændrer notifikationer for enkelte apps
Valgmulighed 3: Vis kun vigtige notifikationer

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps og notifikationer efterfulgt af Notifikationer.
  3. Aktivér eller deaktiver Følsomme notifikationer under "Låseskærm".
Valgmulighed 4: Skjul følsomt indhold fra notifikationer på din låseskærm

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps og notifikationer efterfulgt af Notifikationer.
  3. Deaktiver Notifikationer om følsomme oplysninger under "Låseskærm".
Tip: Hvis du deaktiverer denne indstilling, kan du stadig begrænse visse apps ved at vælge "Vis ikke notifikationer" på din låseskærm. Se, hvordan du ændrer notifikationer for enkelte apps.