Controlar les notificacions en dispositius Android

En funció de les notificacions que vulguis, pots modificar la configuració de determinades aplicacions o de tot el telèfon. Les notificacions es mostren quan llisques cap avall des de la part superior de la pantalla. Algunes notificacions també es poden mostrar a la pantalla de bloqueig i a la pantalla d'inici.

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 10 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

Utilitzar notificacions

Esborrar notificacions
  • Per esborrar una notificació, fes-la lliscar cap a l'esquerra o cap a la dreta.
  • Per esborrar-les totes, desplaça't fins al final de les notificacions i toca Esborra-ho tot.
  • Per esborrar totes les notificacions silencioses, toca Tanca Tanca al costat de "Notificacions silencioses".

Consell: algunes notificacions només es poden esborrar un cop s'ha completat l'acció a què fan referència.Per exemple, pots esborrar una notificació d'un reproductor de música un cop hagis aturat la música.

Posposar les notificacions

Activar l'opció per posposar les notificacions

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Aplicacions i notificacions i després Notificacions i després Configuració avançada.
  3. Activa Permet posposar les notificacions.

Posposar una notificació

Per posposar una notificació, arrossega-la lleugerament cap a l'esquerra o cap a la dreta i toca Posposa . Per seleccionar una hora, toca la fletxa avall Fletxa avall.
Respondre, arxivar, desplegar i altres accions
  • Per desplegar una notificació, toca la fletxa avall Fletxa avall. Per dur a terme una acció directament des d'una notificació, toca l'acció que t'interessi, com ara Respon o Arxiva.
  • Algunes aplicacions mostren un punt en rebre una notificació. Mantén premuda l'aplicació amb el punt per veure la notificació més antiga. A continuació, esborra-la per veure'n la següent.Obtén informació sobre els punts de notificació.
Controlar les notificacions d'emergència

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

Pots activar o desactivar els tipus d'alerta, consultar les alertes anteriors i controlar el so i la vibració.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Aplicacions i notificacions i després Configuració avançada i després Alertes d'emergència sense fil.
  3. Tria amb quina freqüència vols rebre alertes i quines opcions de configuració vols activar.
Pots utilitzar aquesta opció de configuració per gestionar missatges d'emergència determinats, com ara advertiments de desastres, notificacions d'amenaça i alertes AMBER.

Triar com vols rebre les notificacions

Canviar les notificacions del telèfon

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Aplicacions i notificacions i després Notificacions.
    • Tria les opcions que vulguis com a opcions predeterminades del telèfon. Desplaça't fins a "Notificacions a la pantalla de bloqueig" i selecciona una de les opcions següents:
      • Notificacions a la pantalla de bloqueig
      • Notificacions sensibles
      • Notificacions sensibles del perfil de treball (només disponible si tens un perfil de treball)
    • Toca Configuració avançada i, a continuació, selecciona una d'aquestes opcions:
      • Amaga les notificacions silencioses a la barra d'estat
      • Permet posposar les notificacions
      • Accions i respostes suggerides
      • Punt de notificació a la icona de l'aplicació
      • So de notificació predeterminat
      • Fes lliscar l'empremta digital per veure notificacions
      • No molestis
Activar o desactivar les notificacions d'aplicacions determinades

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

Opció 1: a l'aplicació Configuració

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Aplicacions i notificacions i després Notificacions.
  3. A la secció "Enviades fa poc", consulta les aplicacions que t'han enviat notificacions recentment.
    • Per cercar més aplicacions, toca Mostra-ho tot.
  4. Toca Configuració avançada.
    • Pots desactivar totes les notificacions d'una aplicació de la llista.
    • Per triar categories de notificacions concretes, toca el nom de l'aplicació.

Consell: si no veus l'opció "Enviades fa poc", significa que fas servir una versió anterior d'Android. En comptes d'aquesta opció, toca Notificacions d'aplicacions i selecciona una aplicació. Pots activar o desactivar les notificacions, els punts de notificació i les categories de notificació. Si una aplicació té diverses categories, pots tocar-ne una per veure més opcions.

Opció 2: en una notificació

1. Per cercar les notificacions, llisca cap avall des de la part superior de la pantalla del telèfon.
  2. Mantén premuda la notificació i, a continuació, toca Configuració Configuració.
  3. Tria la configuració que vulguis:
    • Per desactivar totes les notificacions, toca Notificacions desactivades.
    • Activa o desactiva les notificacions que vulguis rebre.
    • Per permetre els punts de notificació, toca Configuració avançada i activa'ls.

Opció 3: en una aplicació determinada

Pots controlar les notificacions de moltes aplicacions des del menú de configuració de l'aplicació. Per exemple, pot ser que una aplicació tingui una opció de configuració per triar el so que fan les notificacions d'aquella aplicació concreta. Per fer aquests canvis, obre l'aplicació i cerca el menú de configuració.

Activar o desactivar els punts de notificació

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Aplicacions i notificacions i després Notificacions.
  3. Activa o desactiva Permet els punts de notificació.
Triar si les notificacions t'interrompen o no sonen

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

En alguns dispositius Android, pots triar quines notificacions vols rebre de les aplicacions.

• Alertes: escoltaràs un so, rebràs un missatge a la pantalla de bloqueig i es mostrarà la icona a la barra d'estat.
  • Silencioses: el telèfon no emetrà cap so ni vibrarà, però la notificació es mostrarà quan llisquis cap avall des de la part superior de la pantalla.

Opció 1: a l'aplicació Configuració

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Aplicacions i notificacions i després Notificacions.
  3. A "Enviades fa poc", toca una aplicació.
  4. Toca un tipus de notificació.
  5. Tria l'opció que vulguis:
    • Tria Alertes o Silencioses.
    • Per veure un bàner de les alertes quan el telèfon estigui desbloquejat, activa l'opció Mostra en pantalla.
    • Si tries "Silencioses", pots activar o desactivar l'opció Minimitza.

Opció 2: en una notificació

1. Després de lliscar cap avall des de la part superior de la pantalla, arrossega la notificació lleugerament cap a la dreta o cap a l'esquerra i toca Configuració Configuració.
  2. Toca Alertes o Silencioses i després Aplica.

Controlar la manera com es mostren les notificacions a la pantalla de bloqueig

Opció 1: no veure-hi cap notificació

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Aplicacions i notificacions i després Notificacions.
  3. A "Pantalla de bloqueig", toca Notificacions a la pantalla de bloqueig o A la pantalla de bloqueig.
  4. Tria No mostris cap notificació.
Consell: si tries aquesta opció com a predeterminada, la configuració s'aplicarà a totes les aplicacions. Per bloquejar les notificacions només d'aplicacions determinades, obtén informació sobre com pots canviar les notificacions per aplicació.
Opció 2: veure-hi totes les notificacions

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Aplicacions i notificacions i després Notificacions.
  3. A "Pantalla de bloqueig", toca Notificacions a la pantalla de bloqueig o A la pantalla de bloqueig.
  4. Tria Mostra notificacions silencioses i d'alertes.
    • En alguns telèfons, tria Mostra tot el contingut de les notificacions.
Consell: encara que triïs aquesta opció com a predeterminada, pots restringir que determinades notificacions d'aplicacions es mostrin a la pantalla de bloqueig. Per exemple, pots activar les opcions "Amaga contingut sensible de les notificacions" o "No mostris les notificacions" de determinades aplicacions a la pantalla de bloqueig. Obtén més informació sobre com pots canviar les notificacions per aplicació.
Opció 3: veure-hi només les notificacions importants

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Aplicacions i notificacions i després Notificacions.
  3. A "Pantalla de bloqueig", activa o desactiva Notificacions sensibles.
Opció 4: amagar el contingut sensible de les notificacions a la pantalla de bloqueig

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Aplicacions i notificacions i després Notificacions.
  3. A "Pantalla de bloqueig", desactiva Notificacions sensibles.
Consell: si desactives aquesta opció, pots configurar aplicacions determinades amb l'opció "No mostris cap notificació" a la pantalla de bloqueig.Obtén més informació sobre com pots canviar les notificacions per aplicació.

Articles relacionats