Hitta, öppna och stänga appar på Android

Vissa appar hittar du på startskärmarna, men alla finns i Alla appar. Du kan öppna appar, byta mellan appar och se två appar samtidigt.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Hitta och öppna appar

Varsomhelst ifrån

1. Svep uppåt från skärmens nederkant hela vägen till dess överkant. Om Alla appar Appmenyn visas trycker du på det.
  2. Tryck på appen som du vill öppna.

Tips! Om du använder ett Google-konto på jobbet eller i skolan hittar du dina appar på fliken Jobb.

Från genvägar

1. Tryck länge på appen.
  2. Om alternativ visas väljer du ett.

Byta mellan de senaste apparna

1. Svep uppåt från skärmens nederkant, håll kvar och släpp sedan.
  2. Svep till vänster eller höger när du vill byta till en ny app.
  3. Tryck på appen som du vill öppna.

Tips! Ett annat sätt att byta är att dra hemknappen åt höger.

Stänga appar

• Stänga en app: Svep uppåt från skärmens nederkant, håll kvar och släpp sedan. Därefter sveper du uppåt på appen.
  • Stänga alla appar: Svep uppåt till mitten av skärmen och sedan från vänster till höger. Tryck på Rensa alla längst till vänster.
  • Visa startskärmen: Öppna startskärmen. Läs mer om hur du hittar rätt på telefonen.

Tips! Minnet och batteriet hanteras automatiskt i Android och tar därför inte slut även om du inte stänger appar.

Ladda ned nya appar

Du hittar fler appar i Play Butik-appen Google Play. Läs mer om hur du laddar ned appar.