Hitta, öppna och stänga appar på Android

Vissa appar hittar du på startskärmarna, men alla finns i Alla appar. Du kan öppna appar, byta mellan appar och hitta två appar samtidigt. Läs mer om hur du hittar och flyttar dina apapr steg för steg i vår guide.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Batteriet i Pixel lär sig kontinuerligt dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Det är normalt att Pixels batteri laddas ur lite snabbare än vanligt efter en programvaruuppdatering. Det beror på att telefonen lägger batterikraft på att ladda ned och optimera den nya programvaran.

Hör av dig om du fortfarande lägger märke till ovanlig batteriurladdning efter några dagar så hjälper vi dig gärna.

Hitta och öppna appar

Varsomhelst ifrån

1. Svep uppåt från skärmens nederkant hela vägen till dess överkant. Om Alla appar Appmenyn visas trycker du på det.
  2. Tryck på appen som du vill öppna.

Tips! Om du använder ett Google-konto på jobbet eller i skolan hittar du dina appar på fliken Jobb.

Från genvägar

1. Tryck länge på appen.
  2. Välj ett alternativ om några visas.
Byta mellan de senaste apparna
  1. Svep uppåt från skärmens nederkant, håll kvar och släpp sedan.
    • Om du använder Android Go med navigering med tre knappar trycker du på Senaste apparna .
  2. Svep till vänster eller höger när du vill byta till en ny app.
  3. Tryck på appen som du vill öppna.
Stänga appar

Viktigt! Vissa appar, till exempel Google Play-tjänster och systemappar, kan inte stoppas. Läs mer om Google Play-tjänster.

• Stänga en app: Svep uppåt från skärmens nederkant, håll kvar och släpp sedan. Därefter sveper du uppåt på appen.
  • Stänga alla appar: Svep uppåt från skärmens nederkant, håll kvar och släpp sedan. Därefter sveper du från vänster till höger. Tryck på Rensa alla till vänster.
  • Stänga alla appar på Android Go: Svep uppåt från skärmens nederkant, håll kvar och släpp sedan. Tryck på Rensa alla längst ned.
  • Så här hittar du startskärmen: Tryck på Startsida Startsida eller Startsida Startsida.
  • Stoppa appar som körs i bakgrunden:
    1. Öppna Snabbinställningar genom att svepa nedåt två gånger från skärmens överkant.
    2. Så här ser du hur många aktiva appar som körs i bakgrunden:
      • Tryck på # aktiva appar nere till vänster.
      • Du kan även trycka på siffran nere till höger bredvid Inställningar Inställningar och av/på Strömbrytare.
    3. Tryck på Stoppa för att stänga varje aktiv app.

Tips! Minnet och batteriet hanteras automatiskt i Android och tar därför inte slut även om du inte stänger appar.

Ladda ned nya appar

Du hittar fler appar i Play Butik-appen Google Play. Läs mer om hur du laddar ned appar.