Apps zoeken, openen en sluiten op Android

Je ziet bepaalde apps op het startscherm en al je apps op het scherm Alle apps.Je kunt apps openen, schakelen tussen apps en 2 apps tegelijk bekijken.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Apps zoeken en openen

Vanaf elk scherm

1. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm. Als je Alle apps Menu Apps ziet, tik je erop.
  2. Tik op de app die je wilt openen.

Tip: Als je een Google-account voor je werk of school gebruikt, vind je je app op het tabblad Werk.

Via snelkoppelingen

1. Tik op de app en houd vast.
  2. Als je opties hebt, kies je er een.

Schakelen tussen recente apps

1. Veeg omhoog vanaf de onderkant, houd even vast en haal daarna je vinger van het scherm.
  2. Veeg naar links of naar rechts om naar de app te schakelen die je wilt openen.
  3. Tik op de app die je wilt openen.

Apps sluiten

• Eén app sluiten: Swipe omhoog vanaf de onderkant, houd even vast en haal dan je vinger van het scherm. Swipe daarna omhoog op de app.
  • Alle apps sluiten: Swipe omhoog vanaf de onderkant, houd even vast en haal dan je vinger van het scherm. Swipe van links naar rechts. Tik links op Alles wissen.
  • Zo vind je het startscherm: Tik op Home Home of Home Home.

Tip: Ook als je geen apps sluit, kom je niet zonder geheugen of batterijlading te zitten. Android beheert deze automatisch.

Nieuwe apps downloaden

Meer apps vind je in de Play Store-app Google Play. Meer informatie over het downloaden van apps.