Sovellusten löytäminen, avaaminen ja sulkeminen Android-laitteella

Osa sovelluksista näkyy aloitusnäytöillä, ja kaikki sovellukset näkyvät Kaikki sovellukset ‑näkymässä. Voit avata sovelluksia, vaihdella niiden välillä ja käyttää kahta sovellusta samanaikaisesti.

Huom. Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Sovellusten löytäminen ja avaaminen

Mistä tahansa

1. Pyyhkäise näytön alareunasta ylös asti. Valitse Kaikki sovellukset Sovellukset-valikko, jos se on näkyvissä.
  2. Kosketa sovellusta, jonka haluat avata.

Jos käytät työpaikan tai oppilaitoksen kautta saamaasi Google-tiliä: Sovellukset ovat Työ-välilehdellä.

Pikakuvakkeiden kautta

Voit avata nopeasti sovelluksen tietyn osan, kuten Asetukset-sovelluksen Wi-Fi-valikon.

1. Kosketa sovellusta pitkään.
  2. Jos näkyviin tulee vaihtoehtoja, valitse jokin niistä.

Viimeksi käytettyjen sovellusten välillä siirtyminen

1. Pyyhkäise näytön alareunasta ylöspäin näytön keskiosaan.
  2. Siirry haluamasi sovelluksen kohdalle pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle.
  3. Kosketa sovellusta, jonka haluat avata.

Toinen vaihtoehto: Liu'uta Aloitusnäyttö-painiketta oikealle.

Sovellusten sulkeminen

• Sulje yksi sovellus: Pyyhkäise ylös näytön keskikohtaan. Pyyhkäise sitten sovelluksen kohdalta ylöspäin.
  • Sulje kaikki sovellukset: Pyyhkäise ylös näytön keskikohtaan ja sitten vasemmalta oikealle. Valitse vasemmasta reunasta Tyhjennä kaikki.
  • Aloitusnäytön avaaminen: Kosketa aloitusnäyttöpainiketta Aloitusnäyttö. Jos Aloitusnäyttö ei näy, kosketa tätä aloitusnäyttöpainiketta Aloitusnäyttö.

Vaikka et sulkisikaan kaikkia sovelluksia, muisti tai akku ei lopu. Android ohjaa niiden käyttöä automaattisesti.

Uusien sovellusten lataaminen

Voit ladata lisää sovelluksia Play Kauppa ‑sovelluksella Google Play. Lue lisää sovellusten lataamisesta.