Sovellusten löytäminen, avaaminen ja sulkeminen Android-laitteella

Osa sovelluksista näkyy aloitusnäytöillä, ja kaikki sovellukset näkyvät Kaikki sovellukset ‑näkymässä. Voit avata sovelluksia, siirtyä niiden välillä ja nähdä kaksi sovellusta samanaikaisesti.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Sovellusten löytäminen ja avaaminen

Mistä tahansa

1. Pyyhkäise näytön alareunasta ylös asti. Valitse Kaikki sovellukset Sovellukset-valikko, jos se on näkyvissä.
  2. Kosketa sovellusta, jonka haluat avata.

Vinkki: Jos käytät työpaikan tai oppilaitoksen kautta saamaasi Google-tiliä, sovellukset ovat Työ-välilehdellä.

Pikakuvakkeiden kautta

1. Kosketa sovellusta pitkään.
  2. Jos näet vaihtoehtoja, valitse niistä yksi.

Viimeksi käytettyjen sovellusten välillä siirtyminen

1. Pyyhkäise ylös näytön alareunasta, paina pitkään ja päästä irti.
  2. Siirry haluamasi sovelluksen kohdalle pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle.
  3. Kosketa sovellusta, jonka haluat avata.

Sovellusten sulkeminen

• Sulje yksi sovellus: Pyyhkäise ylös näytön alareunasta, paina pitkään ja päästä irti. Pyyhkäise sitten ylös sovelluksen kohdalta.
  • Sulje kaikki sovellukset: Pyyhkäise ylös näytön alareunasta, paina pitkään ja päästä irti. Pyyhkäise sitten vasemmalta oikealle. Valitse vasemmalta Tyhjennä kaikki.
  • Aloitusnäytön löytäminen: Valitse Aloitusnäyttö Aloitusnäyttö tai Aloitusnäyttö Aloitusnäyttö.

Vinkki: Vaikka et sulkisikaan sovelluksia, muisti tai akku ei lopu. Android ohjaa niiden käyttöä automaattisesti.

Uusien sovellusten lataaminen

Voit ladata lisää sovelluksia Play Kauppa ‑sovelluksella Google Play. Lue lisää sovellusten lataamisesta.

Muita lähteitä