Naviger på Android-telefonen din

Du kan navigere på telefonen på forskjellige måter. Finn ut hvordan du velger et alternativ, og bruk alternativet til å bevege deg mellom apper og ande elementer.

Viktig:

Velg hvordan du vil navigere

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Gå til System og så Bevegelser og så Systemnavigasjon.
  3. Velg et alternativ:
    • Navigasjon med bevegelser: Ingen knapper.
    • Navigasjon med to knapper: To knapper for Hjem og Tilbake.
    • Navigasjon med tre knapper: Tre knapper for Hjem, Tilbake og Appoversikt.

Beveg deg mellom skjermer, nettsider og apper

Gå tilbake

Åpne den forrige skjermen du så på. Du kan gå tilbake mer enn én gang. Men når du når startskjermen, kan du ikke gå lenger.

• Navigasjon med bevegelser: Sveip fra venstre eller høyre kant av skjermen.
  • Navigasjon med to knapper: Trykk på Tilbake Tilbake.
  • Navigasjon med tre knapper: Trykk på Tilbake Tilbake.
Gå til startskjermen
  • Navigasjon med bevegelser: Sveip opp fra bunnen av skjermen.
  • Navigasjon med to knapper: Trykk på Hjem Startside.
  • Navigasjon med tre knapper: Trykk på Hjem Startside.
Tips: Du kan ha mer enn én startskjerm. Sveip til høyre eller til venstre for å bevege deg mellom dem. Finn ut hvordan du legger til, flytter og fjerner startskjermer.
Finn alle åpne apper
  • Navigasjon med bevegelser: Sveip opp fra bunnen, hold og slipp.
  • Navigasjon med to knapper: Sveip opp til midten av skjermen fra bunnen.
  • Navigasjon med tre knapper: Trykk på Oversikt Oversikt.

Her kan du

• lukke apper: Sveip opp på appbildet.
  • åpne apper: Trykk på appbildet.
Bytt mellom apper
  • Navigasjon med bevegelser: Helt nederst på skjermen sveiper du fra venstre til høyre.
  • Navigasjon med to knapper: For å bytte mellom de to sist bruke appene, sveip til høyre på hjemknappen Startside.
  • Navigasjon med tre knapper: Trykk på Oversikt Oversikt. Sveip til høyre til du ser appen du vil bruke. Trykk på den.

Flytt elementer

Velg eller flytt elementer

Trykk for å velge

For å velge eller starte noe på telefonen din, trykk på det.

Trykk for å skrive

For å skrive noe, trykk der du vil skrive. Et tastatur åpnes.

Trykk og hold

Trykk og hold på et element på skjermen. Løft fingeren etter at elementet har reagert.

Dra

Trykk og hold på et element. Beveg fingeren på skjermen uten å løfte den. Løft fingeren når den er på rett sted. Du kan for eksempel flytte apper rundt på startskjermen ved å dra dem rundt.

Sveip eller skyv

Dra fingeren raskt over skjermoverflaten i en uavbrutt bevegelse. Du kan for eksempel sveipe en startskjerm til venstre eller høyre for å se de andre startskjermene dine.

Endre størrelsen og retningen til elementer

Dobbelttrykk for å endre størrelsen

På enkelte sider, for eksempel nettsider eller kart, kan du trykke to ganger for å komme nærmere («zoome inn»).

Klyp og spre for å endre størrelsen

I enkelte apper kan du plassere to eller flere fingre på skjermen for å endre størrelsen. For å krympe, klyp fingrene dine sammen. For å forstørre, spre fingrene.

Rotér

Når du vrir telefonen, kan de fleste skjermer rotere med den. For å slå rotering på eller av, sveip ned fra toppen med to fingre og trykk på Automatisk rotasjon Rotér.

Hvis du bruker en eldre Android-versjon

Velg hvordan du vil navigere (Android 9)
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Gå til System og så Bevegelser og så Sveip opp på hjemknappen.
  3. Slå Sveip opp på hjemknappen av eller på.
    • Hvis du slår det på, bruker du navigasjon med to knapper.
    • Hvis du slår det av, bruker du navigasjon med tre knapper.

Deretter kan du finne ut hvordan du navigerer med de to eller tre knappene.