Android-puhelimella navigointi

Puhelimen näkymästä toiseen voi siirtyä eri tavoin. Lue, miten valitset navigointitavan, ja siirry sitten sen mukaan sovellusten ja muiden välillä.

Tärkeää:

Navigointitavan valinta

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Eleet ja sitten Järjestelmän navigointi.
  3. Valitse vaihtoehto:
    • Eleillä navigointi: Ei painikkeita.
    • Kahden painikkeen navigointi: Kaksi painiketta: aloitusnäyttö ja takaisin.
    • Kolmen painikkeen navigointi: Kolme painiketta: aloitusnäyttö, takaisin ja viimeisimmät sovellukset.

Näyttöjen, verkkosivujen ja sovellusten välillä siirtyminen

Palaaminen

Siirry edelliseen näkymään. Voit palata takaisin useita kertoja peräkkäin, kunnes olet aloitusnäytöllä, jolta ei voi enää siirtyä taaksepäin.

• Eleillä navigointi: Pyyhkäise näytön vasemmasta tai oikeasta reunasta.
  • Kahden painikkeen navigointi: Valitse Takaisin Takaisin.
  • Kolmen painikkeen navigointi: Valitse Takaisin Takaisin.
Aloitusnäytölle siirtyminen
  • Eleillä navigointi: Pyyhkäise ylös näytön alareunasta.
  • Kahden painikkeen navigointi: Valitse Aloitusnäyttö Aloitusnäyttö.
  • Kolmen painikkeen navigointi: Valitse Aloitusnäyttö Aloitusnäyttö.
Vinkki: Laitteellasi voi olla useita aloitusnäyttöjä. Pyyhkäise oikealle tai vasemmalle, jos haluat siirtyä näytöltä toiselle. Lue lisää aloitusnäyttöjen lisäämisestä, siirtämisestä ja poistamisesta.
Kaikkien avointen sovellusten löytäminen
  • Eleillä navigointi: Pyyhkäise ylös näytön alareunasta, paina pitkään ja päästä irti.
  • Kahden painikkeen navigointi: Pyyhkäise näytön alareunasta ylöspäin näytön keskiosaan.
  • Kolmen painikkeen navigointi: Valitse Viimeisimmät Yhteenveto.

Nyt voit

• Sulkea sovelluksen: Pyyhkäise sen kuvasta ylöspäin.
  • Avata sovelluksen: Kosketa sen kuvaa.
Sovelluksesta toiseen vaihtaminen
  • Eleillä navigointi: Pyyhkäise näytön alareunassa vasemmalta oikealle.
  • Kahden painikkeen navigointi: Vaihda kahden viimeksi käytetyn sovelluksen välillä pyyhkäisemällä oikealle Aloitusnäyttö-painikkeen Aloitusnäyttö kohdalta.
  • Kolmen painikkeen navigointi: Valitse Viimeisimmät Yhteenveto. Pyyhkäise oikealle, kunnes löydät haluamasi sovelluksen. Napauta sitä.

Kohteiden siirtely

Kohteiden valitseminen tai siirtäminen

Valitseminen napauttamalla

Voit valita tai käynnistää kohteen napauttamalla sitä puhelimen näytöllä.

Kirjoittaminen napauttamalla

Voit aloittaa kirjoittamisen koskettamalla kohtaa, johon haluat kirjoittaa. Näppäimistö avautuu.

Pitkä kosketus

Kosketa näytöllä olevaa kohdetta pitkään. Kun kohde reagoi, nosta sormi näytöltä.

Vetäminen

Kosketa haluamaasi tiedostoa pitkään. Vedä sormeasi näytöllä nostamatta sitä. Kun sormesi on oikeassa kohdassa, nosta se näytöltä. Voit esimerkiksi siirtää sovelluksia aloitusnäytöllä vetämällä niitä.

Pyyhkäiseminen tai liu'uttaminen

Vie sormesi nopeasti ja pysähtymättä näytön poikki. Voit esimerkiksi siirtyä aloitusnäytöltä toiselle pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle.

Kohteiden koon ja suunnan muuttaminen

Koon muuttaminen kaksoisnapauttamalla

Voit lähentää näkymää (eli zoomata) kaksoisnapauttamalla sivua, esim. verkkosivua tai karttaa.

Koon muuttaminen nipistämällä ja levittämällä

Joissain sovelluksissa voit laittaa vähintään kaksi sormea näytölle ja muuttaa sen kokoa liikuttamalla sormia. Lähennä näkymää nipistämällä sormesi yhteen. Suurenna kohteita levittämällä sormesi.

Kierto

Useimmat näytöt kääntyvät automaattisesti, kun kierrät puhelinta. Jos haluat asettaa kääntämisen päälle tai pois päältä, pyyhkäise kahdella sormella näytön yläreunasta alaspäin ja valitse Automaattinen kääntö Kierrä.

Jos käytät vanhempaa Android-versiota

Navigointitavan valinta (Android 9)
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Eleet ja sitten Pyyhkäise ylöspäin aloitusnäyttöpainikkeen kohdalla.
  3. Aseta Pyyhkäise ylöspäin aloitusnäyttöpainikkeen kohdalla päälle tai pois.
    • Kun se on päällä, Kahden painikkeen navigointi on käytössä.
    • Kun se on pois päältä, Kolmen painikkeen navigointi on käytössä.

Opettele sitten navigoimaan kahdella tai kolmella painikkeella

Muita lähteitä