Find rundt på din Android-telefon

Du kan finde rundt på din telefon på forskellige måder. Se, hvordan du vælger en mulighed, og brug derefter den pågældende metode til at navigere mellem apps og andre elementer.

Vigtigt!

Vælg, hvordan du vil finde rundt

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Gå til System og derefter Bevægelser og derefter Systemnavigering.
  3. Vælg en af mulighederne:
    • Navigation med bevægelser: Ingen knapper.
    • Navigation med to knapper: To knapper – Hjem og Tilbage.
    • Navigation med tre knapper:Tre knapper – Hjem, Tilbage og Oversigt over apps.

Skift mellem skærme, websider og apps

Gå tilbage

Åbn den forrige skærm, du kiggede på. Du kan gå tilbage mere end én gang. Når du kommer til startskærmen, kan du dog ikke komme længere tilbage.

• Navigering med bevægelser: Stryg fra venstre eller højre side af skærmen.
  • Navigering med to knapper: Tryk på Tilbage Tilbage.
  • Navigering med to knapper: Tryk på Tilbage Tilbage.
Gå til startskærmen
  • Navigering med bevægelser: Stryg opad fra bunden af skærmen.
  • Navigering med to knapper: Tryk på Hjem Hjem.
  • Navigering med to knapper: Tryk på Hjem Hjem.
Tip! Du kan have mere end én startskærm. Stryg til højre eller venstre for at gå fra den ene til den anden. Se, hvordan du tilføjer, flytter og fjerner startskærme.
Se alle åbne apps
  • Navigation med bevægelser: Stryg opad fra bunden af skærmen, hold fingeren nede, og giv derefter slip.
  • Navigation med to knapper: Stryg opad fra bunden til midten af skærmen.
  • Navigation med tre knapper: Tryk på Oversigt Oversigt.

Herfra kan du:

• Lukke apps: Stryg opad på appbilledet.
  • Åbne en app: Tryk på appbilledet.
Skift mellem apps
  • Navigering med bevægelser: Stryg fra venstre mod højre nederst på skærmen.
  • Navigering med to knapper: Stryg til højre på Hjem Hjem for at skifte mellem de to apps, du senest har brugt.
  • Navigation med tre knapper: Tryk på Oversigt Oversigt. Stryg til højre, indtil du ser den ønskede app. Tryk på den.

Flyt elementer

Vælg eller flyt elementer

Tryk for at vælge

Du kan vælge eller starte noget på din telefon ved at trykke på det.

Tryk for at skrive

Du kan skrive noget ved at trykke der, hvor du vil skrive. Tastaturet åbnes.

Hold fingeren nede

Tryk på et element på skærmen, og hold fingeren nede. Når elementet reagerer, skal du løfte fingeren.

Træk

Tryk på et element, og hold fingeren nede. Bevæg fingeren på skærmen uden at løfte den. Når fingeren er på den ønskede position, skal du løfte den. Du kan f.eks. flytte apps rundt på din startskærm ved at trække dem.

Stryg eller skub

Bevæg din finger hurtigt hen over skærmen uden at stoppe. Du kan f.eks. stryge en startskærm til venstre eller højre for at se dine andre startskærme.

Skift størrelse og retning på elementerne

Tryk to gange for at ændre størrelse

På nogle sider, f.eks. en webside eller et kort, kan du zoome ind ved at trykke to gange.

Skift størrelse ved at klemme fingrene sammen eller sprede dem

I nogle apps kan du placere to eller flere fingre på skærmen for at ændre størrelsen. Hvis du vil minimere visningen, skal du knibe fingrene sammen. Hvis du vil forstørre, skal du sprede dem.

Roter

Når du roterer din telefon, kan de fleste telefoners skærme rotere med. Hvis du vil aktivere eller deaktivere rotation, skal du stryge nedad fra toppen med to fingre og trykke på Roter automatisk Roter.

Hvis du bruger en ældre Android-version

Vælg, hvordan du vil finde rundt (Android 9)
  1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Gå til System og derefter Bevægelser og derefter Stryg opad på knappen Hjem.
  3. Aktivér eller deaktiver Stryg opad på knappen Hjem
    • Hvis du aktiverer indstillingen, bruger du navigering med to knapper.
    • Hvis du deaktiverer indstillingen, bruger du navigering med tre knapper.

Se derefter, hvordan du finder rundt ved hjælp af dine to eller tre knapper