Navegar en un telèfon Android

Pots navegar pel telèfon de diverses maneres. Obtén informació sobre com pots triar una opció i utilitzar-la per moure't per les aplicacions i altres elements.

Important:

Triar com vols navegar

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Ves a Sistema i, a continuació, Gestos i, a continuació, Navegació del sistema.
  3. Tria una d'aquestes opcions:
    • Navegació amb gestos: sense botons.
    • Navegació amb 2 botons: un botó per a Inici i un altre per a Enrere.
    • Navegació amb 3 botons: un botó per a Inici, un per a Enrere i un altre per a Aplicacions recents.

Moure's per pantalles, pàgines web i aplicacions

Torna

Obre la pantalla anterior que estaves mirant. Pots tornar enrere més d'una vegada, però quan arribis a la pantalla d'inici, ja no podràs anar més enrere.

• Navegació amb gestos: llisca des de l'extrem esquerre o dret de la pantalla.
  • Navegació amb 2 botons: toca Enrere Enrere.
  • Navegació amb 3 botons: toca Enrere Enrere.
Accedir a la pantalla d'inici
  • Navegació amb gestos: llisca cap amunt des de la part inferior de la pantalla.
  • Navegació amb 2 botons: toca Inici Inici.
  • Navegació amb 3 botons: toca Inici Inici.
Consell: pots tenir més d'una pantalla d'inici. Llisca cap a la dreta o cap a l'esquerra per passar de l'una a l'altra. Obtén informació sobre com pots afegir, moure i suprimir pantalles d'inici.
Veure totes les aplicacions obertes
  • Navegació amb gestos: des de la part inferior, llisca cap amunt, mantén premut i deixa anar.
  • Navegació amb 2 botons: des de la part inferior, llisca cap amunt fins al centre de la pantalla.
  • Navegació amb 3 botons: toca Aplicacions recents Aplicacions recents.

A partir d'aquí podràs dur a terme les accions següents:

• Tancar una aplicació: fes lliscar la imatge de l'aplicació cap amunt.
  • Obrir una aplicació: toca la imatge de l'aplicació.
Canviar d'aplicació
  • Navegació amb gestos: a la part inferior de la pantalla, llisca d'esquerra a dreta.
  • Navegació amb 2 botons: per canviar entre les dues aplicacions més recents, llisca cap a la dreta a Inici Inici.
  • Navegació amb 3 botons: toca Aplicacions recents Aplicacions recents. Llisca cap a la dreta fins que trobis l'aplicació que vols i toca-la.

Moure elements

Seleccionar o moure elements

Tocar per seleccionar

Per seleccionar o per activar algun element del telèfon, toca'l.

Tocar per escriure

Per escriure alguna cosa, toca el lloc en què vulguis fer-ho i s'obrirà un teclat.

Mantenir premut

Mantén premut un element de la pantalla. Quan l'element respongui, aixeca el dit.

Arrossegar

Toca i mantén premut un element. Mou el dit per la pantalla sense aixecar-lo. Quan tinguis el dit al lloc adequat, aixeca'l. Per exemple, pots moure aplicacions per la pantalla d'inici arrossegant-les.

Fer lliscar el dit

Mou ràpidament el dit per la superfície de la pantalla sense aturar-te. Per exemple, fes lliscar una pantalla d'inici cap a l'esquerra o cap a la dreta per veure les altres.

Canviar la mida i la direcció dels elements

Fer doble toc per canviar la mida

Pots fer doble toc per apropar algunes pàgines, com ara una pàgina web o un mapa.

Pinçar i separar els dits per canviar la mida

En algunes aplicacions, pots posar dos o més dits a la pantalla per canviar la mida dels elements. Per reduir-ne la mida, pinça amb els dits. Per ampliar-la, separa'ls.

Girar la pantalla

La majoria de pantalles poden girar quan gires el telèfon. Per activar o desactivar la rotació, fes lliscar dos dits cap avall des de la part superior de la pantalla i toca Gira automàticament Gira.

Si fas servir una versió anterior d'Android

Triar com vols navegar (Android 9)
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Ves a Sistema i, a continuació, Gestos i, a continuació, Llisca cap amunt al botó d'inici.
  3. Activa o desactiva l'opció Llisca cap amunt al botó d'inici
    • Si l'actives, faràs servir la navegació amb 2 botons.
    • Si la desactives, faràs servir la navegació amb 3 botons.

Després, consulta com pots desplaçar-te fent servir els dos o els tres botons.