Kontrollera batterinivån på Android

Du kan se efter hur mycket batteri Android-enheten har kvar. När den laddas visas hur lång tid det är kvar tills batteriet är fulladdat.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9.0 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Visa batteriprocent i statusfältet

Om du vill att batteriets laddningsgrad i procent alltid ska visas högst upp på skärmen gör du så här på de flesta Android-enheter:

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Batteri.
  3. Aktivera Batteriprocent.

Kontrollera batteritid och batteriförbrukning

Obs! Inställningarna kan se olika ut på olika telefoner. Kontakta enhetens tillverkare om du vill veta mer.

Den uppskattade batteritiden beror på hur du använder mobilen.

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Under Batteri ser du hur fulladdat batteriet är och ungefär hur lång tid det dröjer innan det tar slut.
  3. Tryck på Batteri om du vill ha mer information.
  4. Tryck på Mer Mer följt av Batteriförbrukning om du vill se ett diagram och mer information.
    Obs! Om Batteriförbrukning inte visas har du en äldre version av Android. Tryck på det stora batteriet Batteri i stället.

Se hur lång tid det tar för batteriet att bli fulladdat

1. Koppla in enheten. Vänta en stund, så att det går att se hur fort den laddas.
  2. Öppna appen Inställningar på enheten.
  3. Under Batteri ser du hur mycket batteri enheten har kvar och ungefär hur lång tid det tar innan det är fulladdat.