Android-laitteen akun varaustason tarkistaminen

Voit tarkistaa, kuinka paljon akkua Android-laitteessa on jäljellä. Laitteen latautuessa näet, kuinka kauan akun latautuminen täyteen kestää.

Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 9:ää tai tai sitä uudempia versioita. Lue lisää Android-version tarkistamisesta.

Akun varaustason lisääminen tilapalkkiin

Näin voit määrittää akun varaustason näkymään prosentteina näytön yläreunassa useimmilla Android-laitteilla:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Akku.
  3. Ota käyttöön Akun varaus prosentteina.

Akun keston ja käytön tarkistaminen

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

Akun kesto vaihtelee puhelimen käytön mukaan.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Voit tarkistaa akun jäljellä olevan varauksen ja käyttöajan Akku-kohdasta.
  3. Katso lisätietoja valitsemalla Akku.
  4. Näet kaavion ja lisätietoja valitsemalla Lisää Lisää Ja sitten Akun käyttö.
    Huom. Jos Akun käyttö ‑kohtaa ei näy, käytössäsi on vanha Android-versio. Kosketa tällöin suurta Akku-kuvaketta Akku.

Täyden latauksen valmistumisajan tarkistaminen

1. Kytke laite laturiin. Odota hetki, niin näet, kuinka nopeasti akku latautuu.
  2. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  3. Voit tarkistaa akun jäljellä olevan varauksen ja täyden latauksen valmistumisajan Akku-kohdasta.