Een screenshot maken of je scherm opnemen op een Android-apparaat

U kunt een foto (screenshot) maken of een video opnemen van het scherm van uw telefoon. Nadat u een opname van uw scherm heeft gemaakt, kunt u de afbeelding of video bekijken, bewerken en delen.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 11 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Een screenshot maken

1. Open het scherm dat je wilt vastleggen.
  2. Afhankelijk van je telefoon:
    • Druk tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de knop Volume omlaag.
    • Als dat niet werkt, houd je de aan/uit-knop enkele seconden ingedrukt. Tik vervolgens op Screenshot.
    • Als geen van beide werkt, ga je naar de supportsite van de fabrikant van je telefoon voor hulp.
  3. Linksonder zie je een voorbeeld van je screenshot. Op sommige telefoons zie je bovenaan het scherm de optie Screenshotopname Screenshot.

Een lang screenshot maken

Belangrijk: Deze stappen werken alleen in Android 12, op de meeste schermen waarop je kunt scrollen.
  1. Open het scherm dat je wilt vastleggen.
  2. Druk tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de knop Volume omlaag.
  3. Tik onderaan op Meer opnemen.
  4. Gebruik de hulplijnen voor bijsnijden om de content te selecteren die je wilt vastleggen.

Uw screenshot zoeken, delen en bewerken

Tip: Als u de Foto's-app niet heeft, gebruikt u waarschijnlijk een oudere Android-versie. Open de app Galerij op uw telefoon en tik op Albumweergave en dan map Screenshots.

1. Open de app Foto's Foto op uw telefoon.
  2. Tik op Bibliotheek En dan Screenshots.
    • Als u een screenshot wilt delen, tikt u op Delen Delen.
    • Als u een screenshot wilt bewerken, tikt u op Bewerken Bewerken.

Uw telefoonscherm opnemen

1. Swipe twee keer omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op Schermopname .
    • Mogelijk moet u naar rechts swipen voor deze functie.
    • Als u de functie niet ziet, tikt u op Bewerken Bewerken en sleept u Schermopname  naar uw snelle instellingen.
  3. Kies wat u wilt opnemen en tik op Starten. Er wordt afgeteld en daarna start de opname.
  4. Als u de opname wilt stoppen, swipet u omlaag vanaf de bovenkant van het scherm en tikt u op de melding van Schermopname .

Schermopnamen zoeken

1. Open de app Foto's Foto op uw telefoon.
  2. Tik op Bibliotheek en dan Films.