Een screenshot maken of uw scherm opnemen op een Android-apparaat

U kunt een foto (screenshot) maken of een video opnemen van het scherm van uw telefoon. Nadat u een opname van uw scherm heeft gemaakt, kunt u de afbeelding of video bekijken, bewerken en delen.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 11 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe u uw Android-versie checkt.

Een screenshot maken

1. Open het scherm dat u wilt vastleggen.
  2. Afhankelijk van uw telefoon:
    • Houd de knoppen Aan/uit en Volume omlaag tegelijk gedurende enkele seconden ingedrukt.
    • Als dat niet werkt, houdt u de aan/uit-knop enkele seconden ingedrukt. Tik vervolgens op Screenshot.
    • Als geen van beide werkt, gaat u naar de supportsite van de fabrikant van uw telefoon voor hulp.
  3. Linksonder ziet u een voorbeeld van uw screenshot. Op sommige telefoons wordt bovenaan het scherm Screenshotopname Screenshot weergegeven.

Uw screenshot zoeken, delen en bewerken

Tip: Als u de Foto's-app niet heeft, gebruikt u waarschijnlijk een oudere Android-versie. Open de app Galerij op uw telefoon en tik op Albumweergave en dan map Screenshots.

1. Open de app Foto's Foto op uw telefoon.
  2. Tik op Bibliotheek En dan Screenshots.
    • Als u een screenshot wilt delen, tikt u op Delen Delen.
    • Als u een screenshot wilt bewerken, tikt u op Bewerken Bewerken.

Uw telefoonscherm opnemen

1. Swipe twee keer omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op Schermopname .
    • Mogelijk moet u naar rechts swipen voor deze functie.
    • Als u de functie niet ziet, tikt u op Bewerken Bewerken en sleept u Schermopname  naar uw snelle instellingen.
  3. Kies wat u wilt opnemen en tik op Starten. Er wordt afgeteld en daarna start de opname.
  4. Als u de opname wilt stoppen, swipet u omlaag vanaf de bovenkant van het scherm en tikt u op de melding van Schermopname .

Schermopnamen zoeken

1. Open de app Foto's Foto op uw telefoon.
  2. Tik op Bibliotheek en dan Films.