Kuvakaappauksen ottaminen Android-laitteella

Voit ottaa kuvan puhelimen tai tabletin näytön sisällöstä. Tätä kuvaa kutsutaan kuvakaappaukseksi. Kun olet ottanut kuvakaappauksen, voit katsella ja muokata kuvaa sekä jakaa sen mobiililaitteeltasi.

Huom. Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Kuvakaappauksen ottaminen

1. Avaa näyttö, josta haluat ottaa kuvakaappauksen.
  2. Paina virtapainiketta muutaman sekunnin ajan. Valitse sitten Kuvakaappaus.
    • Jos tämä ei toimi, pidä virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina yhtä aikaa muutaman sekunnin ajan.
  3. Laite ottaa näytöstä kuvan ja tallentaa sen.
  4. Näet näytön yläreunassa kuvakaappauskuvakkeen Kuvakaappaus.

Vinkki: Jos et näe kuvakaappauskuvaketta, palaa aloitusnäytölle, jossa sen pitäisi näkyä.

Kuvakaappauksen katselu

Juuri ottamasi kuvakaappauksen tarkastelu

1. Pyyhkäise alaspäin sen näytön yläreunasta, jossa on kuvakaappauskuvake Kuvakaappaus.
  2. Kosketa Kuvakaappaus tallennettu ‑ilmoitusta.

Kaikkien kuvakaappausten katselu

1. Avaa laitteen Kuvat-sovellus Kuvat.
  2. Valitse Valikko Valikko.
  3. Valitse Laitteen kansiot Ja sitten Kuvakaappaukset.

Huom. Jos sinulla ei ole Kuvat-sovellusta, käytössäsi on todennäköisesti vanhempi Android-versio. Avaa laitteen Galleria-sovellus Ja sitten Albuminäkymä Ja sitten Kuvakaappaukset-kansio.

Kuvakaappauksen jakaminen

Voit jakaa kuvakaappauksen avaamalla sen ja valitsemalla Jaa Jaa.

Kuvakaappauksen muokkaaminen

1. Avaa kuvakaappaus laitteesi Kuvat-sovelluksessa Kuvat
  2. Valitse Muokkaa Muokkaa.