Kuvakaappauksen ottaminen tai näytön kuvaaminen Android-laitteella

Voit ottaa kuvan (kuvakaappauksen) tai kuvata videota puhelimen näytön sisällöstä. Kun olet ottanut kuvan tai kuvannut videon, voit katsoa ja muokata sitä sekä jakaa sen.

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 11:tä ja sitä uudempia versioita. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Kuvakaappauksen ottaminen

1. Avaa näyttö, josta haluat ottaa kuvakaappauksen.
  2. Valitse toinen näistä puhelimestasi riippuen:
    • Paina virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta samaan aikaan.
    • Jos tämä ei toimi, paina virtapainiketta muutaman sekunnin ajan. Valitse sitten Kuvakaappaus.
    • Jos kumpikaan vaihtoehto ei toimi, katso ohjeita puhelimen valmistajan tukisivustolta.
  3. Vasemmassa alareunassa näet kuvakaappauksen esikatselu. Joidenkin puhelimien näytön yläreunassa näet kuvakaappauskuvakkeen Kuvakaappaus.

Kuvakaappauksen etsiminen, jakaminen ja muokkaaminen

Vinkki: Jos sinulla ei ole Kuvat-sovellusta, käytät todennäköisesti vanhempaa Android-versiota. Avaa puhelimen Galleria-sovellus ja valitse Albuminäkymä ja sitten Kuvakaappauskansio.

1. Avaa puhelimen Kuvat-sovellus Kuvat.
  2. Valitse Kirjasto Ja sitten Kuvakaappaukset.
    • Jaa kuvakaappaus valitsemalla Jaa Jaa.
    • Muokkaa kuvakaappausta valitsemalla Muokkaa Muokkaa.

Puhelimen näytön kuvaaminen

1. Pyyhkäise kahdesti alaspäin näytön yläreunasta.
  2. Valitse Näytön tallentaja .
    • Sinun on ehkä pyyhkäistävä oikealle löytääksesi sen
    • Jos et löydä sitä, valitse Muokkaa Muokkaa ja vedä Näytön tallentaja Pika-asetuksiin.
  3. Valitse, mitä haluat kuvata ja napauta Aloita. Tallennus alkaa lähtölaskennan jälkeen.
  4. Voit lopettaa tallennuksen pyyhkäisemällä alas näytön yläreunasta ja napauttamalla Näytön tallentaja ‑ilmoitusta .

Näytön tallennusten löytäminen

1. Avaa puhelimen Kuvat-sovellus Kuvat.
  2. Valitse Kirjasto ja sitten Elokuvat.

Muita lähteitä