Tag et screenshot, eller optag skærmen på din Android-enhed

Du kan tage et billede (screenshot) eller optage en video af skærmen på din telefon. Når du har taget et billede af din skærm, kan du se, redigere og dele billedet eller videoen.

Vigtigt! Nogle af disse trin fungerer kun i Android 11 og nyere. Se, hvordan du tjekker din Android-version.

Tag et screenshot

1. Åbn den skærm, du vil tage et billede af.
  2. Fremgangsmåden afhænger af, hvilken telefon du har:
    • Tryk på afbryderknappen og knappen Lydstyrke ned samtidigt.
    • Hvis det ikke virker, kan du trykke på afbryderknappen og holde den inde i et par sekunder. Tryk derefter på Screenshot.
    • Hvis ingen af disse metoder fungerer, kan du gå til telefonproducentens supportwebsite for at få hjælp.
  3. Nederst til venstre kan du se en forhåndsvisning af dit screenshot. På nogle telefoner kan du se screenshottet Skærmbillede øverst på skærmen.

Tag et rullende screenshot

Vigtigt! Disse trin fungerer på enheder, der kører Android 12 eller nyere, og på de fleste skærme, som giver dig mulighed for at rulle.
  1. Åbn den skærm, du vil tage et billede af.
  2. Tryk på afbryderknappen og knappen Lydstyrke ned samtidigt.
  3. Tryk på Medtag mere nederst på skærmen.
  4. Følg vejledningen til beskæring for at vælge det indhold, du vil medtage.

Find, del og rediger dit screenshot

Tip! Hvis du ikke har appen Fotos, har du sandsynligvis en ældre version af Android. Åbn appen Galleri på din telefon, og tryk på Albumvisning og derefter mappen Screenshots.

1. Åbn appen Fotos Fotos.
  2. Tryk på Samling Og så Screenshots.
    • Du kan dele et screenshot ved at trykke på Del Del.
    • Du kan redigere et screenshot ved at trykke på Rediger Rediger.

Optag skærmen på din telefon

1. Stryg nedad fra toppen af skærmen.
  2. Tryk på Skærmoptagelse .
    • Du skal muligvis stryge til højre for at finde denne valgmulighed.
    • Hvis du ikke kan se den, skal du trykke på Rediger Rediger og trække Skærmoptagelse til Kvikmenu.
  3. Vælg, hvad du vil optage, og tryk på Start. Optagelsen begynder efter nedtællingen.
    • Du kan vælge, om du vil optage lyd og vise tryk på skærmen, inden du starter.
  4. Du kan stoppe optagelsen ved at stryge nedad fra toppen af skærmen og trykke på notifikationen om skærmoptagelse .

Find skærmoptagelser

1. Åbn appen Fotos Fotos.
  2. Tryk på Samling og derefter Film.