Kiezen wanneer je Android-telefoon ontgrendeld kan blijven

Je kunt je telefoon in sommige situaties ontgrendeld houden, bijvoorbeeld als je telefoon in je zak zit of als je vlak bij je huis bent. Als je Ontgrendelen verlengen (voorheen Smart Lock) gebruikt, hoef je maar één keer te ontgrendelen met je pincode, patroon of wachtwoord.

Belangrijk:

Je telefoon ontgrendeld houden

1. Zorg dat je een schermvergrendeling hebt ingesteld. Meer informatie over het instellen van schermvergrendeling
  2. Open de app Instellingen op je apparaat.
  3. Tik op Beveiliging en privacy En dan Meer beveiliging en privacy En dan Extend Unlock.
  4. Voer je pincode, patroon of wachtwoord in.
  5. Kies een optie en volg de stappen op het scherm.

Belangrijk: Als Ontgrendelen verlengen aanstaat en actief is, staat er een icoon Ontgrendelen Ontgrendeld op het vergrendelscherm. Ontgrendelen verlengen houdt je apparaat maximaal 4 uur per keer ontgrendeld.

Zo vergrendel je je apparaat weer:

1. Druk tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de knop Volume omhoog.
  2. Tik op Lockdown Vergrendelen.

Ontgrendelen verlengen uitzetten

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en privacy En dan Meer beveiligingsinstellingen En dan Smart Lock.
  3. Voer je pincode, patroon of wachtwoord in.
  4. Tik op Lichaamsdetectie.
  5. Zet Lichaamsdetectie gebruiken uit.
  6. Verwijder alle veilige apparaten en plaatsen. Op sommige telefoons moet je misschien vertrouwde gezichten en Voice Match-stemmen verwijderen.
  7. Optioneel: Als u de schermvergrendeling wilt uitschakelen, bekijkt u meer informatie over de instellingen voor schermvergrendeling.

Meer informatie over vergrendelingsopties

Je telefoon ontgrendeld houden wanneer je hem bij je draagt

Lichaamsdetectie aan- of uitzetten

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en privacy en dan Meer beveiliging en privacy en dan Ontgrendelen verlengen en dan Lichaamsdetectie.
  3. Zet Lichaamsdetectie gebruiken aan of uit.

Hoe lichaamsdetectie werkt

• Nadat je het apparaat hebt ontgrendeld, blijft dit ontgrendeld zolang het waarneemt dat je het op je lichaam draagt. Als je het apparaat neerlegt (bijvoorbeeld op een tafel), kan het tot een minuut duren voordat het automatisch wordt vergrendeld.
  • Als je instapt in een auto, bus, trein of ander voertuig, kan het 5 tot 10 minuten duren voordat je apparaat wordt vergrendeld.
    Belangrijk: Als je je in een vliegtuig of boot bevindt, wordt je apparaat misschien niet automatisch vergrendeld. Zorg dat je het zo nodig handmatig vergrendelt. Meer informatie over hoe je je telefoon handmatig ontgrendeltMeer informatie over hoe je je telefoon handmatig ontgrendelt

Belangrijk: Er worden gegevens van de versnellingsmeter over je wandelpatroon opgeslagen op je apparaat om te bepalen wanneer je het apparaat bij je draagt. Als je lichaamsdetectie uitzet, worden deze gegevens door je apparaat verwijderd.

Je telefoon ontgrendeld houden wanneer hij zich op een veilige plaats bevindt

Veilige plaatsen gebruiken

Tip: Veilige plaatsen werken het beste als er een wifi-verbinding is.

Belangrijk: Je veilige plaats is een schatting

Je veilige locatie kan groter zijn dan je huis of aangepaste plaats. Hierdoor kan je apparaat ontgrendeld blijven binnen een straal van maximaal 100 meter.

Locatiesignalen kunnen worden gekopieerd of gemanipuleerd. Iemand met toegang tot gespecialiseerde apparatuur kan je apparaat ontgrendelen.

Geen meldingen meer weergeven op je vergrendelingsscherm

De lockdown-optie weergeven in je instellingen voor de aan/uit-knop

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Scherm En dan Geavanceerd En dan Weergave op vergrendelingsscherm. Als Scherm niet wordt weergegeven, tik je op Beveiliging en locatie En dan Voorkeuren schermvergrendeling.
  3. Zet Lockdown-optie weergeven aan. De lockdown-knop wordt weergegeven in de lijst met instellingen als je op de aan/uit-knop drukt.

Lockdown aanzetten

Belangrijk: De lockdown-optie werkt alleen totdat je het apparaat ontgrendelt. Als je de lockdown-optie wilt blijven gebruiken, moet je deze optie steeds opnieuw aanzetten.
  1. Druk tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de knop Volume omhoog.
  2. Tik op Lockdown. Hiermee kun je meldingen, ontgrendelen via vingerafdruk en Ontgrendelen verlengen uitzetten terwijl lockdown actief is op het vergrendelscherm.
Je thuislocatie toevoegen, verwijderen of bewerken

Je thuislocatie toevoegen

1. Tik in het menu Ontgrendelen verlengen op Veilige plaatsen.
  2. Tik op Thuis.
  3. Volg de stappen op het scherm.
Tip: Hiermee wordt je thuislocatie binnen Google geüpdatet. Bekijk meer informatie over je woonadres in Google Maps.

Je thuislocatie verwijderen

1. Tik in het menu Ontgrendelen verlengen op Veilige plaatsen.
  2. Tik op Thuis.
  3. Kies het type verwijdering:
    • Als je je woonadres niet meer wilt instellen als veilige locatie, tik je op Deze locatie uitzetten.
    • Als je je woonadres binnen Google wilt wissen, tik je op Bewerken En dan Wissen Wissen En dan Wissen.

Je thuislocatie bewerken

1. Tik in het menu Ontgrendelen verlengen op Veilige plaatsen.
  2. Tik op je thuislocatie.
  3. Tik op Bewerken En dan je woonadres of kaart.
  4. Geef het adres op dat je als thuislocatie wilt gebruiken.

Tip: Als je huis uit meerdere gebouwen op hetzelfde adres bestaat, kan de gewenste veilige plaats anders zijn dan het adres. Voor betere locatienauwkeurigheid kun je de daadwerkelijke locatie van je eigen woning binnen het complex toevoegen. Bekijk hieronder hoe je aangepaste plaatsen kunt toevoegen.

Aangepaste plaatsen toevoegen, verwijderen of bewerken

Een aangepaste plaats toevoegen

1. Tik in het menu Unlock verlengen op Veilige plaatsen.
  2. Tik op Veilige plaats toevoegen. Er wordt een kaart geopend met je huidige locatie.
    • Als je je huidige locatie wilt gebruiken, tik je op Deze locatie selecteren En dan Selecteren.
    • Tik op Zoeken Zoeken om een andere locatie te kiezen.
  3. Geef een naam op voor de veilige plaats (zoals Werk). Tik op OK.

Een aangepaste plaats bewerken of verwijderen

1. Tik in het menu Unlock verlengen op Veilige plaatsen.
  2. Kies de plaats in de lijst met veilige opties voor Unlock verlengen.
  3. Kies het type bewerking:
    • Verwijderen
    • Naam wijzigen
    • Adres bewerken
Je apparaat ontgrendeld houden als je verbinding hebt met een veilig apparaat

Een veilig bluetooth-apparaat toevoegen

1. Zorg dat bluetooth aanstaat op je apparaat. Meer informatie over hoe je bluetooth aanzet
  2. Open de app Instellingen op je apparaat.
  3. Tik op Beveiliging en privacy en dan Meer beveiliging en privacy en dan Ontgrendelen verlengen.
  4. Tik op Veilige apparaten en dan Veilig apparaat toevoegen.
  5. Tik op een apparaat in de lijst met apparaten.
    • Je kunt je telefoon of tablet langer ontgrendeld houden als deze is verbonden met een veilig apparaat, zoals een bluetooth-smartwatch of een bluetooth-speakersysteem in de auto. Je kunt beter geen apparaten gebruiken die zich altijd bij je telefoon of tablet bevinden, zoals bluetooth-toetsenborden of -cases.
  6. Optioneel: Als je een bluetooth-apparaat wilt verwijderen, tik je op het apparaat dat je wilt verwijderen. Tik dan op Verwijderen.
  7. Ontgrendel je apparaat. Als je apparaat is verbonden met het veilige apparaat, blijft het ontgrendeld.

Belangrijk: Gebruik alleen vertrouwde bluetooth-apparaten.

Het is mogelijk dat iemand je apparaat ontgrendeld kan houden door je bluetooth-verbinding na te bootsen.

Als je een melding krijgt op je apparaat: Als je apparaat niet kan vaststellen of je een beveiligde verbinding gebruikt, krijg je een melding. Je moet misschien je apparaat ontgrendelen.

Het bereik van bluetooth-verbindingen kan verschillen. Het bereik is afhankelijk van factoren zoals het model van je apparaat, het gekoppelde bluetooth-apparaat en de omgeving. De bluetooth-verbinding kan tot 100 meter werken. Als iemand je telefoon of tablet pakt terwijl deze zich in de buurt van je veilige apparaat bevindt en je veilige apparaat het apparaat heeft ontgrendeld, heeft deze persoon mogelijk toegang tot je apparaat.

Oudere Android-versies

Als je Android 9 of lager gebruikt, kun je deze opties misschien op je apparaat vinden.

'Oké Google' gebruiken
Zeg 'Oké Google' vanuit een beveiligd vergrendelingsscherm. Als we het geluid van je stem herkennen, kun je Google vragen acties voor je uit te voeren of sites te bezoeken zonder je telefoon handmatig te ontgrendelen. Meer informatie over hoe je 'Oké Google' kunt aanzetten.
Een vertrouwd gezicht instellen, verbeteren of verwijderen

Belangrijk: Deze methode is minder veilig dan een pincode, patroon of wachtwoord. Iemand die op je lijkt, kan je telefoon mogelijk ook ontgrendelen.

Een vertrouwd gezicht instellen en gebruiken

1. Tik in het menu Smart Lock op Vertrouwd gezicht.
  2. Tik op Instellen en volg de stappen op het scherm. Nadat je een vertrouwd gezicht hebt ingesteld, zoekt je telefoon naar je gezicht zodra je de telefoon aanzet. Als je wordt herkend, wordt de telefoon ontgrendeld.
    • Smart Lock slaat geen foto's van je op. De gegevens die worden gebruikt om je gezicht te herkennen, worden alleen op je telefoon opgeslagen. Deze gegevens kunnen niet worden gezien of gebruikt door apps en er wordt geen back-up van deze gegevens opgeslagen op servers van Google.

Tip: Als je telefoon je gezicht zoekt, zie je het icoon Vertrouwd gezicht Vertrouwd gezicht. Als je telefoon je gezicht niet herkent, kun je de telefoon ontgrendelen met je pincode, patroon of wachtwoord.

De gezichtsherkenning van je telefoon verbeteren

1. Tik in het menu Smart Lock op Vertrouwd gezicht.
  2. Tik op Gezichtsvergelijking verbeteren.
  3. Tik op Volgende en volg de stappen op het scherm.

Een vertrouwd gezicht verwijderen

1. Tik in het menu Smart Lock op Vertrouwd gezicht.
  2. Tik op Vertrouwd gezicht verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen wanneer je wordt gevraagd of je het vertrouwde gezicht wilt verwijderen.