Bluetooth-yhteyden muodostaminen Android-laitteella

Voit yhdistää joitakin laitteita puhelimeesi langattomasti Bluetoothin avulla. Kun olet yhdistänyt Bluetooth-laitteen ensimmäistä kertaa, laitteet voivat muodostaa yhteyksiä automaattisesti. Jos puhelimesi on yhteydessä toiseen laitteeseen Bluetoothin kautta, näytön yläosassa näkyy Bluetooth-kuvake BluetoothLue lisää Bluetooth-laitteen yhdistämisestä.

Tärkeää:

Bluetoothin laittaminen päälle tai pois päältä Asetukset-sovelluksesta

1. Pyyhkäise alas näytön yläreunasta.
  2. Valitse Bluetooth Bluetooth.

Vinkki: Voit säästää akkua poistamalla Bluetoothin käytöstä, kun et tarvitse sitä. Bluetooth ei ole päällä lentokonetilassa.

Vaihe 1: Yhdistä Bluetooth-laite laitepariksi

Tärkeää: Laitepari pysyy voimassa, kunnes se poistetaan.

Vaihtoehto 1: Asetukset-sovelluksen kautta (kaikki Bluetooth-laitteet)
  1. Pyyhkäise alas näytön yläreunasta.
  2. Kosketa Bluetoothia Bluetooth pitkään.
  3. Valitse Muodosta uusi laitepari.
    • Jos et näe Muodosta uusi laitepari ‑kohtaa, tarkista Käytettävissä olevat laitteet tai valitse Lisää Lisää ja sitten Päivitä.
  4. Kosketa sen Bluetooth-laitteen nimeä, jonka haluat yhdistää laitepariksi.
  5. Seuraa ohjeita näytöllä.
Vinkki: Jos sinulta pyydetään tunnuskoodia, mutta et tiedä sitä, kokeile yleisimpiä koodeja 0000 ja 1234.
Vaihtoehto 2: Ilmoitusten kautta (pikaparia tukevat lisälaitteet)
  1. Varmista nämä:
    • Bluetooth-laitteesi tukee pikaparia. Jos lisälaite tukee pikaparia, se mainitaan pakkauksessa. Monien laitteiden pakkauksessa lukee myös "Made by Google" tai "Made For Google". Etsi lisävarusteita Google Storesta.
    • Puhelimen tai tabletin käyttöjärjestelmä on Android 6.0 tai uudempi.
    • Puhelimen tai tabletin Bluetooth ja sijainti ovat päällä.
  2. Käynnistä pikaparia käyttävä lisälaite ja laita se parinmuodostustilaan. Varmista, että lisälaite on lähellä puhelinta tai tablettia.
  3. Kun näet ilmoituksen, valitse Muodosta pari napauttamalla.
  4. Näet Laite yhdistetty- tai Pari muodostettu ‑ilmoituksen.
  5. Jos lisälaite on otettava käyttöön valitse Ota käyttöön nyt.
Vinkki: Jos et näe ilmoitusta, avaa puhelimella Asetukset-sovellus ja valitse Yhdistetyt laitteet. Valitse Saatavilla olevat laitteet ‑kohdasta laite, jonka haluat lisätä pariksi. Katso lisätietoja kohdasta Pikaparia tukevat lisälaitteet.

Vaihe 2: Muodosta yhteys

1. Pyyhkäise alas näytön yläreunasta.
  2. Varmista, että Bluetooth on päällä.
  3. Kosketa Bluetoothia Bluetooth pitkään.
  4. Valitse laitepariluettelosta laite, joka on liitetty laitepariksi, mutta johon ei ole vielä muodostettu yhteyttä.
  5. Kun Bluetooth-laite on yhdistetty puhelimeesi, se näkyy luettelossa yhdistettynä.

Bluetooth-lisälaitteen käyttöönotto, laiteparin poistaminen tai etsiminen

Laiteparin poistaminen ja Bluetooth-laitteen toimintojen valitseminen ja nimen muuttaminen
  1. Pyyhkäise alas näytön yläreunasta.
  2. Kosketa Bluetoothia Bluetooth pitkään.
    • Jos näet lisälaitteen Käytettävissä olevat medialaitteet ‑kohdassa, valitse laitteen nimen vierestä Asetukset Asetukset.
    • Jos Käytettävissä olevat medialaitteet ‑kohdassa ei näy lisälaitteita, valitse Näytä kaikki. Valitse lisälaitteen nimen vierestä Asetukset Asetukset.
  3. Tee muutos:
    • Vaihda lisälaitteen nimeä: Valitse yläreunasta Muokkaa Muokkaa asetusta, kynäkuvake.
    • Katkaise yhteys: Valitse Katkaise yhteys Poista.
    • Poista laite kokonaan puhelimesta: Valitse unohda Tyhjennä.
    • Joillakin laitteilla voit laittaa muita asetuksia päälle tai pois päältä.
Vinkki: Jos tabletilla on useita käyttäjiä, he kaikki voivat muokata yleisiä Bluetooth-asetuksia.
Puhelimen tai tabletin Bluetooth-nimen muuttaminen
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet Ja sitten Yhteysasetukset Ja sitten Bluetooth.
  3. Varmista, että Bluetooth on päällä.
  4. Valitse Laitteen nimi.
  5. Lisää uusi nimi.
  6. Valitse Nimeä uudelleen.
Pikaparia tukevat lisälaitteet
Tärkeää: Kun muodostat pikapariyhteyden, Bluetooth-lisälaitteet yhdistetään Google-tiliisi. Muut verkkoon yhdistetyt laitteesi voivat automaattisesti tunnistaa äskettäin lisättyjä lisälaitteita ja kehottaa sinua muodostamaan laiteparin niiden kanssa.
  1. Avaa Asetukset-sovellus puhelimella tai tabletilla.
  2. Valitse Google ja sitten Laitteet ja jakaminen ja sitten Laitteet ja sitten Laita Etsi laitteita lähistöltä pois päältä.
Vinkki: Jos haluat tallentaa laitteita automaattisesti, laita päälle Tallenna laitteet automaattisesti.

Miten Pikapari käsittelee dataasi (vain Pikapari-lisävarusteet)

Google kerää tietoja, joiden avulla Bluetooth-laitteet voidaan liittää nopeasti Google-tiliäsi käyttävien laitteiden pariksi. Osa näistä toiminnoista käyttää Google Play Palveluita. Pikapari kerää esimerkiksi

• henkilökohtaisia tietoja (esim. nimi, jonka annat Bluetooth-laitteelle käyttöönoton yhteydessä) toimintoja varten
  • tulosdataa ja käyttötietoja analytiikkaa varten.

Pikaparin poistaminen käytöstä

Pikaparin keräämä data salataan siirron ajaksi. Voit poistaa kerätyn datan, kun poistat Pikaparin käytöstä.

1. Avaa puhelimella tai tabletilla Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Google ja sitten Laitteet ja jakaminen ja sitten Laitteet ja sitten laita Etsi laitteita lähistöltä pois päältä.

Muita lähteitä