Bluetooth-yhteyden muodostaminen Android-laitteella

Voit yhdistää joitakin laitteita puhelimeesi langattomasti Bluetoothin avulla. Kun olet yhdistänyt Bluetooth-laitteen ensimmäistä kertaa, laitteet voivat muodostaa laitepareja automaattisesti. Jos puhelimesi on yhteydessä toiseen laitteeseen Bluetoothin kautta, näytön yläosassa näkyy Bluetooth-kuvake Bluetooth.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 10:tä tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Bluetooth-yhteyden ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

1. Pyyhkäise alas näytön yläreunasta.
  2. Valitse Bluetooth Bluetooth.

Vinkki: Voit säästää akkua poistamalla Bluetoothin käytöstä, kun et tarvitse sitä. Bluetooth ei ole käytössä lentokonetilassa.

Vaihe 1: Yhdistä Bluetooth-laite laitepariksi

Tärkeää: Laitepari pysyy voimassa, kunnes se poistetaan.

Vaihtoehto 1: Asetukset-sovelluksen kautta (kaikki Bluetooth-laitteet)
Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.
  1. Pyyhkäise alas näytön yläreunasta.
  2. Kosketa Bluetoothia Bluetooth pitkään.
  3. Valitse Muodosta uusi laitepari.
    • Jos et näe Muodosta uusi laitepari ‑kohtaa, tarkista Käytettävissä olevat laitteet tai valitse Lisää Lisää ja sitten Päivitä.
  4. Kosketa sen Bluetooth-laitteen nimeä, jonka haluat yhdistää laitepariksi.
  5. Seuraa ohjeita näytöllä.
Vinkki: Jos sinulta pyydetään tunnuskoodia, mutta et tiedä sitä, kokeile yleisimpiä koodeja 0000 ja 1234.
Vaihtoehto 2: Ilmoitusten kautta (nopeaa parinmuodostusta tukevat lisävarusteet)
Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.
  1. Varmista nämä:
    • Bluetooth-laitteesi tukee nopeaa parinmuodostusta Jos lisävaruste tukee nopeaa parinmuodostusta, se mainitaan laitteen pakkauksessa. Monien laitteiden pakkauksessa lukee myös "Made by Google" tai "Made For Google". Etsi lisävarusteita Google Storesta
    • Puhelimessa on Android 6.0 tai uudempi
    • Puhelimesi Bluetooth ja sijainti ovat päällä
  2. Käynnistä nopeaa parinmuodostusta käyttävä lisälaite ja laita se parinmuodostustilaan. Varmista, että lisälaite on lähellä puhelinta tai tablettia.
  3. Kun näet ilmoituksen, valitse Muodosta pari napauttamalla.
  4. Näet Laite yhdistetty- tai Pari muodostettu ‑ilmoituksen.
  5. Jos lisälaite on määritettävä, valitse Määritä nyt.
Vihje: Jos et näe ilmoitusta, avaa puhelimesi asetussovellus ja valitse Yhdistetyt laitteet. Valitse Lähellä olevat laitteet ‑kohdasta laite, jonka haluat lisätä pariksi.

Vaihe 2: Muodosta yhteys

1. Pyyhkäise alas näytön yläreunasta.
  2. Varmista, että Bluetooth on päällä.
  3. Kosketa Bluetoothia Bluetooth pitkään.
  4. Valitse laitepariluettelosta laite, joka on liitetty laitepariksi, mutta johon ei ole vielä muodostettu yhteyttä.
  5. Kun Bluetooth-laite on yhdistetty puhelimeesi, se näkyy luettelossa yhdistettynä.

Bluetooth-laitteen määrittäminen, poistaminen laiteparista tai nimeäminen uudelleen

Laiteparin poistaminen ja Bluetooth-laitteen toimintojen valitseminen ja nimen muuttaminen
Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.
  1. Pyyhkäise alas näytön yläreunasta.
  2. Kosketa Bluetoothia Bluetooth pitkään.
    • Jos näet lisälaitteen Käytettävissä olevat medialaitteet ‑kohdassa, valitse laitteen nimen vierestä Asetukset Asetukset.
    • Jos Käytettävissä olevat medialaitteet ‑kohdassa ei näy lisälaitteita, valitse Näytä kaikki. Valitse lisälaitteen nimen vierestä Asetukset Asetukset.
  3. Tee muutos:
    • Vaihda lisälaitteen nimeä: Valitse yläreunasta Muokkaa .
    • Katkaise yhteys: Valitse Katkaise yhteys Poista.
    • Poista laite kokonaan puhelimesta: Valitse unohda Tyhjennä.
    • Joillakin laitteilla voit laittaa muita asetuksia päälle tai pois päältä.
Vinkki: Jos tabletilla on useita käyttäjiä, he kaikki voivat muokata yleisiä Bluetooth-asetuksia.
Puhelimen tai tabletin Bluetooth-nimen muuttaminen
  1. Pyyhkäise alas näytön yläreunasta.
  2. Varmista, että Bluetooth on päällä.
  3. Kosketa Bluetoothia Bluetooth pitkään.
  4. Valitse Laitteen nimi.
    • Jos et näe Laitteen nimi -kohtaa, valitse Lisää Lisää ja sitten Nimeä tämä laite uudelleen.
  5. Lisää uusi nimi.
  6. Valitse Nimeä uudelleen.