Bluetooth-yhteyden muodostaminen Android-laitteella

Jos haluat muodostaa yhteyden Bluetoothin kautta, laita ensin laitteen Bluetooth päälle. Kun käytät uutta Bluetooth-laitetta ensimmäisen kerran, yhdistä se laitteen pariksi. Laiteparin muodostamisen jälkeen laitteet voivat yhdistää toisiinsa automaattisesti.

Tärkeää: Jos tabletilla on useita käyttäjiä, he kaikki voivat muokata yleisiä Bluetooth-asetuksia.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 10:tä tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Bluetooth-yhteyden ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet Ja sitten Yhteysasetukset Ja sitten Bluetooth. Jos Yhteysasetukset-painiketta ei näy, siirry vaiheeseen 3.
  3. Aseta Bluetooth päälle tai pois päältä.

Vinkki: Voit säästää akkua poistamalla Bluetoothin käytöstä, kun et tarvitse sitä. Bluetooth ei ole käytössä lentokonetilassa.

Laiteparin ja yhteyden muodostus Bluetooth-laitteella

Bluetooth-laite täytyy yhdistää laitteen pariksi, ennen kuin siihen voi muodostaa yhteyden. Laitepari pysyy voimassa, kunnes se poistetaan.

Kun Bluetooth-asetukset ovat avoinna, lähellä olevat laitteet voivat havaita puhelimesi.

Vaihtoehto 1: Asetukset-sovelluksen kautta (kaikki Bluetooth-laitteet)

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.

Vaihe 1: Parinmuodostus

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet Ja sitten Yhteysasetukset Ja sitten Bluetooth. Varmista, että Bluetooth on päällä. Jos Yhteysasetukset-painiketta ei näy, siirry vaiheeseen 3.
  3. Valitse Muodosta uusi laitepari. If you don't see "Pair new device," you're using a different Android version. Look under "Available devices." If needed, tap More Lisää Ja sitten Refresh.
  4. Kosketa sen Bluetooth-laitteen nimeä, jonka haluat yhdistää laitepariksi puhelimesi tai tablettisi kanssa.
  5. Noudata näytöllä näkyviä ohjeita.

Vinkki: Jos sinulta pyydetään tunnuskoodia, mutta et tiedä sitä, kokeile yleisimpiä koodeja 0000 ja 1234.

Vaihe 2: Yhdistäminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet Ja sitten Yhteysasetukset Ja sitten Bluetooth. Jos Yhteysasetukset-painiketta ei näy, siirry vaiheeseen 3.
  3. Varmista, että Bluetooth on päällä.
  4. Valitse laitepariluettelosta laite, joka on liitetty laitepariksi, mutta johon ei ole vielä muodostettu yhteyttä.
  5. Kun Bluetooth-laite on yhdistetty puhelimeesi, se näkyy luettelossa yhdistettynä.

Vinkki: Jos puhelimesi on Bluetooth-yhteydessä johonkin, näytön yläosassa näkyy Bluetooth-kuvake Bluetooth.

Vaihtoehto 2: Ilmoitusten kautta (nopeaa parinmuodostusta tukevat lisävarusteet)

Jos lisävaruste tukee nopeaa parinmuodostusta, se mainitaan laitteen pakkauksessa. Monien laitteiden pakkauksessa lukee myös "Made by Google" tai "Made For Google".  Etsi lisävarusteita Google Storesta.

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.

Vaihe 1: Parinmuodostus

1. Varmista, että
    • Bluetooth-laitteesi tukee nopeaa parinmuodostusta
    • laitteessasi on Android 6.0 tai uudempi
    • puhelimesi Bluetooth ja sijainti ovat päällä.
  2. Käynnistä nopeaa parinmuodostusta käyttävä lisälaite ja laita se parinmuodostustilaan. Varmista, että lisälaite on lähellä puhelinta tai tablettia.
  3. Kun näet ilmoituksen, valitse Muodosta pari napauttamalla.
  4. Näet Laite yhdistetty- tai Pari muodostettu ‑ilmoituksen.
  5. Jos lisälaite on määritettävä, valitse Määritä nyt.

Vihje: Jos et näe ilmoitusta, avaa puhelimesi asetussovellus ja valitse Yhdistetyt laitteet. Valitse Lähellä olevat laitteet ‑kohdasta laite, jonka haluat lisätä pariksi.

Vaihe 2: Yhdistäminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet Ja sitten Yhteysasetukset Ja sitten Bluetooth. Jos Yhteysasetukset-painiketta ei näy, siirry vaiheeseen 3.
  3. Varmista, että Bluetooth on päällä.
  4. Valitse laitepariluettelosta laite, joka on liitetty laitepariksi, mutta johon ei ole vielä muodostettu yhteyttä.
  5. Kun Bluetooth-laite on yhdistetty puhelimeesi, se näkyy luettelossa yhdistettynä.

Vinkki: Jos puhelimesi on Bluetooth-yhteydessä johonkin, näytön yläosassa näkyy Bluetooth-kuvake Bluetooth.

Bluetooth-laitteen määrittäminen, poistaminen laiteparista tai nimeäminen uudelleen

Jos Bluetooth-laitteella voi tehdä monia asioita, kuten soittaa puheluja ja kuunnella musiikkia, voit valita kullakin laitteella käytetyt toiminnot.

Laitteellasi on Bluetooth-nimi, jonka muut laitteet näkevät Bluetooth-yhteyttä muodostettaessa. Voit vaihtaa laitteesi Bluetooth-nimen.

Laiteparin poistaminen ja Bluetooth-laitteen toimintojen valitseminen ja nimen muuttaminen

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet Ja sitten Yhteysasetukset Ja sitten Bluetooth. Jos Yhteysasetukset-painiketta ei näy, siirry vaiheeseen 3.
  3. Varmista, että Bluetooth on päällä.
  4. Kaksoisnapauta Takaisin-nuolta Edellinen vasemmasta yläkulmasta.
  5. Avaa Bluetooth-lisälaitteen asetukset:
    • Jos näet lisälaitteen Käytettävissä olevat medialaitteet ‑kohdassa, valitse sen nimen vierestä Asetukset Asetukset.
    • Jos aiemmin liitettyjä lisälaitteita ei näy, valitse Näytä kaikki. Valitse lisälaitteen nimen vierestä Asetukset Asetukset.
  6. Tee muutos:
    • Vaihda lisälaitteen nimeä: Valitse yläreunasta Muokkaa .
    • Katkaise yhteys: Valitse Katkaise yhteys Poista.
    • Poista laite kokonaan puhelimesta: Valitse unohda Tyhjennä.
    • Joillakin laitteilla voit asettaa muita asetuksia päälle tai pois päältä.
Puhelimen tai tabletin Bluetooth-nimen muuttaminen

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet Ja sitten Yhteysasetukset Ja sitten Bluetooth. Jos Yhteysasetukset-painiketta ei näy, siirry vaiheeseen 3.
  3. Varmista, että Bluetooth on päällä.
  4. Valitse Laitteen nimi. Jos Laitteen nimi ‑kohtaa ei näy, käytössäsi on jokin muu Android-versio. Valitse Lisää Lisää Ja sitten Nimeä tämä laite uudelleen.
  5. Lisää uusi nimi.
  6. Valitse Nimeä uudelleen.