Bluetooth-yhteyden muodostaminen Android-laitteella

Voit yhdistää joitakin laitteita puhelimeesi langattomasti Bluetoothin avulla. Kun olet yhdistänyt Bluetooth-laitteen ensimmäistä kertaa, laitteet voivat muodostaa laitepareja automaattisesti. Jos puhelimesi on yhteydessä toiseen laitteeseen Bluetoothin kautta, näytön yläosassa näkyy Bluetooth-kuvake Bluetooth.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 10:tä tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Bluetooth-yhteyden ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet Ja sitten Yhteysasetukset Ja sitten Bluetooth. Jos et näe Yhteysasetukset-kohtaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  3. Aseta Bluetooth päälle tai pois päältä.

Vinkki: Voit säästää akkua poistamalla Bluetoothin käytöstä, kun et tarvitse sitä. Bluetooth ei ole käytössä lentokonetilassa.

Vaihe 1: Yhdistä Bluetooth-laite laitepariksi

Tärkeää: Laitepari pysyy voimassa, kunnes se poistetaan.

Vaihtoehto 1: Asetukset-sovelluksen kautta (kaikki Bluetooth-laitteet)

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet Ja sitten Yhteysasetukset Ja sitten Bluetooth. Varmista, että Bluetooth on päällä. Jos et näe Yhteysasetukset-kohtaa, siirry seuraavaan vaiheeseen. Kun Bluetooth-asetukset ovat avoinna, lähellä olevat laitteet voivat löytää puhelimesi.
  3. Valitse Muodosta uusi laitepari. Jos Muodosta uusi laitepari ‑painiketta ei näy, käytössäsi on jokin muu Android-versio. Siirry Saatavilla olevat laitteet ‑kohtaan. Valitse tarvittaessa Lisää Lisää Ja sitten Päivitä.
  4. Kosketa sen Bluetooth-laitteen nimeä, jonka haluat yhdistää laitepariksi puhelimesi tai tablettisi kanssa.
  5. Noudata näytöllä näkyviä ohjeita.

Vinkki: Jos sinulta pyydetään tunnuskoodia, mutta et tiedä sitä, kokeile yleisimpiä koodeja 0000 ja 1234.

Vaihtoehto 2: Ilmoitusten kautta (nopeaa parinmuodostusta tukevat lisävarusteet)

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.

1. Varmista nämä:
    • Bluetooth-laitteesi tukee nopeaa parinmuodostusta Jos lisävaruste tukee nopeaa parinmuodostusta, se mainitaan laitteen pakkauksessa. Monien laitteiden pakkauksessa lukee myös "Made by Google" tai "Made For Google". Etsi lisävarusteita Google Storesta
    • Puhelimessa on Android 6.0 tai uudempi
    • Puhelimesi Bluetooth ja sijainti ovat päällä
  2. Käynnistä nopeaa parinmuodostusta käyttävä lisälaite ja laita se parinmuodostustilaan. Varmista, että lisälaite on lähellä puhelinta tai tablettia.
  3. Kun näet ilmoituksen, valitse Muodosta pari napauttamalla.
  4. Näet Laite yhdistetty- tai Pari muodostettu ‑ilmoituksen.
  5. Jos lisälaite on määritettävä, valitse Määritä nyt.

Vihje: Jos et näe ilmoitusta, avaa puhelimesi asetussovellus ja valitse Yhdistetyt laitteet. Valitse Lähellä olevat laitteet ‑kohdasta laite, jonka haluat lisätä pariksi.

Vaihe 2: Muodosta yhteys

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet Ja sitten Yhteysasetukset Ja sitten Bluetooth. Jos et näe Yhteysasetukset-kohtaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  3. Varmista, että Bluetooth on päällä.
  4. Valitse laitepariluettelosta laite, joka on liitetty laitepariksi, mutta johon ei ole vielä muodostettu yhteyttä.
  5. Kun Bluetooth-laite on yhdistetty puhelimeesi, se näkyy luettelossa yhdistettynä.

Bluetooth-laitteen määrittäminen, poistaminen laiteparista tai nimeäminen uudelleen

Laiteparin poistaminen ja Bluetooth-laitteen toimintojen valitseminen ja nimen muuttaminen

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet Ja sitten Yhteysasetukset Ja sitten Bluetooth. Jos et näe Yhteysasetukset-kohtaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  3. Avaa Bluetooth-lisälaitteen asetukset:
    • Jos näet lisälaitteen Käytettävissä olevat medialaitteet ‑kohdassa, valitse sen nimen vierestä Asetukset Asetukset.
    • Jos aiemmin liitettyjä lisälaitteita ei näy, valitse Näytä kaikki. Valitse lisälaitteen nimen vierestä Asetukset Asetukset.
  4. Tee muutos:
    • Vaihda lisälaitteen nimeä: Valitse yläreunasta Muokkaa .
    • Katkaise yhteys: Valitse Katkaise yhteys Poista.
    • Poista laite kokonaan puhelimesta: Valitse unohda Tyhjennä.
    • Joillakin laitteilla voit asettaa muita asetuksia päälle tai pois päältä.
Vinkki: Jos tabletilla on useita käyttäjiä, he kaikki voivat muokata yleisiä Bluetooth-asetuksia.
Puhelimen tai tabletin Bluetooth-nimen muuttaminen
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet Ja sitten Yhteysasetukset Ja sitten Bluetooth. Jos et näe Yhteysasetukset-kohtaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  3. Varmista, että Bluetooth on päällä.
  4. Valitse Laitteen nimi. Jos Laitteen nimi ‑kohtaa ei näy, käytössäsi on jokin muu Android-versio. Valitse Lisää Lisää Ja sitten Nimeä tämä laite uudelleen.
  5. Lisää uusi nimi.
  6. Valitse Nimeä uudelleen.