Connectar-se per Bluetooth en un dispositiu Android

Pots utilitzar el Bluetooth per connectar dispositius al teu telèfon sense cables. Després de vincular un dispositiu Bluetooth per primera vegada, els dispositius poden vincular-se automàticament. Si el telèfon està connectat a algun dispositiu per Bluetooth, veuràs la icona del Bluetooth Bluetooth a la part superior de la pantalla.

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 10 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

Activar o desactivar el Bluetooth

1. Llisca cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. Toca Bluetooth Bluetooth.

Consell: per estalviar bateria, desactiva el Bluetooth quan no el facis servir (en mode d'avió es desactiva).

Pas 1: vincula un accessori Bluetooth

Important: els dispositius continuen vinculats fins que no els desvincules.

Opció 1: utilitzar l'aplicació Configuració (tots els accessoris Bluetooth)
Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.
  1. Llisca cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. Mantén premuda la icona del Bluetooth Bluetooth.
  3. Toca Vincula un dispositiu nou.
    • Si no trobes aquesta opció, marca la secció "Dispositius disponibles" o toca Més Més i després Actualitza.
  4. Toca el nom del dispositiu Bluetooth que vols vincular al dispositiu.
  5. Segueix les instruccions en pantalla.
Consell: si necessites una contrasenya i no en tens, prova 0000 o 1234; són les contrasenyes més comunes.
Opció 2: utilitzar notificacions (només amb accessoris amb vinculació ràpida)
Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.
  1. Fes les comprovacions següents:
    • L'accessori Bluetooth funciona amb vinculació ràpida. A les capses dels accessoris s'indica si funcionen amb vinculació ràpida. En moltes també s'indica si són "Made by Google" o "Made For Google". Trobar accessoris a Google Store
    • El telèfon utilitza Android 6.0 o una versió posterior.
    • El telèfon té el Bluetooth i la ubicació activats.
  2. Encén l'accessori amb vinculació ràpida i activa el mode de vinculació. Comprova que l'accessori estigui a prop del telèfon o de la tauleta.
  3. Quan rebis una notificació, toca l'opció Toca per vincular.
  4. Rebràs una notificació amb el missatge "Dispositiu connectat" o "Vinculació completada".
  5. Si has de configurar l'accessori, toca Configura ara.
Consell: si no reps cap notificació, obre l'aplicació Configuració del telèfon i toca Dispositius connectats. A "Dispositius propers", toca el dispositiu que vulguis vincular.

Pas 2: connecta el dispositiu

1. Llisca cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. Comprova que el Bluetooth estigui activat.
  3. Mantén premuda la icona del Bluetooth Bluetooth.
  4. A la llista de dispositius vinculats, toca un dispositiu vinculat que no estigui connectat.
  5. Quan el telèfon i el dispositiu Bluetooth estiguin connectats, el dispositiu es mostrarà a la llista com a connectat.

Configurar, desvincular o canviar el nom d'un accessori Bluetooth

Desvincular els accessoris Bluetooth, canviar-ne el nom o seleccionar-hi accions
Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.
  1. Llisca cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. Mantén premuda la icona de Bluetooth Bluetooth.
    • Si l'accessori es mostra a "Dispositius multimèdia disponibles", al costat del nom del dispositiu, toca Configuració Configuració.
    • Si no hi ha cap accessori a "Dispositius connectats prèviament", toca Mostra-ho tot. Al costat del nom de l'accessori, toca Configuració Configuració.
  3. Per fer-hi canvis, segueix aquests passos:
    • Per canviar el nom de l'accessori, toca Edita  a la part superior.
    • Per desconnectar-lo, toca Desconnecta Suprimeix.
    • Per suprimir completament el dispositiu del telèfon, toca Oblida Esborra.
    • En alguns dispositius pots activar o desactivar altres opcions de configuració.
Consell: en una tauleta compartida entre diverses persones, totes poden canviar la configuració general del Bluetooth.
Canviar el nom de Bluetooth del telèfon o de la tauleta
  1. Llisca cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. Comprova que el Bluetooth estigui activat.
  3. Mantén premuda la icona del Bluetooth Bluetooth.
  4. Toca Nom del dispositiu.
    • Si no trobes aquesta opció, toca Més Més i després Canvia el nom del dispositiu.
  5. Introdueix un nom nou.
  6. Toca Canvia el nom.

Articles relacionats