Ansluta till Wi-Fi-nätverk på Android-enheter

Du kan ändra hur och när enheten ansluter till wifi.

När wifi är aktiverat ansluter enheten automatiskt till wifi-nätverk i närheten som du har anslutit till tidigare. Du kan också ställa in enheten på att automatiskt aktivera wifi nära sparade nätverk.

Obs!

Aktivera och ansluta

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
  3. Tryck på ett nätverk i listan. Vid lösenordsskyddade nätverk visas ett lås Lås.

Tips! När du har anslutit sparas nätverket. När din enhet är i närheten och wifi är aktiverat ansluter enheten automatiskt till nätverket.

Ansluta via avisering
När Wi-Fi har aktiverats får du en avisering när ett offentligt nätverk av hög kvalitet är tillgängligt. Använd aviseringarna så här:
  • Om du vill ansluta till nätverket trycker du på Anslut.
  • Om du vill ändra wifi-inställningarna trycker du på Alla nätverk.
  • Om du inte vill få aviseringar om det nätverket tar du bort aviseringen. Läs om hur du styr aviseringarna.
Ansluta från internetpanelen
  1. Svep uppifrån och ned på skärmen.
  2. Tryck på Internet.
  3. Välj ett nätverk i panelen som visas.
Tips! För att få en bättre anslutning kan du snabbt byta till ett annat nätverk via internetpanelen. Inställningen sparas tillfälligt.
Jämföra nätverks styrka
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
  3. Nätverkets signalstyrka visas på wifi-ikonen Wi-Fi. Ju starkare signalen är, desto mer av ikonen är fylld.
Återställa en internetanslutning
Obs! Om du återställer anslutningen när ett telefon- eller videosamtal pågår avslutas samtalet.
  1. Svep uppifrån och ned på skärmen.
  2. Tryck länge på Internet.
  3. Tryck på Återställ .

Koppla från wifi på enheten

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
  3. Tryck på Wifi-inställningar Inställningar bredvid det anslutna wifi-nätverket följt av Koppla från.

Ändra, lägga till, dela eller ta bort sparade nätverk

Ändra ett sparat nätverk

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
    • Byt mellan nätverk i listan genom att trycka på ett nätverksnamn.
    • Om du vill ändra inställningarna för ett nätverk trycker du på nätverket.
Lägga till ett sparat nätverk

Alternativ 1: Vänta på att nätverkslistan ska läsas in igen

Om nätverket du vill ha inte visas, men finns i närheten, väntar du tills listan uppdateras.

Alternativ 2: Lägg till nätverket

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
  3. Tryck på Lägg till nätverk längst ned.
    • Du kan behöva ange nätverksnamn (SSID) och säkerhetsuppgifter.
  4. Tryck på Spara.

Dela wifi-information från appen Inställningar

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
  3. Tryck på ditt wifi-nätverk följt av Dela.
  4. En QR-kod visas på enheten. Din vän kan ansluta till samma nätverk genom att skanna koden med en annan enhet.
Ta bort ett sparat nätverk

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
  3. Tryck länge på ett sparat nätverk.
  4. Tryck på Glöm.