Verbinding maken met wifi-netwerken op je Android-apparaat

Je kunt zelf bepalen hoe je wifi gebruikt door te wijzigen hoe en wanneer je apparaat verbinding maakt.

Als wifi aanstaat, maakt je apparaat automatisch verbinding met wifi-netwerken in de buurt waarmee je eerder verbonden bent geweest. Je kunt je apparaat ook instellen zodat wifi automatisch wordt aangezet wanneer je in de buurt van opgeslagen netwerken komt.

Belangrijk:

Inschakelen en verbinding maken

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Internet.
  3. Tik op een netwerk in de lijst. Netwerken waarvoor een wachtwoord is vereist, hebben een hangsloticoon Vergrendelen.

Tip: Nadat je verbinding hebt gemaakt, wordt het netwerk opgeslagen. Als je apparaat in de buurt is en wifi aanstaat, maakt je apparaat automatisch verbinding met dit netwerk.

Verbinding maken via meldingen
Als wifi aanstaat, krijg je meldingen van beschikbare, openbare netwerken van hoge kwaliteit. Met deze meldingen kun je het volgende:
  • Tik op Verbinden om verbinding te maken met het netwerk.
  • Tik op Alle netwerken om de wifi-instellingen te wijzigen.
  • Als je geen meldingen voor dat netwerk wilt ontvangen, wis je de melding. Meer informatie over het beheren van meldingen
Verbinding maken vanuit het internetvenster
  1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op Internet.
  3. Selecteer een netwerk in het venster dat verschijnt.
Tip: Voor een betere verbinding kun je het internetvenster gebruiken om snel naar een ander netwerk te schakelen. Je voorkeur wordt tijdelijk opgeslagen.
Sterkte van netwerken vergelijken
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Internet.
  3. De signaalsterkte van het netwerk staat op het wifi-icoon Wifi. Hoe voller het icoon, hoe sterker het signaal.
Je internetverbinding resetten
Belangrijk: Als je je verbinding reset terwijl je een telefoon- of videogesprek voert, wordt het gesprek beëindigd.
  1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op Internet en houd vast.
  3. Tik op Resetten .

De wifi-verbinding op je apparaat verbreken

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Internet.
  3. Tik naast je verbonden wifi-netwerk op Wifi-instellingen Instellingen en dan Verbinding verbreken.

Opgeslagen netwerken toevoegen, delen of verwijderen

Een opgeslagen netwerk wijzigen

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Internet.
    • Als je tussen vermelde netwerken wilt schakelen, tik je op een netwerknaam.
    • Als je de netwerkinstellingen wilt wijzigen, tik je op het netwerk.
Een opgeslagen netwerk toevoegen

Optie 1: Wacht tot de netwerklijst opnieuw is geladen

Als het gewenste netwerk niet wordt weergegeven maar wel in de buurt is, wacht u tot de lijst wordt vernieuwd.

Optie 2: Een netwerk toevoegen

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Internet.
  3. Tik onderaan de lijst op Netwerk toevoegen.
    • Misschien moet je de netwerknaam (SSID) en beveiligingsgegevens opgeven.
  4. Tik op Opslaan.

Wifi-gegevens delen via de app Instellingen

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Internet.
  3. Tik op je wifi-netwerk en dan Delen.
  4. Je apparaat geeft je een QR-code. Als je verbinding wilt maken met hetzelfde netwerk, vraag je je vriend de code te scannen met een ander apparaat.
Een opgeslagen netwerk verwijderen

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Internet.
  3. Tik op een opgeslagen netwerk en houd vast.
  4. Tik op Vergeten.