Verbinding maken met wifi-netwerken op uw Android-apparaat

U kunt zelf bepalen hoe u wifi gebruikt door te wijzigen hoe en wanneer uw telefoon verbinding maakt.

Als wifi is ingeschakeld, maakt uw telefoon automatisch verbinding met wifi-netwerken in de buurt waarmee u eerder verbonden bent geweest. U kunt uw telefoon ook instellen zodat wifi automatisch wordt ingeschakeld wanneer u in de buurt van opgeslagen netwerken komt.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 10 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Inschakelen en verbinding maken

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet En dan Wifi.
  3. Schakel Wifi gebruiken in.
  4. Tik op een netwerk in de lijst. Als het netwerk een wachtwoord vereist, ziet u het hangslot Vergrendelen. Nadat de verbinding tot stand is gebracht, gebeurt het volgende:
    • Onder de netwerknaam wordt Verbonden weergegeven.
    • Het netwerk is opgeslagen. Wanneer uw telefoon zich in de buurt bevindt en wifi is ingeschakeld, wordt uw telefoon automatisch verbonden.

Tip: U kunt ook op het scherm omlaag vegen om naar de wifi-instellingen te gaan. Meer informatie

Verbinding maken via meldingen

Als wifi is ingeschakeld, krijgt u meldingen van beschikbare, openbare netwerken van hoge kwaliteit. Met deze meldingen kunt u het volgende:

• Tik op Verbinden om verbinding te maken met het netwerk.
  • Tik op Alle netwerken om de wifi-instellingen te wijzigen.
  • Als u geen meldingen voor dat netwerk wilt ontvangen, wist u de melding. Meer informatie over het beheren van meldingen

Tip: U kunt ook zonder meldingen verbinding maken met deze netwerken. Meer informatie over automatisch verbinding maken met open netwerken

Sterkte en snelheid vergelijken

Kies het gewenste netwerk uit de lijst met netwerken.

Sterkte

De signaalsterkte wordt weergegeven in het wifi-pictogram. Wifi. Hoe voller het pictogram, hoe sterker het signaal.

Snelheid

De verbindingssnelheid wordt weergegeven onder de namen van openbare netwerken. De snelheid kan veranderen afhankelijk van de signaalsterkte.

• Langzaam: U kunt e-mails en sms'jes verzenden en ontvangen. Afbeeldingen worden langzaam geladen.
  • Redelijk: U kunt webpagina's lezen, social media gebruiken en muziek en video's met standard definition (SD) streamen.
  • Snel: U kunt de meeste HD-video's (high definition) streamen en videogesprekken voeren.
  • Zeer snel: U kunt video's van zeer hoge kwaliteit streamen.

Als u de netwerksnelheid niet wilt weergeven, opent u op uw telefoon de app Instellingen En dan Netwerk en internet  Wifi  Wifi-voorkeuren  Geavanceerd  Netwerkbeoordelaar  Geen.

Opgeslagen netwerken toevoegen, delen of verwijderen

Wijzigen

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.

1. Open de app Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet En dan Wifi.
    • Als u een netwerk wilt bekijken, tikt u op de netwerknaam.
    • Als u de netwerkinstellingen wilt wijzigen, tikt u op het netwerk.
Toevoegen

U kunt wifi-netwerken toevoegen die niet automatisch in uw lijst worden weergegeven.

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.

Optie 1: De lijst met netwerken opnieuw laden

Als het gewenste netwerk niet wordt weergegeven maar wel in de buurt is, wacht u tot de lijst wordt vernieuwd.

Optie 2: Een netwerk toevoegen

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet En dan Wifi.
  3. Zorg ervoor dat Wifi is ingeschakeld.
  4. Tik onderaan de lijst op Netwerk toevoegen.
  5. Geef zo nodig de netwerknaam (SSID) en andere beveiligingsgegevens op.
  6. Tik op Opslaan.

Delen

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.
U kunt wifi-gegevens delen met een vriend zodat die verbinding kan maken met hetzelfde netwerk.
  1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet En dan Wifi.
  3. Zorg ervoor dat Wifi is ingeschakeld.
  4. Tik op een netwerk En dan Delen.
  5. U ontvangt een QR-code op uw telefoon. Uw vriend kan de code scannen om verbinding te maken.
Verwijderen

Als u niet automatisch verbinding met een opgeslagen wifi-netwerk wilt maken, kunt u dat netwerk 'vergeten'.

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.

Een wifi-netwerk van uw telefoon verwijderen:

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet En dan Wifi.
  3. Zorg ervoor dat Wifi is ingeschakeld.
  4. Tik op een opgeslagen netwerk en houd vast.
  5. Tik op Netwerk vergeten.