Connectar-se a xarxes Wi‑Fi en un dispositiu Android

Per fer servir la Wi‑Fi com vulguis, pots canviar com i quan es connecta el teu telèfon.

Quan tens la Wi‑Fi activada, el telèfon es connecta automàticament a les xarxes Wi‑Fi properes a què t'has connectat alguna vegada. També pots configurar el telèfon perquè activi la Wi‑Fi automàticament quan siguis a prop de xarxes desades.

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 10 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

Activar i connectar

1. Llisca cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. Mantén premuda la icona de la Wi‑Fi Wi‑Fi.
  3. Activa l'opció Utilitza la Wi‑Fi.
  4. Toca una xarxa de la llista. A les xarxes que requereixen una contrasenya es mostra una icona de cadenat Bloqueja.

Consell: un cop t'hagis connectat, la xarxa s'haurà desat. Quan el telèfon sigui a prop i la Wi‑Fi estigui activada, el telèfon s'hi connectarà automàticament.

Connectar-se a través d'una notificació
Quan la xarxa Wi‑Fi està activada, reps notificacions de xarxes públiques d'alta qualitat disponibles. En aquestes notificacions, pots fer el següent:
Comparar la intensitat i la velocitat de les xarxes

Intensitat

1. Llisca cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. Assegura't que la Wi‑Fi estigui activada.
  3. Mantén premuda la icona de la Wi‑Fi Wi‑Fi.
  4. La intensitat del senyal de la xarxa es mostra a la icona de la Wi‑Fi Wi‑Fi. Com més plena estigui la icona, més intens és el senyal.

Velocitat

1. Llisca cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. Assegura't que la Wi‑Fi estigui activada.
  3. Mantén premuda la icona de la Wi‑Fi Wi‑Fi.
  4. Trobaràs la velocitat de connexió a sota del nom d'una xarxa pública. La velocitat pot canviar en funció de la potència del senyal.
    • Lenta: pots enviar i rebre correus electrònics i missatges de text. Les imatges es carreguen lentament.
    • Correcta: pots llegir pàgines web, fer servir els mitjans socials i reproduir en continu música i vídeos en definició estàndard (SD).
    • Ràpida: pots reproduir en continu la majoria de vídeos en alta definició (HD) i fer videotrucades.
    • Molt ràpida: pots reproduir en continu vídeos d'alta qualitat.
Si no vols que el dispositiu mostri la velocitat de la xarxa, fes el següent:
  1. Llisca cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. Mantén premuda la icona de la Wi‑Fi Wi‑Fi.
  3. Toca Preferències de la Wi‑Fi i després Configuració avançada i després Proveïdor de valoració de xarxes i després Cap.

Canviar, afegir, compartir o suprimir xarxes desades

Canviar una xarxa desada

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

1. Llisca cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. Mantén premuda la icona de la Wi‑Fi Wi‑Fi.
    • Per moure't per les xarxes de la llista, toca el nom d'una xarxa.
    • Per canviar la configuració d'una xarxa, toca la xarxa.
Afegir

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

Opció 1: tornar a carregar la llista de xarxes

Si la xarxa que vols no figura a la llista, però és a prop, espera que s'actualitzi la llista.

Opció 2: afegir una xarxa

1. Llisca cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. Assegura't que la Wi‑Fi estigui activada.
  3. Mantén premuda la icona de la Wi‑Fi Wi‑Fi.
  4. A la part inferior de la llista, toca Afegeix una xarxa.
    • És possible que hagis d'introduir el nom de la xarxa (SSID) i les dades de seguretat.
  5. Toca Desa.

Compartir la informació de la Wi‑Fi amb un amic

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.
  1. Llisca cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. Assegura't que la Wi‑Fi estigui activada.
  3. Mantén premuda la icona de la Wi‑Fi Wi‑Fi.
  4. Toca una xarxa i després Comparteix.
  5. El telèfon et proporcionarà un codi QR. Per unir-te a la mateixa xarxa, escaneja el codi amb un altre dispositiu.
Suprimir xarxes desades

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

1. Llisca cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. Assegura't que la Wi‑Fi estigui activada.
  3. Mantén premuda la icona Wi‑Fi Wi‑Fi.
  4. Mantén premuda una xarxa desada.
  5. Toca Oblida la xarxa.

Articles relacionats