Onderbrekingen beperken met 'Niet storen' op Android

Je kunt je telefoon dempen met 'Niet storen'. Deze modus kan geluid dempen, trillen stoppen en visuele onderbrekingen blokkeren. Je kunt zelf kiezen wat je blokkeert of toestaat.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

De batterij van de Pixel leert je gedrag continu en optimaliseert zichzelf op basis van je meest recente app-gebruik. Als je een nieuw apparaat instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, kan het een paar weken duren voordat de optimalisatie helemaal is doorgevoerd. Laat Aangepast batterijgebruik en Batterijoptimalisatie aanstaan voor de beste resultaten.

Het is normaal dat de batterij van je Pixel na een software-update wat sneller leegraakt dan normaal. Dit komt omdat de telefoon hard bezig is om de nieuwe software te downloaden en te optimaliseren en om alles in gebruik te nemen.

Als je na een paar dagen nog steeds een ongebruikelijk hoog batterijverbruik hebt, kun je ons dit laten weten. We helpen je graag verder.

Onderbrekingen snel uitschakelen of weer inschakelen

Als je 'Niet storen' wilt in- of uitschakelen, veeg je omlaag vanaf de bovenkant van het scherm. Tik vervolgens op Niet storen Niet storen.

Tip: Als je een smartdisplay of speaker hebt, kun je het apparaat vragen het geluid van je telefoon te dempen. Meer informatie over onderbrekingen beperken met de Google Assistent.

Je instellingen voor onderbrekingen wijzigen

Instellen wat je wilt blokkeren

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Geluid en trillen En dan Niet storen. Als je in plaats hiervan Voorkeuren voor Niet storen vindt, gebruik je een oudere Android-versie. Probeer deze stappen voor Android 8.1 en lager.
  3. Kies onder 'Waardoor Niet storen mag worden onderbroken' wat je wilt blokkeren of toestaan.
    • Mensen: (Telefoon)gesprekken of berichten blokkeren of toestaan.
    • Apps: Kiezen welke apps je meldingen mogen sturen.
    • Wekkers en andere onderbrekingen: Wekkers, media, aanraakgeluiden, herinneringen of agenda-afspraken blokkeren of toestaan.

Tip: Kritieke meldingen worden altijd weergegeven, ongeacht de instellingen. Je kunt bijvoorbeeld geen systeembeveiligingsmeldingen blokkeren.

Instellen wie jou mag onderbreken

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Geluid en trillen En dan Niet storen.Als je in plaats hiervan Voorkeuren voor Niet storen vindt, gebruik je een oudere Android-versie. Probeer deze stappen voor Android 8.1 en lager.
  3. Tik op Mensen onder Waardoor Niet storen mag worden onderbroken.
  4. Kies wat je wilt toestaan:
    • Gesprekken:
      • Iedereen, contacten of contacten met ster.
      • Geen.
      • Terugkerende bellers. Als je een gesprek wilt toestaan als dezelfde persoon binnen vijftien minuten terugbelt, zet je Terugkerende bellers toestaan aan.
    • Berichten:
      • Iedereen, contacten, contacten met ster of prioriteitsgesprekken.
      • Geen.
Instellen hoelang 'Niet storen' duurt

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Geluid en trillen En dan Niet storen En dan Duur voor Snelle instellingen.Als je in plaats hiervan Voorkeuren voor Niet storen vindt, gebruik je een oudere Android-versie. Probeer deze stappen voor Android 8.1 en lager.
  3. Als je Niet storen aanzet, kun je kiezen hoelang deze instelling aan moet blijven.
    • Totdat je de instelling uitzet
    • Een bepaalde tijd, zoals 2 uur of 15 minuten
    • Altijd vragen
  4. Tik op OK.

Onderbrekingen automatisch stoppen

Op bepaalde momenten

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Geluid En dan Niet storen En dan Automatisch inschakelen. Als je in plaats hiervan Voorkeuren voor Niet storen vindt, gebruik je een oudere Android-versie. Probeer deze stappen voor Android 8.1 en lager.
  3. Tik op een regel. Je kunt ook op Regel toevoegen En dan Tijd tikken om een eigen regel in te stellen.
  4. Bewerk de naam van de regel, de status en de mogelijkheden om de wekker te onderdrukken.
  5. Controleer bovenaan of je regel is ingeschakeld.

Tik op Verwijderen Prullenbak om een regel te verwijderen.

Tijdens afspraken en vergaderingen in je Google-agenda

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Geluid en trillen En dan Niet storen En dan Schema's. Als je in plaats hiervan Voorkeuren voor Niet storen vindt, gebruik je een oudere Android-versie. Probeer deze stappen voor Android 8.1 en lager.
  3. Tik op een schema dat al wordt vermeld.
    • Je kunt een schema aanpassen, bijvoorbeeld de dagen waarop je Niet storen wilt aanzetten terwijl je slaapt.
  4. Tik op Meer toevoegen Toevoegen om je eigen schema te maken.
  5. Tik op Gebeurtenis, Tijd of Rijden.
  6. Bewerk de naam van het schema, wanneer dit moet worden aangezet en andere opties.
  7. Check of je schema aanstaat.
    • Als je een schema wilt verwijderen, tik je erop En dan Verwijderen Verwijderen.
Voorafgaand aan bedtijd ('Bedtijdstand')

Je kunt de bedtijdstand gebruiken om Niet storen automatisch aan te zetten terwijl je je voorbereidt om je apparaat een tijdje niet te gebruiken, bijvoorbeeld als je slaapt.

Tijdens het rijden

Belangrijk: Als je een Pixel-telefoon gebruikt, gebruik je de rijstand.
  1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Google en dan Persoonlijke veiligheid.
  3. Zet Meldingsgeluid uitzetten tijdens het rijden aan.

Als je Android 8.1 of lager gebruikt

Kiezen welke onderbrekingen je wilt toestaan

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.

Optie 1: 'Totale stilte'

1. Veeg vanaf de bovenkant van het apparaatscherm met twee vingers omlaag.
  2. Tik onder Niet storen Niet storen of je huidige optie op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Schakel Niet storen in.
  4. Tik op Totale stilte.
  5. Geef aan hoelang deze instelling moet duren.
  6. Tik op Gereed. Je ziet nu Totale stilte Totale stilte. Als 'Totale stilte' is ingesteld, gebeurt het volgende:
    • Je wekkers maken geen geluid.
    • Je apparaat trilt niet en laat geen geluid horen wanneer je een oproep, bericht of melding ontvangt.
    • Geluiden van muziek, video's, games en andere media worden gedempt.
    • Tijdens een telefoongesprek kun je de andere persoon nog steeds horen.

Optie 2: 'Alleen wekkers'

Belangrijk: Met deze optie worden geluiden van muziek, video's, games en andere media niet gedempt.

1. Veeg vanaf de bovenkant van het apparaatscherm met twee vingers omlaag.
  2. Tik onder Niet storen Niet storen of je huidige optie op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Schakel Niet storen in.
  4. Tik op Alleen wekkers.
  5. Geef aan hoelang deze instelling moet duren.
  6. Tik op Gereed. Je ziet nu Alleen wekkers Niet storen.

Optie 3: 'Alleen prioriteitsmeldingen'

Belangrijk: Met deze optie worden geluiden van muziek, video's, games en andere media niet gedempt.
  1. Kies welke meldingen prioriteit hebben.
    1. Open de app Instellingen op je telefoon.
    2. Tik op Geluid En dan Voorkeuren voor 'Niet storen' En dan Als prioriteit toestaan.
    3. Stel je prioriteiten in.
  2. Schakel 'Alleen prioriteit' in.
    1. Veeg vanaf de bovenkant van het apparaatscherm met twee vingers omlaag.
    2. Tik onder Niet storen Niet storen of je huidige optie op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
    3. Schakel Niet storen in.
    4. Selecteer Alleen prioriteit.
    5. Geef aan hoelang deze instelling moet duren.
    6. Tik op Gereed. Je ziet nu Alleen prioriteit Niet storen.
Onderbrekingen automatisch blokkeren

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.

Optie 1: Geluiden dempen gedurende bepaalde tijden

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Geluid En dan Voorkeuren voor 'Niet storen'.
  3. Tik onder 'Automatische regels' op een regel, zoals Doordeweekse avond. Als je je eigen regel wilt maken, tik je op Meer toevoegen En dan Regel voor tijd.
  4. Bewerk je regel.
  5. Controleer bovenaan of je regel is ingeschakeld.

Optie 2: Geluiden dempen tijdens afspraken en vergaderingen

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Geluid En dan Voorkeuren voor 'Niet storen'.
  3. Onder 'Automatische regels':
    • Tik op Afspraken om de standaardregel te bewerken.
    • Als je een eigen regel wilt maken, tik je op Meer toevoegen En dan Regel voor gebeurtenis.
  4. Bewerk je regel.
  5. Controleer bovenaan of je regel is ingeschakeld.

Optie 3: Visuele onderbrekingen blokkeren

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Geluid En dan Voorkeuren voor 'Niet storen' En dan Blokkeer visuele onderbreking.
  3. Doe het volgende :
    • Als je niet wilt dat meldingen op je scherm worden weergegeven als je iets anders doet, schakel je Blokkeren als scherm aan is in.
    • Als je niet wilt dat meldingen het scherm inschakelen of het lampje laten knipperen, schakel je Blokkeren als scherm uit is in.
Onderbrekingen weer inschakelen

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.

'Niet storen' uitschakelen

Je hebt de volgende opties:

• Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het scherm en tik op je huidige optie: Alleen wekkers Niet storen, Alleen prioriteit  of Totale stilte Totale stilte.
  • Druk op de knop 'Volume omlaag' en tik op Nu uitschakelen.

'Niet storen' negeren voor bepaalde apps

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen.
  3. Tik op de app. Als je de app niet ziet, tik je op Alle apps bekijken of App-info en vervolgens op de app.
  4. Tik op App-meldingen.
  5. Schakel 'Niet storen' overschrijven in. Als ''Niet storen' overschrijven'' niet wordt weergegeven, tik je op Extra instellingen in de app En dan Meldingen en schakel je 'Niet storen' overschrijven in.