Keskeytysten rajoittaminen Älä häiritse ‑tilan avulla

Voit hiljentää puhelimesi Älä häiritse ‑tilan avulla. Tämä tila voi mykistää äänen, pysäyttää värinän ja estää näkyvät häiriötekijät. Voit valita, mitä estät ja mitä sallit.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Keskeytysten käytöstä poistaminen tai uudelleen käyttöön ottaminen

Jos haluat ottaa Älä häiritse ‑tilan käyttöön tai poistaa sen käytöstä, pyyhkäise alaspäin näytön yläreunasta. Valitse sitten Älä häiritse Älä häiritse.

Vinkki: Jos sinulla on Smart Display tai kaiutin, voit hiljentää puhelimesi sen kautta. Katso, miten keskeytyksiä vähennetään Google Assistantin avulla.

Keskeytysasetusten muuttaminen

Estettävien toimintojen määritys

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ääni ja värinä Ja sitten Älä häiritse. Jos näet sen sijaan Älä häiritse ‑tilan asetukset, käytät vanhempaa Android-versiota. Katso Android 8.1:tä koskevat ohjeet alta.
  3. Valitse "Mikä voi keskeyttää Älä häiritse ‑tilan" ‑kohdasta, mitä haluat estää tai sallia.
    • Ihmiset: Estä tai salli puhelut, viestit tai keskustelut.
    • Sovellukset: Valitse, mitkä sovellukset voivat lähettää sinulle ilmoituksia.
    • Hälytykset ja muut keskeytykset: Estä tai salli hälytykset, media, kosketusäänet, muistutukset tai kalenteritapahtumat.

Vinkki: Tärkeät ilmoitukset näytetään asetuksista riippumatta. Et voi esimerkiksi estää järjestelmän tietoturvailmoituksia.

Valitse kuka voi keskeyttää sinut

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ääni ja värinä Ja sitten Älä häiritse.Jos näet sen sijaan Älä häiritse ‑tilan asetukset, käytät vanhempaa Android-versiota. Katso Android 8.1:tä koskevat ohjeet alta.
  3. Valitse "Mikä voi keskeyttää Älä häiritse ‑tilan" ‑kohdasta Ihmiset:
  4. Valitse mitä haluat sallia:
    • Keskustelut:
      • Kaikki keskustelut
      • Tärkeät keskustelut. Voit valita, mitkä keskustelut ovat tärkeitä, napauttamalla Asetukset.
    • Puhelut:
      • Kuka tahansa, kontaktit tai tähdellä merkityt kontaktit
      • Usein soittavat. Salli puhelut, jotka tulevat samalta henkilöltä kahdesti 15 minuutin sisällä, laittamalla päälle Salli usein soittavat.
    • Viestit:
      • Kuka tahansa, kontaktit tai tähdellä merkityt kontaktit
      • Muistutukset
      • Tapahtumat
Älä häiritse ‑tilan keston määritys

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ääni ja värinä Ja sitten Älä häiritse Ja sitten Pika-asetusten kesto.Jos näet sen sijaan Älä häiritse ‑tilan asetukset, käytät vanhempaa Android-versiota. Katso Android 8.1:tä koskevat ohjeet alta.
  3. Kun laitat Älä häiritse ‑tilan päälle, valitse miten pitkään haluat sen olevan päällä.
    • Kunnes poistat sen käytöstä
    • Tietty aika, esim. 2 tuntia tai 15 minuuttia
    • Kysy aina
  4. Valitse OK.

Keskeytysten pysäyttäminen automaattisesti

Tiettyinä aikoina

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ääni Ja sitten Älä häiritse Ja sitten Ota käyttöön automaattisesti. Jos näet sen sijaan Älä häiritse ‑tilan asetukset, käytät vanhempaa Android-versiota. Katso Android 8.1:tä koskevat ohjeet alta.
  3. Valitse sääntö. Jos haluat luoda oman sääntösi, valitse Lisää sääntö Ja sitten Aika.
  4. Muokkaa säännön nimeä, tilaa ja hälytyksen ohitusasetusta.
  5. Varmista näytön yläosasta, että sääntö on käytössä.

Poista sääntö valitsemalla Poista Roskakori.

Google Kalenterissasi olevien tapahtumien ja kokousten aikana

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ääni ja värinä Ja sitten Älä häiritse Ja sitten Aikataulut. Jos näet sen sijaan Älä häiritse ‑tilan asetukset, käytät vanhempaa Android-versiota. Katso Android 8.1:tä koskevat ohjeet alta.
  3. Kosketa aikataulua, joka on jo mainittu. Voit myös muokata sitä valitsemalla aikataulun vierestä Asetukset.
    • Voit esimerkiksi muokata päiviä, joina haluat Älä häiritse ‑tilan menevän päälle nukkuessasi.
  4. Voit luoda oman säännön valitsemalla Lisää.
  5. Valitse Tapahtuma tai Aika.
  6. Muokkaa säännön nimeä, milloin se otetaan käyttöön ja muita asetuksia.
  7. Varmista näytön yläreunasta, että sääntö on käytössä.
    • Poista sääntö valitsemalla Poista Roskakori.
Ennen nukkumaanmenoa (Nukkuma-aikamoodi)

Jos haluat laittaa Älä häiritse ‑tilan päälle automaattisesti, kun lopetat puhelimen käytön joksikin aikaa, esim. nukkumaan mennessä, voit käyttää Nukkuma-aikamoodia. Lue lisää Digitaalisesta hyvinvoinnista.

Ajon aikana

Tärkeää: Jos käytät Pixel-puhelinta, käytä ajotilaa.
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Google ja sitten Omaturva.
  3. Laita päälle Hiljennä ilmoitus ajon aikana.

Jos käytät Android 8.1:tä tai sitä aiempaa versiota

Sallittujen keskeytysten valinta

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

Vaihtoehto 1: Täydellinen hiljaisuus

1. Pyyhkäise alaspäin näytön ylälaidasta kahdella sormella.
  2. Valitse Älä häiritse Älä häiritse ‑kohdan tai nykyisen vaihtoehdon alta alanuoli Alanuoli.
  3. Ota käyttöön Älä häiritse.
  4. Valitse Täydellinen hiljaisuus.
  5. Valitse, kuinka kauan asetus on voimassa.
  6. Valitse Valmis. Näytöllä näkyy Täydellinen hiljaisuus ‑kuvake Hiljennä kaikki. Kun täydellinen hiljaisuus on käytössä:
    • Herätysten äänet eivät kuulu.
    • Laitteesi ei värise tai toista ääniä, kun saat puhelun, viestin tai ilmoituksen.
    • Musiikin, videoiden, pelien ja muiden mediasisältöjen äänet mykistetään.
    • Kuulet kuitenkin puhelun toisen osapuolen äänen.

Vaihtoehto 2: Vain herätykset

Tärkeää: Tämä ei mykistä musiikin, videoiden, pelien tai muun median ääniä.

1. Pyyhkäise alaspäin näytön ylälaidasta kahdella sormella.
  2. Valitse Älä häiritse Älä häiritse ‑kohdan tai nykyisen vaihtoehdon alta alanuoli Alanuoli.
  3. Ota käyttöön Älä häiritse.
  4. Valitse Vain herätykset.
  5. Valitse, kuinka kauan asetus on voimassa.
  6. Valitse Valmis. Näytöllä näkyy Vain herätykset ‑kuvake Älä häiritse.

Vaihtoehto 3: Vain tärkeät ilmoitukset

Tärkeää: Tämä ei mykistä musiikin, videoiden, pelien tai muun median ääniä.
  1. Valitse, mitkä ilmoitukset ovat tärkeitä.
    1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
    2. Valitse Ääni Ja sitten Älä häiritse ‑tilan asetukset Ja sitten Sallittavat tärkeät ilmoitukset.
    3. Aseta ilmoitusten tärkeys.
  2. Ota Vain tärkeät ‑tila käyttöön.
    1. Pyyhkäise alaspäin näytön ylälaidasta kahdella sormella.
    2. Valitse Älä häiritse Älä häiritse ‑kohdan tai nykyisen vaihtoehdon alta alanuoli Alanuoli.
    3. Ota käyttöön Älä häiritse.
    4. Valitse Vain tärkeät.
    5. Valitse, kuinka kauan asetus on voimassa.
    6. Valitse Valmis. Näytöllä näkyy Vain tärkeät ‑kuvake Älä häiritse.
Keskeytysten automaattinen estäminen

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

Vaihtoehto 1: Äänten hiljentäminen tiettyinä aikoina

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ääni Ja sitten Älä häiritse ‑tilan asetukset.
  3. Siirry Automaattiset säännöt ‑kohtaan ja valitse sääntö, kuten Arki-iltaisin. Jos haluat luoda säännön itse, valitse Lisää Ja sitten Aikasääntö.
  4. Muokkaa sääntöä:
  5. Varmista näytön yläosasta, että sääntö on käytössä.

Vaihtoehto 2: Äänten hiljentäminen tapahtumien ja kokousten aikana

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ääni Ja sitten Älä häiritse ‑tilan asetukset.
  3. Automaattiset säännöt ‑kohdassa:
    • Muokkaa oletussääntöä valitsemalla Tapahtuma.
    • Jos haluat luoda säännön itse, valitse Lisää Ja sitten Tapahtumasääntö.
  4. Muokkaa sääntöä:
  5. Varmista näytön yläosasta, että sääntö on käytössä.

Vaihtoehto 3: Näkyvien häiriötekijöiden estäminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ääni Ja sitten Älä häiritse ‑tilan asetukset Ja sitten Estä näkyvät häiriötekijät.
  3. Voit valita seuraavat vaihtoehdot:
    • Jos haluat estää ilmoitusten näkymisen näytöllä, kun käytät laitettasi johonkin muuhun, ota käyttöön Estä, kun näyttö on päällä.
    • Jos haluat estää ilmoituksia käynnistämästä näyttöä tai vilkuttamasta merkkivaloa, ota käyttöön Estä, kun näyttö on pois päältä.
Keskeytysten ottaminen takaisin käyttöön

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

Älä häiritse ‑tilan poistaminen käytöstä

Voit toimia jollakin seuraavista tavoista:

• Pyyhkäise näytön yläreunasta alaspäin ja kosketa tämänhetkistä valintaasi: Vain herätykset Älä häiritse, Vain tärkeät  tai Täydellinen hiljaisuus Hiljennä kaikki.
  • Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja valitse Sammuta nyt.

Älä häiritse ‑tilan ohittaminen tietyissä sovelluksissa

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset.
  3. Napauta sovellusta. Jos sitä ei näy, valitse Näytä kaikki sovellukset tai Sovellustiedot ja napauta sitten sovellusta.
  4. Valitse Sovellusilmoitukset.
  5. Ota käyttöön Ohita Älä häiritse ‑asetus. Jos "Ohita Älä häiritse ‑asetus" ei ole näkyvissä, valitse Lisäasetukset sovelluksessa Ja sitten Ilmoitukset ja sitten Ohita Älä häiritse ‑asetus.

Muita lähteitä