Överföra filer mellan datorn och Android-enheten

Du kan flytta foton, musik och andra filer mellan datorn och telefonen med hjälp av ditt Google-konto eller en USB-sladd.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Alternativ 1: Flytta filer via Google-kontot

Ladda upp filer till ditt Google-konto så att du kan använda dem på både datorn och telefonen.

Alternativ 2: Flytta filer med en USB-sladd

Windows-dator
  1. Lås upp telefonen.
  2. Anslut telefonen till datorn med en USB-sladd.
  3. Tryck på aviseringen Enheten laddas via USB, som visas på telefonen.
  4. Välj Filöverföring under Använd USB för.
  5. Ett filöverföringsfönster öppnas på datorn. Dra filer till eller från den.
  6. Mata ut telefonen från Windows när du är klar.
  7. Koppla från USB-sladden.
Mac-dator

Du måste ha Mac OS X 10.5 eller senare på datorn

1. Ladda ned och installera Android filöverföring på datorn.
  2. Öppna Android filöverföring. Nästa gång du ansluter mobilen öppnas programmet automatiskt.
  3. Lås upp telefonen.
  4. Anslut telefonen till datorn med en USB-sladd.
  5. Tryck på aviseringen Enheten laddas via USB, som visas på telefonen.
  6. Välj Filöverföring under Använd USB för.
  7. Fönstret Android Filöverföring öppnas på datorn. Dra filer till eller från det.
  8. Koppla från USB-sladden när du är klar.
Chromebook
  1. Lås upp telefonen.
  2. Anslut telefonen till Chromebook med en USB-sladd.
  3. Lås upp telefonen.
  4. Tryck på aviseringen Enheten laddas via USB, som visas på telefonen.
  5. Välj Filöverföring under Använd USB för.
  6. Appen Filer öppnas på Chromebook. Dra filer till eller från den. Läs mer om vilka filtyper som fungerar på Chromebook.
  7. Koppla från USB-sladden när du är klar.

Felsöka filöverföring via USB

Windows-dator
  • Felsöka datorn
    • Kontrollera datorns inställningar och försäkra dig om att Windows identifierar ny maskinvara automatiskt.
    • Starta om datorn.
  • Felsöka telefonen
  • Felsöka USB-anslutningen
    • Försök med en annan USB-sladd. Det går inte att överföra filer med alla USB-sladdar.
    • Testa att USB-porten på telefonen fungerar genom att ansluta den till en annan dator.
    • Testa att USB-porten på datorn fungerar genom att ansluta en annan enhet till datorn.
Mac-dator
  • Felsöka datorn
    • Kontrollera att datorn har Mac OS X 10.5 eller senare.
    • Kontrollera att Android filöverföring har installerats på datorn och att programmet är öppet.
    • Starta om datorn.
  • Felsöka telefonen
  • Felsöka USB-anslutningen
    • Försök med en annan USB-sladd. Det går inte att överföra filer med alla USB-sladdar.
    • Testa att USB-porten på telefonen fungerar genom att ansluta den till en annan dator.
    • Testa att USB-porten på datorn fungerar genom att ansluta en annan enhet till datorn.