Een mobiele verbinding via tethering of een hotspot delen op Android

U kunt de mobiele data van uw Android-telefoon gebruiken om een andere telefoon, tablet of computer te verbinden met internet. Het delen van een verbinding op deze manier wordt 'tethering' genoemd. Ook wordt soms gesproken over het gebruik van een 'hotspot'. De meeste Android-telefoons kunnen mobiele data delen via wifi, Bluetooth of USB.

Belangrijk: Bij sommige mobiele providers is het gebruik van tethering beperkt of worden er extra kosten voor in rekening gebracht. We raden u aan hierover contact op te nemen met uw provider.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9.0 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

Tethering via wifi-hotspot

Via een wifi-hotspot kunt u de mobiele data van uw telefoon delen met tot wel tien andere apparaten.

Stap 1: De hotspot van uw telefoon inschakelen

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet en vervolgens Hotspot en tethering.
  3. Tik op Wifi-hotspot.
  4. Schakel Wifi-hotspot in.
  5. Als u een hotspot-instelling wilt bekijken of wijzigen, zoals de naam of het wachtwoord, tikt u erop. Tik indien nodig eerst op Wifi-hotspot instellen.

Tip: Als u wilt instellen dat voor uw hotspot geen wachtwoord is vereist, selecteert u Geen bij Beveiliging.

Stap 2: Een ander apparaat verbinden met de hotspot van uw telefoon

1. Open op het andere apparaat de lijst met wifi-opties van dat apparaat.
  2. Selecteer de hotspotnaam van uw telefoon.
  3. Voer het hotspot-wachtwoord van uw telefoon in.
  4. Klik op Verbinden.

Tethering via Bluetooth

1. Koppel uw telefoon met het andere apparaat.
  2. Configureer het andere apparaat om de netwerkverbinding via Bluetooth in te schakelen. Volg de instructies die bij het apparaat zijn geleverd.
  3. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  4. Tik op Netwerk en internet en vervolgens Hotspot en tethering.
  5. Tik op Bluetooth-tethering.

Tethering via een USB-kabel

Belangrijk: Mac-computers kunnen niet met Android tetheren via USB.

1. Sluit uw telefoon met een USB-kabel aan op het andere apparaat. Bovenaan het scherm wordt de melding 'Verbonden als…' weergegeven.
  2. Open de app Instellingen App Instellingen op uw apparaat.
  3. Tik op Netwerk en internet en vervolgens Hotspot en tethering.
  4. Schakel USB-tethering.

Bij tethering kunt u een hoog batterijverbruik verwachten

Tethering kan veel batterijvermogen gebruiken. We raden u het volgende aan:

• Sluit uw apparaten aan op de oplader tijdens tethering.
  • Schakel tetheringverbindingen uit wanneer u deze niet meer nodig heeft.
  • Als uw telefoon de mogelijkheid biedt om uw hotspot voor u uit te schakelen wanneer er geen apparaten zijn verbonden, schakelt u die instelling in.