Finn ut mer om Android Device Configuration Service

Android Device Configuration Service sender data fra Android-enheter til Google med jevne mellomrom. Disse dataene hjelper Google med å sikre at enheten er oppdatert og fungerer så bra som mulig.

Hvilke data samles inn?

Android Device Configuration Service samler inn data fra Android-enheter, blant annet

• Enhets- og kontoidentifikatorer
  • Enhetsattributter
  • Versjoner av programvare og sikkerhetsprogramvare
  • Nettverkstilkobling og ytelsesdata

Enheter blir vanligvis koblet til konfigureringstjenesten for Android-enheter med noen dagers mellomrom. Med unntak av enkelte datapunkter (f.eks. tidsstempler) beholder Android Device Configuration Service bare den nyeste kopien av informasjon som sendes fra Android-enheten. Tidligere data byttes ut med ny informasjon når den sendes inn fra enheten.

Hva gjør Google med disse dataene?

Vi bruker dataene vi samler inn fra Android Device Configuration Service, til flere formål, for eksempel for

• å sørge for at enheten mottar programvareoppdateringer og sikkerhetspatcher (feilrettinger): Nivået av sikkerhetspatcher på enheten brukes for eksempel til å fastslå om du trenger en oppdatering.
  • å sørge for at apper og tjenester fungerer konsekvent på en rekke forskjellige Android-enheter med forskjellige spesifikasjoner og ulik programvare: Google Play kan for eksempel bruke attributter, som skjermoppsettet ditt, til å sikre at du får kompatible versjoner av programvare.
  • å beskytte enheten din og Android-økosystemet mot svindel, misbruk og annen skadelig atferd: For å beskytte kontoen din bruker vi for eksempel enhetsidentifikatorer for å gjøre det enklere å oppdage mistenkelig påloggingsatferd.
  • å opprettholde aggregerte beregninger om Android-enheter: Vi bruker for eksempel anonymiserte data om hvordan enheter kobles til mobilnettverk, til å optimalisere avveiningen mellom å opprettholde tilkoblingen og forlenge batterilevetiden.

Kan jeg slette disse dataene?

Siden dataene i Android Device Configuration Service er avgjørende for å sikre at enheten er riktig oppdatert og fungerer som den skal, kan du ikke slette dataene hvis enheten er i bruk. Konfigureringstjenesten for Android-enheter følger Googles personvernregler.

Hvis du logger av Google-kontoen din eller sletter den helt på Android-enheten din, er ikke konfigureringsinformasjonen tilknyttet Google-kontoen din lenger. Android Device Configuration Service sletter dataene dine automatisk etter en periode uten aktivitet.

Finn ut hvilke data Android Device Configuration Service samler inn

Du kan laste ned en kopi av dataene fra Android Device Configuration Service som er tilknyttet Google-kontoen din. Finn ut mer om nedlasting av dataene dine.

1. Gå til Last ned dataene dine-siden.
  2. Velg Konfigureringstjeneste for Android-enhet, så inkluderes dataene for enheter som er tilknyttet kontoen din.
  3. Klikk på Neste.
  4. Velg innstillingene for arkivet.
  5. Klikk på Opprett arkiv.

Kategorier av innsamlede data

Her er noen eksempler på dataene som samles inn via Android Device Configuration Service, og hva vi bruker dem til:

Kategori

Eksempler på data

Slik bruker Google dataene

Enhets- og kontoidentifikatorer
  • IMEI-, MEID- og ESN-nummer
  • Enhetens serienummer
  • Android-ID for Google Services Framework (eller «Android-ID») Merk: Dette er forskjellig fra Settings Secure Android ID.
  • Google-kontoen (når den er aktivert)*
  • MAC-adresser
For å beskytte kontoen din bruker vi enhetsidentifikatorer for å gjøre det enklere å oppdage mistenkelig påloggingsatferd.
Enhetsattributter
  • Maskinvaretype
  • Produkt
  • Modell
  • Produsent
  • Støttede integrerte plattformer / prosessortyper
  • Tastatur-, navigerings- og skjermoppsettyper
  • Skjermstørrelse (høyde og bredde i piksler)
  • Totalt minne
  • Lokalitet
  • Tidssone
Google Play kan bruke attributter, som skjermoppsettet ditt, til å sikre at du får kompatible versjoner av programvare.
Versjoner av systemprogramvare og sikkerhetsprogramvare
  • OS-delversjonstreng (også kalt fingeravtrykk for OS-delversjon)
  • Tidsstempel for OS-delversjon
  • Android-versjon
  • Versjon av Google-tjenester
Nivået av sikkerhetsoppdatering på enheten din brukes til å fastslå om du trenger en oppdatering.
Nettverkstilkobling og ytelse
  • SIM- og mobiloperatører
  • IP-adresse
  • SIM-abonnementsdata (SIM-operatør MCC/MNC, operatørnavn, roamingstatus, standardfunksjoner for SIM-kortet, avkortet IMSI med de siste fem sifrene avrundet ned, nivå 1 av gruppe-ID)
  • Tidsstempler for de siste 50 konfigureringstilkoblingene til konfigureringstjenesten for Android-enheter og delversjonsinformasjon for de siste ti tilkoblingene med endringer av delversjon
  • Tidsstempler og HTTP-svarkoder for de siste ti konfigureringstilkoblingene som var mislykket
Vi bruker anonymiserte data om hvordan enheter kobles til mobilnettverk, til å optimalisere avveiningen mellom å opprettholde tilkoblingen og forlenge batterilevetiden.

*Hvis mer enn én konto er logget på én enkelt enhet, oppgis muligens ikke Google-kontoinformasjonen i nedlastingen av data.